po dlhsej dobe som sa rozhodol pre upgrade biku.Jazdim na starom 26" a uz by to chcelo zmenu. Jazdim hlavne nespevnene cesty, rad si aj nieco vyslapem, samozrejme potom sa treba spustit aj dole. Clenovy limit som si nastavil do 1200€.
V poslednej dobe viac obchodov ponuka pre mna zaujimave zlavy. Rozhodujem sa hlavne medzi tymito:
Orbe Alma H20
https://www.bike24.com/p2512997.html?sku=1754062
Cube Reaction Pro
https://www.bike-discount.de/en/cube-reaction-pro-grey-n-orange
Radon Jealous AL 8.0
https://www.bike-discount.de/en/radon-jealous-al-8.0-1
Ale len vcera vecer som si vsimol, ze aj canyon prisiel so zaujimavymi zlavami:
Grand Canyon 8
https://www.canyon.com/en-sk/mountain-bikes/trail-bikes/grand-canyon/grand-canyon-8/2619.html?dwvar_2619_pv_rahmenfarbe=GY%2FRD
Ktora z tychto moznosti sa Vam zda ako najlepsia volba, pripadne ak viete o lepsej ponuke v tejto cenovej hladine, rozhodne sa nenahnevam. Budem rad za kazdu radu.
posledný komentár: 26. 4. 2023 o 12:11
na začiatku bolo viac modelov vo väčšine veľkostí a dala sa vybrať aj farba. Teraz len zbytky, za mňa ideálna Kahuna za 950 už iba v S, Big Honzo za 900 je v L, ale 27", tak by bolo treba vymeniť kolesá...
Problem bude v tom ze si si asi par veci podla seba domyslel. Ja som nepisal o tom ze som to siel na xc biku so 120mm zdvihom. A tiez co je univerzalne pre teba nie je univerzalne pre mna, o tom pisem. Mam ocelove "trailove" HT, 120mm zdvih a cca 63.5 hlavovy (este kusok menej) a posuvne patky. Cize ziadne xc-cko, skor mtb-cko. Ale i ked to porovnam s metou so 150 zdvihom tak je to pocitovo kus vacsi "zjazdacik" v zjazdoch a kus lepsie xc-cko v xc terene. Ver ci never. Zdvih proste nie je vsetko. Ale je to uplne jedno, dal som to ako priklad. Ked si si z toho zobral to ze full 140/140 budes s nejakymi plastami pouzivat vsade (nech to znamena cokolvek) tak budis. Ja som to pisal v tom kontexte vyberu bajku na polne, lesne cesty a odporucanej mete ako vhodnom biku kde das ine plaste a nafukas vidlicu.
Nikde som nepisal o xc-cku so 120mm vidlicou a teraz po tych tvojich prispevkoch uz vobec neviem ako si to myslel. Chalan chce bike a riesia sa tu somariny.
imajoros pipedream sirius
Co sa tyka tej Mety HT, citim tu trosku vplyv Steve-a z Hardtailparty z tvojej strany ? Bez urazky. To ze on so svojimi 60kg aj s topankami odsudil ten bike ako mega tvrdy este neznamena, ze taky je pod tazsim jazdcom. Ohladne zdvihu, ten chlapec co hlada bike spominal aj vacsie kopce a vyslovene strme useky. Napisal, ze hlada bike ako sekundarnu aktivitu k behu ale nenapisal ci mu pojde o casy alebo len bezne vyjazdy do prirody pre trochu zmeny.
Meta s lahsimi plastami ti vie pokryt ozaj siroke spektrum terenu a jazdenia ako takeho. Nikto ti nekaze vyuzivat cely zdvih, posed bude vzpriamenejsi a tym padom pohodlnejsi ako na XC. Pri tych informaciach ktore mame k dispozicii, ano aj Meta HT je option hodna pozornosti.
Chalan hlada " hardtail na jazdenie väčšinou po lese, po lúkach a nespevnenych cestách. Lesné cesty budú aj sem tam väčšie kopce, miestami dosť strmé úseky. Žiadne skákanie, ani preteky." V povodnom prispevku vybera medzi dvomi bicyklami z kategorie xc na 100mm zdvihu. Lesne cesty, miestami dost strme useky od cloveka co sa rozhoduje medzi dvomi xc bikami su podla mna zvaznice. Takze nie, podla mna z toho co pise Meta nie je to co chce. To uz mu mozete rovno ponuknut gravel alebo trekingovy bicykel lebo tiez to zdvladne na tom prejst. Da trosku hrubsie plaste a pohodicka.
Iny priklad, mam dva ht biky z totozneho materialu. Jeden je tvrdsi na bezne vozenie ale skoky utlmi lepsie, druhy je pohodlnejsi na bezne vozenie ale skoky tak dobre utlmit nevie. Myslis ze je to pouzitym materialom alebo skor tym ako je ten ram navrhnuty, ake hrube trubky su na jednotlivych miestach pouzite, na akych miestach su pripojene a zvarene, ake sily akym smerom tam posobia atd?
imajoros ak je laik tak ako vies ze jeho pojem fakt strmeho useku je ten isty ako ten tvoj? A ako bolo spomenute ani nepise ci to je smerom nahor alebo nadol.
ja si myslím, že ,,donreg,, už bicykel možno aj kupil za ten čas čo tu 5 strán dohadujete a preberáte Metu ?