Takze zakladam tuto temu, aby sa veci suviasace aut, motoriek a hoci aj kosaciek preberali tu a nie medzi bikami. Urcite je tu vela fanusikov (aj odporcov) tejto tematiky, ktory budu radi prispievat
Takze mozeme pokracovat debatou z temy "Škaredé, netradičné bajky a všakovaké výmysly na 2 kolesách" a debatou okolo zahadnej smrti Pininfarina.
Ak to nemalo keramický kat od výroby tak na ten nájazd je to slušná výdrž obyčajného katu. LPG tvorí horúcejšie spaliny ako benzín a tým pádom dostáva obyčajný kat viac nažrať.
Tie spotreby oleja sú strašné, hlavne pri VW group motoroch. Kamoša skoro vystrelo, keď videl, že podľa Škodovky spotreba 1l oleja na 1000km je v norme. A to mu doma parkuje ešte RX-8 a to si myslel, že to je žrút oleja.
Takze s tym 1L na 1500km som na tom vlastne celkom v pohode. To som rad
Ale prechadzam pozvolna z 5W-30 na 5W-40 (uz dolievam 40), tak sa to este mozno trocha zlepsi
Len nechapavo kukam co tu pisete o spotrebe oleja Na Civicu 1.8 som za necelych 10r. na taketo nieco ani len nemusel pomysliet. Aspon tie auta upozornia nato ze treba doliat?
ja nedolievam na hyundai nic, pri vymene vetecie tolko kolko tam bolo naliate ale o tej skodovke sa to traduje ze liter na tisic km je vlastne norma. Podla mna staci menit filter kedze to za rok vymenis snad aj 3x ten olej
Ja si pamätám, že do 1.9 TDI PD /105 koní/ v O2 trebalo občas doliať pár deci, keď blikla kontrolka tlaku oleja , ale pri 2.0 TDI CR /150 koní/ v 03 ani nie...možno raz -dvakrát som niečo málo dolial , keď som kontroloval olej mierkou.....doma dve ....2014 /predtým manželkin služobný, teraz môj súkromný, necelých 170 000 km/, 2019 /aktuálny manželkin služobný asi niečo nad 100000 km- neviem presne/. A samozrejme v služobných autách sa ide na výmeny oleja podľa servisných intervalov, čo je 30 000 km, a to je teda dosť
Citroen nema snimac oleja takze musim manualne kontrolovat cez mierku ?sice tam mam elektroniku na dotykovy displej, vyhrievane sedacky, automaticke svetla, dazdovy senzor ale pridat este elektroniku na sledovanie hladiny oleja to uz by bolo moc fancy ?♂️?♂️
Ps: aj PSA group ma 1L / 1000km zavedene ako “je to normalne” takze moj 1L /3000 je uplne v pohode a teraz po vymene rozvodov je to 1L / 6000km
Samozrejjme dolievam a + kazdych 20,000km menim konplet olej
Tiez si pamatam ze vsetky auta rodicov aj tie na ktorych som zacal jazdit nezravali olej tak ako tieto nove… a je v podstate jedno o akej znacke sa bavime…
Novodobe diesle rataju spotrebu na naftu + mocovinu…tak ja mozem ratat spotrebu na benzin /lpg + olej ?♂️?
Tak kvázy norma 1L/1000km bola pri embéčkach, to sme sa veľmi neposunuli... . Na mojom MB C s nájazdom 400tis dolievam na 15.000 km cca 1 L ale z toho odhadujem že 0,6 ostáva pod autom
A to som si svojho času myslel, že na mojej Alfe 156 2.0 TS (ktoré tým boli známe) bol liter na 2000km veľa... Teraz vidím, že to vlastne bolo úplne v poho...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ako som pisal 200,000km.
Ale prechadzam pozvolna z 5W-30 na 5W-40 (uz dolievam 40), tak sa to este mozno trocha zlepsi
Kontrolka tlaku oleja
Citroen nema snimac oleja takze musim manualne kontrolovat cez mierku ?sice tam mam elektroniku na dotykovy displej, vyhrievane sedacky, automaticke svetla, dazdovy senzor ale pridat este elektroniku na sledovanie hladiny oleja to uz by bolo moc fancy ?♂️?♂️
Ps: aj PSA group ma 1L / 1000km zavedene ako “je to normalne” takze moj 1L /3000 je uplne v pohode a teraz po vymene rozvodov je to 1L / 6000km
Samozrejjme dolievam a + kazdych 20,000km menim konplet olej
Tiez si pamatam ze vsetky auta rodicov aj tie na ktorych som zacal jazdit nezravali olej tak ako tieto nove… a je v podstate jedno o akej znacke sa bavime…
Novodobe diesle rataju spotrebu na naftu + mocovinu…tak ja mozem ratat spotrebu na benzin /lpg + olej ?♂️?