Keď sme sa už v inej téme
post630146.html#p630146 bavili o káve napadlo mi, že by nemusel byť zlý nápad podeliť sa o zážitky a skúsenosti aj z tejto oblasti keď sa bavíme aj o iných, s cyklistikou nie veľmi súvisiacich veciach. Kávu mám rád, nepovažujem sa za odborník ani fajnšmekra ale ak si mám kávu vychutnať tak nech stojí za to. V BA poznám pár podnikov, do ktorých sa rád vraciam a káva mi tam chutí. Nepoznám pozadie odkiaľ kávu vozia, či je kvalitná, ako je pražená a pod., jednoducho mi chutí. Spomeniem pár, ktoré mi v tejto chvíli napadnú: kaviareň v "novom bratislavskom centre" na Dlhých dieloch (neviem si spomenúť na názov), ponúkajú rôzne druhy káv, aj jednodruhových; ďalej Cafe land v OC Glavica v Devínskej (
http://www.cafeland.sk/); Julius Meinl Cafe OC Eurovea. A minulý týždeň som zablúdil do Nitry kde v OC MAX som objavil toto:
http://www.eurocoffee.sk/ Ja som si dal Jamaicu, priateľka Costa Ricu a noazaj nám chutila. Okrem toho je tam aj veľmi príjemná baristka, ktorá nám porozprávala a povysvetľovala veľa vecí okolo kávy. Nakoniec som odchádzal s tromi rôznymi balíkmi kávy.
Takže kávičkári, podeľte sa so zážitkami, či dobrými alebo zlými a dajte tipy kam chodiť a kam nie.
https://youtube.com/shorts/OGtIaL2u608?feature=share
Vyzerá celkom dobre, cena cca 480€. A podielali sa na nom bývalí zamestnanci 1Z.
Neveril by si, ale existuju aj filamenty s prisadou dreva. Ale neskusal som to a myslim, ze to bude mat k drevu asi tak blizko ako tie kompozitne terasove dosky co sa tvaria ze su drevo, lebo tam maju piliny primiesane.
Podľa Vás ktorý mlynček by bola lepšia voľba ? Eureka Mignon Specialita 55 alebo Lelit William PL72.
Lelit sa mi zdá stabilnejší (konštrukcia), lepšie spúšťanie mletia (z "lievikom"), mignon by mal mať stabilnejšie mletie pri zmene kávy a jemnejšiu reguláciu mletia,....... tak neviem. Obidva sa dajú zohnať za 399€.
test : https://www.youtube.com/watch?v=ubSSiZ-pYLk
Budem poznať výraznejšie zmenu ? - teraz mam Eta Experto.
ked dam na dvojku tak mi vypadavaju len hrudky
mas tam stock kamene ci nieco ine? alebo nejaku upravu na mlynceku?
Keď som skúšal hrubšie mletie, tak to len pretieklo😊
uplne jedno aku kavu, vsetko pod 3 hrudkuje
furt neviem ci to je kamenmi alebo proste tou klapkou co brzdi vypadavanie
ak ju nadvihnem viac potom mi to sype az na rucku paky a ked ju prihnem nizsie tak to zas nechce vypadavat