Kategórie
Bike-techČím mazať reťaz na bicykli? # MTB # údržba # reťaz # odpružená vidlica # tlmič # poradenstvo # mazanie # mazivá
napíšte prosím nejaké dobré tipy na prípravky na mazanie reťaze a odpruženej vidly (tlmiča). Nemám s tým veľa skúseností. Každá rada pomôže, najlepšie by bolo keby ste mohli post-núť rovno nejaké odkazy. Vopred všetkým ďakujem
savings Muc-Off C3 Ceramic Dry Lube keramické mazivo na reťaz, 120 ml, kvapadlo
17,49 €
savings
MOC 29,99 €
-14% Muc-Off C3 Ceramic Dry Lube keramické mazivo na reťaz, 5 ml
1,79 €
-14%
MOC 2,59 €
savings Brunox Top-Kett mazivo na reťaz, 100 ml, kvapkadlo
6,99 €
savings
MOC 10,29 €
inac celkom sranda stym cestakom. teraz na jar som mal par dlhych (160-180km) vyjazdov na xc-ku ktore boli 100% asfalt. utrel som handrou retaz, dal squirt, pretocil, nechal uschnut. po vyjazde retaz cista - boli vidiet cierne kusky povytlacaneho vosku ktory neodpadol ale v minimalnom mnozstve. je to velka zahada
Na 12 rychlostnom shimane je retaz uplne ticho. Vosk je oproti tomu ako hlucny tank.
Predrazeny ekvivalent je silca synergetic drip lube, najviac sa mi k tomu podoba prave ten blue devil
Cca raz za dva mesiace reťaz vykúpem v petroleji , vytriem do sucha a zavesím , až na druhý deň ju namažem bohatšie v malej miske a nechám ju tam nech sa to mazivo dostane všade, samozrejme mám dve rovnaké reťaze
jednu používam a druhá čaká vyčistená a namazaná. Juice Viking je skôr taká tmavo modrá " voda "
konzistenciou nepripomína mazivo , ale keď po dvoch-troch týždňoch jazdenia reťaz pretočím po dĺžke necítim
také výrazne praskanie , tz. olej neabsorbuje väčšie krištáliky prachu iba tie jemné čiastočky ktoré zotriem čistou
handrou. Tenké reťaze 12s aké používam ja si všeobecne vyžadujú vyššiu pozornosť a pravidelný servis , potom
je to radosť jazdiť na takomto bicykli
ked menite retaz za novu co robite so starou ? nejak je mi blbe vyhodit to len tak do kosa.