Kategórie
Bike-techTi, co kazia meno normalnym cyklistom # cestná cyklistika # komunita # cyklodoprava # skúsenosti # poradenstvo # diskusia # jazda v teréne
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2208060219281939&id=1025467950874511
posledný komentár: 5. 7. 2023 o 16:53
posledný komentár: 21. 3. 2014 o 15:44
Novinka -15% BMC Teammachine R 01 ONE bicykel, carbon/neon red
9 999 €
-15%
MOC 12 999 €
Pinarello PRINCE FX TiCR Ultegra Fulcrum Wind 400 disk bicykel, červená
6 999 €
MOC 7 099 €
Výpredaj -24% Pinarello Dogma F Dura-Ace Di2 VISION METRON 45 SL DB bicykel, svetlomodrá/čierna
11 299 €
-24%
MOC 14 799 €
Výpredaj -10% BMC Teammachine SLR FIVE bicykel, arctic silver/black
3 799 €
-10%
MOC 4 499 €
-18% Pinarello Dogma X Dura Ace Di2 GRT4540DB bicykel, xolar black
od 12 399 €
-18%
MOC 15 100 €
Novinka Giant TCR Advanced Pro 0 Di2 bicykel, ocean twilight/glare chrome
6 299 €
MOC 6 599 €
Novinka -5% Giant TCR Advanced 2 KOM bicykel, carbon
2 699 €
-5%
MOC 2 849 €
Novinka -8% BMC Teammachine SLR 01 ONE bicykel, carbon/neon red
11 999 €
-8%
MOC 12 999 €
-38% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, carbon/strieborná
999 €
-38%
MOC 1 609 €
-33% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, čierna/strieborná
999 €
-33%
MOC 1 489 €
-28% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, multicam/strieborná
999 €
-28%
MOC 1 609 €
-31% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, biela/čierna, poškriabaný
949 €
-31%
MOC 1 379 €
Myslím, že všeobecné ustanovenia, že sa jazdí vpravo, treba mať za zníženej viditeľnosti svetlá, nepoužíva sa mobil, keď zastavím bicykel, tak sa dám na kraj aby som nezavadzal sú všeobecne známe.
No dobre.
Niesi ty v cyklokoalicii, (mozno sa mylim, nchce sa mi to tu v teme teraz hladat), alebo nebojujes za lepsie podmienky pre cyklistov?
Ty snad vzdy ocakavas, ze ked sadnes na bike, ze ta niekto zramuje, kedze ty mozog zapinas a neocakavas, ze ludia jazdia podla pravidiel?
Ja jazdim podla pravidiel a ocakavam to od kazdeho kto sadne bike. Mozog pri tom nevypinam.
A inak áno, vždy keď sadám na bicykel alebo do auta, počítam s tým, že ma niekto zramuje. Možno aj vďaka tomu mám najazdených veľa veľa stotisícov kilometrov na aute a veľa desiatok tisícov kilometrov na bicykli.
Deti si neuvedomuju riziko - a nemali by si ho uvedomit prave ich rodicia? Nemali by ist s detmi na cyklochodnik, az ked dokazu zvladnut zakladne pravidla? Pravdupovediac mi tiez vadia deti plantajuce sa po cyklochodniku. Proste ked na to deti este nemaju, tak nech tam nejazdia a dobre jazdit by sa mali ucit na detskom ihrisku alebo inom vhodnom mieste.
Ja mam tiez deti (resp. jedno co uz jazdi na bicykli), ale nebral som ho na cyklistak hned na druhy den, ako sa odlepilo od zeme. Jazdili sme po dvore, po namesti, po prazdnych chodnikoch. A ked sme aj nakoniec isli na cyklochodnik (asi len 500m), tak som ho v kuse, ale fakt v kuse upozornoval, ze ma ist po pravej strane a ze za ciaru nesmie ist. A aj tak som z toho bol nervozny a kazdu chvilu som sa obzeral, ci nejde nejaky cyklista. A mam aj vlastnu skusenost, ked som uz relativne davno skoro nabral dieta, ktore som pomaly dobehoval, cely cas islo pekne po svojej strane a presne v momente, ked som ho obehoval, to stocilo dolava. To uz som len reflexivne stlacil brzdy a urobil cez neho salto. To som vtedy este velmi prilbu nenosil (len do lesa). Nastastie sa nikomu nic nestalo, len to dieta bolo dost v soku. A ked si teraz mam predstavil, ze by som mal takemu riziku vystavit svoje deti... Alebo aby sa mi to zopakovalo, ale s horsimi nasledkami...
TLDR - Cyklochodnik je proste cyklochodnik pre cyklistov a nie detske ihrisko. Ale mam na mysli fakt male deti na 12"-14" bicyklikoch (v horsom pripade este ich mamy s kociarmi), co sa ledva dokazu udrzat v jednom pruhu. Toto mi uz pride zase ako netolerancia z ich strany.
Tiez nikto nechce chodit s detmi po ceste. preco? mozu aj auta davat pozor a kluckovat okolo deti. je to tiez komunikacia ako aj hradza.