Keď sme sa už v inej téme
post630146.html#p630146 bavili o káve napadlo mi, že by nemusel byť zlý nápad podeliť sa o zážitky a skúsenosti aj z tejto oblasti keď sa bavíme aj o iných, s cyklistikou nie veľmi súvisiacich veciach. Kávu mám rád, nepovažujem sa za odborník ani fajnšmekra ale ak si mám kávu vychutnať tak nech stojí za to. V BA poznám pár podnikov, do ktorých sa rád vraciam a káva mi tam chutí. Nepoznám pozadie odkiaľ kávu vozia, či je kvalitná, ako je pražená a pod., jednoducho mi chutí. Spomeniem pár, ktoré mi v tejto chvíli napadnú: kaviareň v "novom bratislavskom centre" na Dlhých dieloch (neviem si spomenúť na názov), ponúkajú rôzne druhy káv, aj jednodruhových; ďalej Cafe land v OC Glavica v Devínskej (
http://www.cafeland.sk/); Julius Meinl Cafe OC Eurovea. A minulý týždeň som zablúdil do Nitry kde v OC MAX som objavil toto:
http://www.eurocoffee.sk/ Ja som si dal Jamaicu, priateľka Costa Ricu a noazaj nám chutila. Okrem toho je tam aj veľmi príjemná baristka, ktorá nám porozprávala a povysvetľovala veľa vecí okolo kávy. Nakoniec som odchádzal s tromi rôznymi balíkmi kávy.
Takže kávičkári, podeľte sa so zážitkami, či dobrými alebo zlými a dajte tipy kam chodiť a kam nie.
btw som vybehol dnes k Patovi po nejake vianocne smaky kym ma akciu
"koukni jak retizkuje"
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
(Este som take zrno nemal, ale rozsah teploty ma bezzera 80-100°C)
No nemam v hlave teplomer teraz, takze robim temperature surfing len tak po pamati ... ale ciel je okolo 94-96. Dark roast mozes ist kludne pod 90.
Ked to otocis tak tulipan 😁
🤣🤣
Taky bol aj môj vyraz, ked som to zbadal😀
Ja tam vidím ženskú krásu 😁😁
Ja tiez nie, len cez PID.
Teraz na omni 93, ale idem dat na mlynec full city tak skusim pod 90
Si robí p.i.č.ú z kávy 🫣 ?! …
Si dlho pukaňu nevidel , čo ? …😂
Primarne nejde o teplotu pary, ale priamo umerne teplote zodpoveda tlak, a o ten im pri napenovani ide (a opacne: v HX strojoch sa tlakom/presostatom nastavuje teplota pre kavu).
Kua zase som sa niečo priučil.
Ja zvyknem vzdy ked vypinam masinu spravit s cistou vodou. Raz mesacne s chemiou. Robil som castejsie ale potom zase trebalo e61 paku stale premazavat. Vraj pomaha pouzivat "puck screen", ale neskusal som.
Hovorim to stale ***** na napenovanie v stroji kupte napeanovac mlieka vzdy bude konzistentny vyśedok a mate pokoj a vy nie a nie stale s budete ***** s tou parou🤣
A aby som neumrel sprosty co je to ten Puck screen?
Hovorim to stale ***** na napenovanie v stroji kupte napeanovac mlieka vzdy bude konzistentny vyśedok a mate pokoj a vy nie a nie stale s budete ***** s tou parou🤣
A aby som neumrel sprosty co je to ten Puck screen?
A robi ten tvoj napenovac microfoam?
Myslim, ze popularia puck screenov narastla prave s manualnymi pakami ako Flair a Robot.