Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
Kriste toto su nazory. Ved to palivo minie na pracovnych cestach, ktore mu v konecnom dosledku zarobia ovela viac ako nejakych 5000€. To nie su nejake zbytocne cesty.
A hlavne si zrataj kolko ty minies penazi rocne na nepotrebne vypredajove veci, mozno je to viac ako tych 5000€ za v podstate bezcenne spotrebne haraburdy.
Nesmieš uvažovať nad 5000e ako jednorazovou čiastkou. 5000e za rok je menej ako 100e týždenne. Keď stráviš toľko času v aute určite sa nechceš stresovať v niečom v základe so 100kw výkonom.
Kriste toto su nazory. Ved to palivo minie na pracovnych cestach, ktore mu v konecnom dosledku zarobia ovela viac ako nejakych 5000€. To nie su nejake zbytocne cesty.
A hlavne si zrataj kolko ty minies penazi rocne na nepotrebne vypredajove veci, mozno je to viac ako tych 5000€ za v podstate bezcenne spotrebne haraburdy.
Pre teba su mozno nepotrebne 😉
Ale o to tu neslo. Len proste 5000 nie su proste peniaze, pre niekoho. Cize je jedno ci auto zerie tolko alebo 2x tolko. Dobre.
Mam auto s 93kw vykonom a v nicom ma neobmedzuje 😉
Moje auto má 50kW, 22r. a za 9r. som najazdil 67 tis.km. Ročne najazdím na biku asi o tretinu viac ako autom.
Keby sa dá pokojne by som jazdil autom aj menej
ja jazdim kolko potrebujem. ked som robil v raci jadzil som 30km denne, ked robim v petrzalke na HO tak jazdim do prace 10km za tyzden
kedze uz mame aj druhe auto v domacnosti tak moje uz je dvojka a na dlhsie vylety berieme vacsie. Ja si mozem povedat ze pri mojom najazde 5-7 tisic rocne alebo kolko neviem mi je spotreba u prdele.
Tak ked ma auto za 100 litrov a nebodaj icc mas viac tak nejakych 5000 za palivo je uz jedno. To je svet bohatych. Uz nevnimaju hodnotu penazi. 5000 je uz pre nich nic. Bohuzial.
A zaroven napises ze tvoja spotreba ta nezaujima. To co ty das za to aby si sa kvoli pohodliu vyvazal autom, su pre inych existencne peniaze. To je svet pokrytcov. Bohuzial.
u mna je to zanedbatelne mnozstvo a rozdiel pri mojom najazde. pri 100K km to uz zanedbatelne nie je. ale chapem ze do nakladov sa da dat vsetko. potom je aj vysledna cena za produkt/sluzbu samozrejme vyssia a klient to zaplati lebo marza ostane rovnaka.
Len predvadzacky a firemne akcie s nejakymi farami. Kazdy chalan samozrejme snival ze bude mat ferrari a porsche (medaky ma nikdy nebrali sorry 😁) ale kedze si viem zratat kolko by ma to stalo a co mi to prinesie v realnom zivote (mne par minut pekneho zvuku) tak je volba jasna. Na to aby som sa vozil po meste do prace a do obchodu nepotrebujem 300 koni. Cokolvek sa tam vysype stoji mraky penazi. Cele to auto stoji mraky penazi, v podstate tolko co nas byt na ktory mame hypo na 30 rokov.
Ja uz som z tohto vyrastol aby som si nieco dokazoval v drahom vykonnom aute. Na tieto banany proste nemam 🙂
Ja nejazdim vela kilometrov tak preto som spotrebu nikdy neriesil kedze mam rad silnejsie benziny, ale od kedy som si prizadovazil elektricke auto tak spotreba nabrala novy rozmer. Jazdi to sice skoro zadarmo, ale clovek sa snazi chodit na co najlepsiu spotrebu, aby bol schopny sa niekde vobec dopravit 🤣
MageZ : prečo svet pokrytcov? Každý žije do výšky svojho platu, aspoň ten rozumný. Napríklad ja ročne najazdím tak 10k km, keďže do roboty chodím bikom, inak by to bolo okolo 16k km. Auto mám pre radosť a žere tak 8l plus mínus. Uvažujem nad výmenou za e91 325i, tak očakávam spotrebu tak 10l. Je to dosť, ale stále je to v mojej situácii prijateľná spotreba. Ale keby som mal jazdiť 40k km, už by to bola dosť vysoká spotreba. Nedávno som mal požičanú Fabiu minulej generácie s 1,0 TSI 81kW, spotreba BA-Praha a nejaké vylety bola 5.1l. Dynamika je obstojná, dá sa s tým bez problémov existovať, ale proste má to svoje limity.
ja uz len cakam, kedy budu dostatocne vyvinute autonomne auta, aby som nemusel mat vlastne, ale ked budem potrebovat, tak si nejake auto zavolam (viem, ze taxiky existuju, ale nepotrebujem platit sofera ). Mna stoji auto cca 100 euro mesacne, ked na nom nejazdim (amortizacia+servis+poistky). To je rocne 1200 Euro. Prenajom auta z autopozicovne vychadza 30 Euro/den (Fabia). Za 1200 Euro mam 40 dni. Fakt premyslam, ci auto rocne vyuzijem pocas viac ako 40 dni. Asi ani nie. Keby mali autopozicovne hodinovu tarifikaciu, moznost pozicat si v A a vratit v B a nemusel som chodit do pobocky, ale auto by mi prislo, tak to svoje hned predam.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pre teba su mozno nepotrebne 😉
Ale o to tu neslo. Len proste 5000 nie su proste peniaze, pre niekoho. Cize je jedno ci auto zerie tolko alebo 2x tolko. Dobre.
Mam auto s 93kw vykonom a v nicom ma neobmedzuje 😉
Keby sa dá pokojne by som jazdil autom aj menej
kedze uz mame aj druhe auto v domacnosti tak moje uz je dvojka a na dlhsie vylety berieme vacsie. Ja si mozem povedat ze pri mojom najazde 5-7 tisic rocne alebo kolko neviem mi je spotreba u prdele.
Prečo bohužiaľ?
Keby si sa niekedy povozil niečom s 300kw+ tak by si odrazu zistil ako ťa 93kw obmedzuje
Ja uz som z tohto vyrastol aby som si nieco dokazoval v drahom vykonnom aute. Na tieto banany proste nemam 🙂