zalozim novu temu kedze niektorym sa nevidelo ze spamujem inde , dnes zase hradza nesklamala, culy ruch po celej trase az do cunova... ked odratam tych xy osobnych aut (niekde medzi 5-10) tak este tam bol 2x traktor, 1x bager, 1x nakladiak, 1x zeriav )) dnes sa fakt cinili
aj pod tym vedenim? (body 7, 8, 9)? Tam som niekedy v marci stretol dzip, neviem ci polovnici, ochranari, ci lesnici, ale ignorovali ma.
inak minimalne po tej sirsej ceste od bodu 10 po ciel jazdi na bikoch vela ludi, aj cele rodinky
Byvam nedaleko Surskeho lesa uz 15 rokov. Nikdy som tam ziadneho ochranara, ktory by daval pokuty nestretol. Zato pocas vikendu som tam behom hodinovej prechadzky stretol tak 15-20 cyklistov, vacsinou rodinky s detmi.
Nad druhej strane polovnici maju okolo Sura vysse 15 posedov, na viacerych miestach su vnadidla a nie je problem najst aj nabojnicu na zemi. Vsetko je to samozrejme na tomto type uzemia zakazane a par mesiacov dozadu sud zamietol polovnickemu zdruzeniu ziadost o vynimku.
A ano, aj samotna luka popod vedenim je ciastocne chranena.
Inac dnes som sa bol previest po nanovo vyasvaltovanom useku a uz su tam hrboly a vypukliny. To ten chodnik este nam ani mesiac .
Veľmi Vás nepoteším:
Uzávierka cyklotrasy JURAVA bude trvať do 31.5.2025 z dôvodu naozaj nevyhnutných prác na výstavbe nového dialničného mosta D1 nad cyklotrasou JURAVA.
Som rád, že sa nám podarilo termín 30.11.2025 skresať na ten májový, aj keď to nepovažujem osobne za výhru, ale bezpečnosť cyklistov a ostatných návštevníkov cyklotrasy je prvoradá.
Dohodli sme, ze cez víkendy a sviatky bude možné prejsť napešo ( tlačiť bicykel) aj ces stavenisko po vyznačenej trase ( pravdepodobne cez lávky cez Šúrsky kanál). Ale toto nemusí plaiť stále, ak nebudú nevyhnutné práce na budovaní nového mosta dialnice D1.
Takže, chcem Vás veľmi pekne poprosť, aby ste rešpektovali nariadenia pracovníkov stavby, nerobili zbytočné potyčky s nimi... aby sa dalo aspon takto prejsť cez stavenisko dialnice...
Ďakujem...
Som zvedavy na tu trasu cez stavenisko. Predpokladam, ze ziletkari to budu mat asi najkomplikovanejsie, na presun s cyklovozikom to asi vobec nebude a s cyklosedackou. nuz uvidime. Prv urcite pojdem solo.
Laco Findl takže ak správne chápem úplná uzávierka sa predĺži do 31.5., a až po tomto dátume bude prejazdná s tými obmedzeniami ako je uvedené?
Len tak btw, keď stavali tie nové vetvy nad Juravou, ak si dobre pamätám, bolo to uzavreté len pár dní, tak nechápem prečo to chceli do novembra 25...?
luky64:
do 31.5. to bude fungovat tak, ze napeso cez vikendy a sviatky sa bude dat prejst cez stavbu...
po 31.5. by uz mala byt cyklotrasa otvorena ( pojde uz po hradzi, nebude potrebne schadzat dolu a hore zas ). No treba pociatat este s kratkodobymi uzaverami ( den, dva, ale to bude cez tyzden), aby mohli dokoncit co bude potrebne v okoli cyklotrasy...
November 2025 bol termin, ked by uz malo byt vsetko hotove, proste, nechceli aby sa tam ludia hybali pocas celej vystavby, kvoli bezpecnosti vsetkych...
Som sam zvedavy, ako to bude fungovat v reale...
Včera po robote fukalo tak som dal trail skryty v luznom lese, od ustia Chorvatskeho ramena popri Zemníku az na Filmársky špic. Je paradny, vela pieskovych pumptrack "dún" z nedavnych zaplav, par miest "vysnezenych" od topolov.
Neuvedomujú si problém - nielen pre seba, to že sa im niečo môže stať.
Ale aj stavbe. BOZP môže dávať za "cudzích ľudí" na stavbe dobré pokuty a tie môžu byť problém. Nás vo firme niekedy za blbosti napomína bezpečák, na druhej strane má pravdu a môže zabrániť nešťastiu. A ak sa niečo také stane, naozaj tu bude zrazu zákaz vstupu až do toho novembra.
Na druhej strane, dnes som išiel od Sv. Jura do Vajnôr, odbáčal som z tej novej asfaltky ( ozaj je super) cez žltú lavičku a ponad diaľnicu do dediny. Neviem ako je to ďalej alebo zo strany letiska, ale nikde som si nevšimol informáciu na stĺpiku s tabuľkami a kilometrami, niečo v znení "POZOR JURAVA o pár km UZATVORENÁ použite obchádzku".
Napr. v Sv. Jure pri odbočke pod most, alebo možno práve pri tej žltej lavičke, potom by možno viacerí z Rače nešli až tak ďaleko, alebo už plánovali tú trasu o to dlhšiu.
Nie každý sleduje web alebo internet, fórum.
Viem sa niekde popredu dozvediet, ktory vikend a sviatok bude Jurava v useku stavby otvorena aspon na spominany pesi prechod? Dnes sa nedalo. Aspon som ziadnu znacenu obchadzku napeso nevidel. Samozrejme, niektori ludia si cestu nasli, my sme neriskovali a nechceli nic porusovat. Sli sme od Ivanky, takze naspat na Senecku cestu, po nej do Vajnor a z nich spat na Juravu. Rad by som sa v buducnosti tejto loterii vyhol.
Teraz som dostal info priamo od stavbyveduceho stavby dialnicnej krizovatky D1/D4 - prvý a druhý májovy vikend vcitane sviatkov nebude možne prechadzat cez stavbu... Robia priamo na cyklotrase- zakladaju nove stlpy pre dialnicu D1
Takze uvidime, ako to bude dalej...
Takto nejak. Občas si to pokrutim na jurave hore dole viac krat. Včera som mal 50km takto. ObČas cez Grinavske jazerá hore. Inokedy len cez Grinavu po meste. Ako to citim. Môj MTB zvláda všetko zatiaľ ale rad by som prešiel na Gravel postupne.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
inak minimalne po tej sirsej ceste od bodu 10 po ciel jazdi na bikoch vela ludi, aj cele rodinky
Nad druhej strane polovnici maju okolo Sura vysse 15 posedov, na viacerych miestach su vnadidla a nie je problem najst aj nabojnicu na zemi. Vsetko je to samozrejme na tomto type uzemia zakazane a par mesiacov dozadu sud zamietol polovnickemu zdruzeniu ziadost o vynimku.
A ano, aj samotna luka popod vedenim je ciastocne chranena.
Inac dnes som sa bol previest po nanovo vyasvaltovanom useku a uz su tam hrboly a vypukliny. To ten chodnik este nam ani mesiac
Uzávierka cyklotrasy JURAVA bude trvať do 31.5.2025 z dôvodu naozaj nevyhnutných prác na výstavbe nového dialničného mosta D1 nad cyklotrasou JURAVA.
Som rád, že sa nám podarilo termín 30.11.2025 skresať na ten májový, aj keď to nepovažujem osobne za výhru, ale bezpečnosť cyklistov a ostatných návštevníkov cyklotrasy je prvoradá.
Dohodli sme, ze cez víkendy a sviatky bude možné prejsť napešo ( tlačiť bicykel) aj ces stavenisko po vyznačenej trase ( pravdepodobne cez lávky cez Šúrsky kanál). Ale toto nemusí plaiť stále, ak nebudú nevyhnutné práce na budovaní nového mosta dialnice D1.
Takže, chcem Vás veľmi pekne poprosť, aby ste rešpektovali nariadenia pracovníkov stavby, nerobili zbytočné potyčky s nimi... aby sa dalo aspon takto prejsť cez stavenisko dialnice...
Ďakujem...
Len tak btw, keď stavali tie nové vetvy nad Juravou, ak si dobre pamätám, bolo to uzavreté len pár dní, tak nechápem prečo to chceli do novembra 25...?
do 31.5. to bude fungovat tak, ze napeso cez vikendy a sviatky sa bude dat prejst cez stavbu...
po 31.5. by uz mala byt cyklotrasa otvorena ( pojde uz po hradzi, nebude potrebne schadzat dolu a hore zas ). No treba pociatat este s kratkodobymi uzaverami ( den, dva, ale to bude cez tyzden), aby mohli dokoncit co bude potrebne v okoli cyklotrasy...
November 2025 bol termin, ked by uz malo byt vsetko hotove, proste, nechceli aby sa tam ludia hybali pocas celej vystavby, kvoli bezpecnosti vsetkych...
Som sam zvedavy, ako to bude fungovat v reale...
Ale aj stavbe. BOZP môže dávať za "cudzích ľudí" na stavbe dobré pokuty a tie môžu byť problém. Nás vo firme niekedy za blbosti napomína bezpečák, na druhej strane má pravdu a môže zabrániť nešťastiu. A ak sa niečo také stane, naozaj tu bude zrazu zákaz vstupu až do toho novembra.
Napr. v Sv. Jure pri odbočke pod most, alebo možno práve pri tej žltej lavičke, potom by možno viacerí z Rače nešli až tak ďaleko, alebo už plánovali tú trasu o to dlhšiu.
Nie každý sleduje web alebo internet, fórum.
Keď ovčan vidí, že sa z nedodržiavania zákonov a predpisov v politike robí štandard tak si povie, že to neplatí ani pre neho,
Minister Ráž dnes odpísal, údajne by to malo byť na dobrej ceste, ked tak Laco Findl daj vediet
Takze uvidime, ako to bude dalej...
Uprimne už sa neviem dočkať kým to otvoria. 3 roky som jazdil Juravu hore dole od Pezinka po Letisko a kde kade. Za mňa veľmi dôležitá spojka.
Aktuálne jazdím PK-Jur- Jurava po zákaz a potom cez odbočku na Vajnory alebo odbočku Rača dookola zase domov.
https://mapy.com/s/fasugutege
Takto nejak. Občas si to pokrutim na jurave hore dole viac krat. Včera som mal 50km takto. ObČas cez Grinavske jazerá hore. Inokedy len cez Grinavu po meste. Ako to citim. Môj MTB zvláda všetko zatiaľ ale rad by som prešiel na Gravel postupne.