Doteraz sme preberali vojnu pomiešanú s debatami o Ficovi, Matovičovi a spol., ale snáď sa táto téma ujme a ďalšie príspevky súvisiace s inváziou Ruska na Ukrajinu už budeme preberať tu, možno pomôžu aj moderátori a budú to presúvať sem. Keďže začala predvolebná kampaň na naše septembrové voľby, tieto dve témy by si zaslúžili žiť oddeleným životom.
Veď aj BBC Planet sa už venuje predátorom v tomto biotope:
Nemyslím si, že by im to bolo jedno. Ale predstava, že by sa mali postaviť režimu, v nich vyvoláva väčšie zdesenie, ako predstava, že zomrú na bojisku.
Som si spomenul na vojnu v Iraku , resp. v Perzskom zálive . Vtedy v telke celú noc bežal "priamy" prenos z bojov....hlavne nočných....celá obrazovka sfarbená do zelena a svietiace strely a rakety na oblohe.......sledoval som to.............a obe strany dávali každodenné informácie z bojov a koľko zničili nepriateľskej techniky a zabili vojakov.
USA: ".....zničili sme 6 irackých tankov, zostrelili 8 stíhačiek a zabili 280 bojovníkov Talibanu. My sme neutrpeli žiadne straty .
IRAK: "......zničili sme 12 amerických tankov, zostrelili 16 bojových stíhačiek a zabili veľký počet vojakov. My sme neutrpeli žiadne straty .
Takže asi toľko k oficiálnym vyhláseniam . Klamstvá na oboch stranách. A vo vojne na Ukrajine tomu nie je inak .
Som si spomenul na vojnu v Iraku , resp. v Perzskom zálive . Vtedy v telke celú noc bežal "priamy" prenos z bojov....hlavne nočných....celá obrazovka sfarbená do zelena a svietiace strely a rakety na oblohe.......sledoval som to.............a obe strany dávali každodenné informácie z bojov a koľko zničili nepriateľskej techniky a zabili vojakov.
USA: ".....zničili sme 6 irackých tankov, zostrelili 8 stíhačiek a zabili 280 bojovníkov Talibanu. My sme neutrpeli žiadne straty .
IRAK: "......zničili sme 12 amerických tankov, zostrelili 16 bojových stíhačiek a zabili veľký počet vojakov. My sme neutrpeli žiadne straty .
Takže asi toľko k oficiálnym vyhláseniam . Klamstvá na oboch stranách. A vo vojne na Ukrajine tomu nie je inak .
Ty si nespomínaš, ako dopadol stret Irackej armády s koaličnými silami? Invázne sily utrpeli viac strát skrz "friendly fire", ako by spôsobili Iračania. Dodatočne sa dalo určiť, koho spravodajstvo bolo bližšie k pravde.
Ruské straty vieme geolokalizovať, je k tomu veľa obrazového materiálu, sú to celkom impozantné čísla, Vie niekto ponúknuť podobný rozsah na opačnej strane?
ty to mas v tej gebulke nejako domotoane, IRAK a TALIBAN? wtf
Viktor Orbán v prejave o výročí povstania Maďarov proti boľševickému socializmu v roku 1956 nenašiel žiadne paralely medzi vojnou Ruska proti Ukrajine a rokom 1956. Viac paralel našiel medzi Moskvou a Bruselom. To, čo sa vtedy nazývalo straníckou výčitkou z Moskvy, sa teraz nazýva postupom právneho štátu z Bruselu, vyhlásil. (napunk)
Toto otáčanie histórie by mi bolo uprdele, keby také veľké % obyvateľstva tomu reálne neverilo
napr. u nás prirovnanie podpísania Defense Cooperation Agreement s USA / s vpádom vojsk varšavskej zmluvy v 1968 osobne vnímam ako vlastizradu,
a tí proruský kkti si ešte popri tom pustia toto https://www.youtube.com/watch?v=PTjttFge_rI&ab_channel=Nazzares
a budú tvrdiť, že vlastne vlastizradca som ja ...
Nemyslím si, že by im to bolo jedno. Ale predstava, že by sa mali postaviť režimu, v nich vyvoláva väčšie zdesenie, ako predstava, že zomrú na bojisku.
Nemyslím si, že je to strachom z režimu. Ten ma stredna trieda, čo žije v mestách a na začiatku skúšala štrajkovať. Tí čo teraz bojujú sú obyčajný ľudia so základným vzdelaním z vidieka, jediné čo celý život počúvali je, že sú z národa, čo porazil fašistov a to, ako ich starí rodičia zomierali za vlasť. Boja sa zomrieť, ale ešte viac sa boja čo by si o nich myslelo ich okolie, keby z tade zdrhli. Boja sa nálepky zbabelec. Proste nieco podobne ako keď chlapi na dedine nebudú jazdiť pripútaný alebo si nedajú prilbu, lebo by sa im chlapi smiali. Znie to hlúpo z nášho pohľadu, ale oni sú z iného sveta. Ale stačí si spomenut omenut, koľko staršich cyklistov ešte pár rokov nazad odmietalo nosiť prilbu a hneď je to jednoduchšie na pochopenie. ?
Ja si este obcas precitam telegram GeneralaSVR a tam to bolo este v nedelu. Vraj teraz lezi na niecom ako JISka, co ma v bunkri a moc casu mu uz doktori nedavaju.
Ale co je na tom pravdy tazko povedat. Na tom kanali uz bolo tolko nepravd a rozpravok... Podla jeho slov uz pomerne dlhu dobu riesi takmer vsetky statnicke zalezitosti Putinov dvojnik a stary Putin uz len doziva. Ani do riadenia krajiny sa uz nezapaja, postupe to prebera Patrushev, ktoreho ale Putin za svojho nastupcu nechce.
Šéf ruského Lukoilu Vladimir Nekrasov náhle zomrel vo veku 66 rokov. Jeho predchodca Ravil Maganov vlani v septembri zomrel po páde z okna nemocnice v Moskve. Nekrasova podľa firmy postihlo akútne zlyhanie srdca.
Lukoil je druhým najväčším producentom ropy v Rusku.
V mesiacoch po februári 2022, keď ruské vojská vtrhli na Ukrajinu, zomrelo za nejasných okolností náhle niekoľko ruských podnikateľov. Väčšina z nich mala väzby na energetický sektor.
Lukoil zaujal k ruskej vojenskej operácii na Ukrajine verejné stanovisko, čo je medzi ruskými podnikmi neobvyklé. Vo vyhlásení z 3. marca 2022 predstavenstvo vyjadrilo znepokojenie nad „tragickými udalosťami“ na Ukrajine a vyzvalo k „čo najrýchlejšiemu ukončeniu ozbrojeného konfliktu“ prostredníctvom rokovaní. Vyhlásenie stále zostáva na webe firmy.
Denník N
Ukrajina sa nebude len brániť, ale aj odpovie na prípadné ruské útoky na energetickú infraštruktúru, vyhlásil Volodymyr Zelenskyj. Zahraničné médiá to interpretujú ako vyhrážku odvetnými útokmi.
„Pripravujeme sa na útoky teroristov na energetickú infraštruktúru. V tomto roku sa nebudeme iba brániť, ale budeme aj odpovedať,“ vyhlásil ukrajinský prezident.
Rusko vlani na jeseň vykonávalo rozsiahle útoky na ukrajinské energetické zariadenia a spôsobilo na Ukrajine plošné výpadky prúdu. Ukrajinskí predstavitelia očakávajú, že podobné útoky bude Rusko podnikať aj tento rok. (čtk)Denník N
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.youtube.com/watch?v=NwUYDJbFzQY
Ty si nespomínaš, ako dopadol stret Irackej armády s koaličnými silami? Invázne sily utrpeli viac strát skrz "friendly fire", ako by spôsobili Iračania. Dodatočne sa dalo určiť, koho spravodajstvo bolo bližšie k pravde.
Ruské straty vieme geolokalizovať, je k tomu veľa obrazového materiálu, sú to celkom impozantné čísla, Vie niekto ponúknuť podobný rozsah na opačnej strane?
https://www.reuters.com/world/turkeys-erdogan-submits-swedens-nato-bid-parliament-ratification-presidency-2023-10-23/
A ruzzi sa majú lepšie a lepšie
Rusové chudnou. Téměř polovině z nich nestačí mzda na pokrytí základních výdajů
Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/rubl-pruzkum-rusko-mzda.A231023_160718_eko-zahranicni_ijan
Toto otáčanie histórie by mi bolo uprdele, keby také veľké % obyvateľstva tomu reálne neverilo
napr. u nás prirovnanie podpísania Defense Cooperation Agreement s USA / s vpádom vojsk varšavskej zmluvy v 1968 osobne vnímam ako vlastizradu,
a tí proruský kkti si ešte popri tom pustia toto https://www.youtube.com/watch?v=PTjttFge_rI&ab_channel=Nazzares
a budú tvrdiť, že vlastne vlastizradca som ja ...
Nemyslím si, že je to strachom z režimu. Ten ma stredna trieda, čo žije v mestách a na začiatku skúšala štrajkovať. Tí čo teraz bojujú sú obyčajný ľudia so základným vzdelaním z vidieka, jediné čo celý život počúvali je, že sú z národa, čo porazil fašistov a to, ako ich starí rodičia zomierali za vlasť. Boja sa zomrieť, ale ešte viac sa boja čo by si o nich myslelo ich okolie, keby z tade zdrhli. Boja sa nálepky zbabelec. Proste nieco podobne ako keď chlapi na dedine nebudú jazdiť pripútaný alebo si nedajú prilbu, lebo by sa im chlapi smiali. Znie to hlúpo z nášho pohľadu, ale oni sú z iného sveta. Ale stačí si spomenut omenut, koľko staršich cyklistov ešte pár rokov nazad odmietalo nosiť prilbu a hneď je to jednoduchšie na pochopenie. ?
Reports Vladimir Putin suffered a suspected cardiac arrest
11 hours ago
There are unverified reports this morning that Russian President Vladimir Putin has suffered a suspected cardiac arrest.
A Telegram channel – run by a former Kremlin insider – has reported the alleged incident.
It claimed the Russian leader was “found by guards on the floor of the bedroom rolling his eyes”.
The channel regularly posts reports about the 71-year-old’s apparent ill health.
There was no immediate response from the Kremlin.
(https://www.skynews.com.au/world-news/global-affairs/reports-vladimir-putin-suffered-a-suspected-cardiac-arrest/video/4a44c6cf8038a45aa4aa29570b30e234)
Ale co je na tom pravdy tazko povedat. Na tom kanali uz bolo tolko nepravd a rozpravok... Podla jeho slov uz pomerne dlhu dobu riesi takmer vsetky statnicke zalezitosti Putinov dvojnik a stary Putin uz len doziva. Ani do riadenia krajiny sa uz nezapaja, postupe to prebera Patrushev, ktoreho ale Putin za svojho nastupcu nechce.
Šéf ruského Lukoilu Vladimir Nekrasov náhle zomrel vo veku 66 rokov. Jeho predchodca Ravil Maganov vlani v septembri zomrel po páde z okna nemocnice v Moskve. Nekrasova podľa firmy postihlo akútne zlyhanie srdca.
Lukoil je druhým najväčším producentom ropy v Rusku.
V mesiacoch po februári 2022, keď ruské vojská vtrhli na Ukrajinu, zomrelo za nejasných okolností náhle niekoľko ruských podnikateľov. Väčšina z nich mala väzby na energetický sektor.
Lukoil zaujal k ruskej vojenskej operácii na Ukrajine verejné stanovisko, čo je medzi ruskými podnikmi neobvyklé. Vo vyhlásení z 3. marca 2022 predstavenstvo vyjadrilo znepokojenie nad „tragickými udalosťami“ na Ukrajine a vyzvalo k „čo najrýchlejšiemu ukončeniu ozbrojeného konfliktu“ prostredníctvom rokovaní. Vyhlásenie stále zostáva na webe firmy.
Denník N
🔓 : https://dennikn.sk/3640774/kadyrovovci-ta-zabiju-ruska-novinarka-opisuje-ako-ju-chcel-putinov-rezim-zavrazdit-a-ako-prezila-otravu/?cst=a301d346131a55827fa7167c3eec2d3d9a9afd19b7e43b7ca5de173d92682273
„Pripravujeme sa na útoky teroristov na energetickú infraštruktúru. V tomto roku sa nebudeme iba brániť, ale budeme aj odpovedať,“ vyhlásil ukrajinský prezident.
Rusko vlani na jeseň vykonávalo rozsiahle útoky na ukrajinské energetické zariadenia a spôsobilo na Ukrajine plošné výpadky prúdu. Ukrajinskí predstavitelia očakávajú, že podobné útoky bude Rusko podnikať aj tento rok. (čtk)Denník N