mozno im vadi to nove pravidlo odstupu 1,5m ktore by tam mali teraz dodrziavat
inak zatial mam stym taku skusenost ze ked nic nejde oproti a je prehladny usek, vela vodicov sa to snazi dodrzat. ale akonahle ide nieco oproti alebo je neprehladny usek tak sme postarom
Neviem, čo komu vadí, ale dnes išla oproti mne po ceste cyklistka a za ňou sa blizilo auto s kartou ZŤP za sklom a vytrubil ju, lebo si dovolila ho trochu zdržať, keďže oproti šlo auto...
Potom ďalej na semafore som sa dostal dopredu, ale očividne som jednému teplouškovi na oooo prekazal, tak sa na mňa po rozjazde úplne lepil asi tak na meter a potom ma tak tesnučko obehol, že som mal sto chutí pri ďalšom semafore aspoň buchnut do toho zrkadla, nech sa naštve. Pritom som šiel asi pol metra od obrubnika. Choré hlavy, ušetria tak tri sekundy života.
treba si dat na hlavu kameru a na tricko napis " budes v telke, usmej sa"
Ja som drzil len cinsky drziak na svetlo a vsetci boli v tom, ze to je kamera - hocikde som sa zastavil, tak chodci cyklisti otazka, "to je kamera ?"
ja som bol autom a co sa stalo? pre tych ktori vedia kde je Gurman, tak isli sme od Prasnika smer Brezova,prvy bol kamion za nim golf,ja na beemke a za mnou debil na oooo a samozrejme sa rozhodol nas vsetkych predbiehat okolo gurmana cez plnu ciaru a do neprehladnej zatacky, fakt pri nom stali vsetci svaty lebo odial keby islo auto tak tam asi stojime este teraz no proste kokkkk ot nemam slov co sa to v poslednej dobe deje na cestach
akoze to je nejaka nova moda a la Azia trubit na cyklistu? a este ho aj ostriekat, presne pre tieto a podobne situacie som prestal jazdit cestu, lebo to uz je fakt o drzku (a o spataky), ale zistil som, ze posledne roky mam konfliktne situacie aj na kratkych usekoch asfaltu pri presune do lesa, sialenost co sa deje, uz to znie ako od dochodcu, ale fakt mam pocit, ze sa to zhorsuje
Ja som sa práveže tiež presuval medzi lesom a bytom
Zabudol som ešte, že cestou do lesa som v BA na Bajkalskej pri pumpe Slovnaft (križovatka s Trenčianskou) videl tesne za prechodom cyklistu ležať pod/pred autom. Soferka bola pri nom a uistovala sa, či je OK. Ten pomaly vstaval zo zeme - helma nič, nemal. Nič sa nestalo, len akurát tesne predtým, než som okolo nich prešiel, dostali autá zelenú, tak predpokladám, že chyba mohla byť aj na jeho strane, že išiel na červenú cez priechod a ona sa akurát rozbiehala ako prvá, takže ho nezbadala.
Nie je tam zakaz cyklistov? Lebo inak to spravanie vodicov nedava ziadny zmysel. Ak tam nie je zakaz, treba tam poslat Cyklokoalicu, nech tam spravia critical mass akciu. Potom ti vodici skrotnu a ked tadial pojde jeden osamoteny cyklista, tak budu vdacni.
By som sa tam chodil vozit keby som tam byval, nech si motorizovani dementi zvykaju na cyklistov.
Zakaz tam nie je. Myslim, ze premavku pocas pracovneho tyzdna na Bielej hore mozme v klude porovnat so Strecnom, velmi husta kamionova doprava je na celom useku TT - Holic. Vacsinou tam nie je skoro ziadna krajnica. Ak ta zivot uz nebavi, tak sa tam chod vozievat a daj si na seba tricko s animaciou 1,5m odstupu. Do max. mesiaca bude pravdepodobne po tebe.
Ak by sa na Bielej hore konala pocas pracovneho tyzdna cricital mass akcia, tak by nenavist vodicov - dezolatov, najma (dezo)kamionistov voci cyklistom dosiahla absolutny vrchol a s vysokou pravdepodobnostou by pribudlo smrtelnych nehod cyklistov po zrazke s dezovodicmi.
...Myslim, ze premavku pocas pracovneho tyzdna na Bielej hore mozme v klude porovnat so Strecnom, velmi husta kamionova doprava je na celom useku TT - Holic...
Myslis zle. Dáta z CSD 2015:
Trstín I/51 ... RPDI 5868 voz/24h, z toho 1908 ťažkých,
Strečno I/18 ... RPDI 26836 voz/24h, z toho 6916 ťažkých.
CSD v 2020 sa nerealizovalo, prebieha v sučasnosti. Aj preto by bolo vhodne aby boli intenzity cyklistov na cestach co najvyssie a spravcovia na to reagovali...
Dnes som mal opäť super zážitok cestou do práce. Vodič trolejbusu na budkovej, on sa tam otáča zo zastávky do protismeru, mi dal prednosť aj keď som bol ešte dosť ďaleko a nikde v dohľade nebolo auto ... palec hore vodičom MHD
misoR ked som autom a vidim cyklistov, najma viacerych vedla seba (su to najma taki medzidedinovi vandraci) tak velmi kratko zatrubim z trosku vacsej dialky, nech sa sprataju. Ak aj nejdem MPR, tak viem, ze oni ma este nepocuju a potom aj ked predbieham v druhom pruhu tak je to pre nich zahul. Ale v meste zvacsa netrubim, lebo sa to povazuje za vseobecnu agresiu
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
inak zatial mam stym taku skusenost ze ked nic nejde oproti a je prehladny usek, vela vodicov sa to snazi dodrzat. ale akonahle ide nieco oproti alebo je neprehladny usek tak sme postarom
Potom ďalej na semafore som sa dostal dopredu, ale očividne som jednému teplouškovi na oooo prekazal, tak sa na mňa po rozjazde úplne lepil asi tak na meter a potom ma tak tesnučko obehol, že som mal sto chutí pri ďalšom semafore aspoň buchnut do toho zrkadla, nech sa naštve. Pritom som šiel asi pol metra od obrubnika. Choré hlavy, ušetria tak tri sekundy života.
Ja som drzil len cinsky drziak na svetlo a vsetci boli v tom, ze to je kamera - hocikde som sa zastavil, tak chodci cyklisti otazka, "to je kamera ?"
esteze to nebola gwjazda
Zabudol som ešte, že cestou do lesa som v BA na Bajkalskej pri pumpe Slovnaft (križovatka s Trenčianskou) videl tesne za prechodom cyklistu ležať pod/pred autom. Soferka bola pri nom a uistovala sa, či je OK. Ten pomaly vstaval zo zeme - helma nič, nemal. Nič sa nestalo, len akurát tesne predtým, než som okolo nich prešiel, dostali autá zelenú, tak predpokladám, že chyba mohla byť aj na jeho strane, že išiel na červenú cez priechod a ona sa akurát rozbiehala ako prvá, takže ho nezbadala.
Zakaz tam nie je. Myslim, ze premavku pocas pracovneho tyzdna na Bielej hore mozme v klude porovnat so Strecnom, velmi husta kamionova doprava je na celom useku TT - Holic. Vacsinou tam nie je skoro ziadna krajnica. Ak ta zivot uz nebavi, tak sa tam chod vozievat a daj si na seba tricko s animaciou 1,5m odstupu. Do max. mesiaca bude pravdepodobne po tebe.
Ak by sa na Bielej hore konala pocas pracovneho tyzdna cricital mass akcia, tak by nenavist vodicov - dezolatov, najma (dezo)kamionistov voci cyklistom dosiahla absolutny vrchol a s vysokou pravdepodobnostou by pribudlo smrtelnych nehod cyklistov po zrazke s dezovodicmi.
Myslis zle. Dáta z CSD 2015:
Trstín I/51 ... RPDI 5868 voz/24h, z toho 1908 ťažkých,
Strečno I/18 ... RPDI 26836 voz/24h, z toho 6916 ťažkých.
CSD v 2020 sa nerealizovalo, prebieha v sučasnosti. Aj preto by bolo vhodne aby boli intenzity cyklistov na cestach co najvyssie a spravcovia na to reagovali...
nesli ste nahodou dvaja/traja vedla seba? ak ano, presne to by som videl ako dovod trubenia.