Kategórie
Bike-techrozmýšľam, že by som sa dal na cyklistiku, ale nemam šajnu s akým bicyklom začať. Na začiatok do toho nechcem dať viac ako 500€. Ako som už písal, len chcem začať, takže sa do toho vôbec nevyznám (tým chcem hlavne povedať, že nechcem nič skladať). Prosím Vás o nejaké tipy na kúpu. Meriam 182cm a vážim (neviem, či na tom vôbec záleží) okolo 75 kg. Na záver sa chcem ospravedlniť, že zakladám novú tému, ale podobné témy sú už vačšinou staré a odkazy na bazáre taktiež.
-6% BMC Teammachine SLR01 TWO bicykel, carbon/white, redakčný bicykel
10 999 €
-6%
MOC 12 999 €
Výpredaj -32% Giant TCR Advanced Pro 0 Disc Compact bicykel, carbon
3 049 €
-32%
MOC 4 499 €
Výpredaj -14% Giant TCR Advanced SL 0 Disc bicykel, raw carbon
8 299 €
-14%
MOC 11 399 €
-12% Giant Propel Advanced Pro 1 bicykel, phoenix fire/helios orange
4 999 €
-12%
MOC 5 699 €
-16% BMC Teammachine SLR THREE bicykel, sparkling blue/brushed alloy
4 699 €
-16%
MOC 5 599 €
Novinka -8% BMC Teammachine R 01 TWO bicykel, arctic silver/neon red
10 999 €
-8%
MOC 12 999 €
savings Pirelli P ZERO™ Race 700x28C Colour Edition Black plášť, kevlar
42,99 €
savings
MOC 77,99 €
Akcia -21% Pirelli P ZERO™ Race 700x28C SmartEVO TechBelt plášť, kevlar, celeste nápisy
54,99 €
-21%
MOC 82,99 €
Výpredaj -18% Goodyear EAGLE F1 700x25C plášť, TC, kevlar, tan
52,99 €
-18%
MOC 64,99 €
Akcia -15% Pirelli Cinturato™ EVO 700x28C SmartEVO AS TechWALL+ plášť, TLR, kevlar
57,99 €
-15%
MOC 85,99 €
Výpredaj -35% Pirelli P ZERO™ Race 700x26C SmartEVO TechBelt plášť, kevlar, tyrkysové nápisy
53,99 €
-35%
MOC 82,99 €
savings Continental Grand Prix 5000 700x25C plášť, kevlar
53,99 €
savings
MOC 77,99 €
Akcia -28% Pirelli P ZERO™ Race 700x26C Color Edition Celeste plášť, kevlar
53,99 €
-28%
MOC 82,99 €
Výpredaj savings Pirelli P ZERO™ Road 700x32C plášť, kevlar
36,99 €
savings
MOC 55,99 €
Akcia -23% Pirelli P ZERO™ Race RS 700x26C TechBELT SmartEVO2 plášť, kevlar, classic
54,99 €
-23%
MOC 80,99 €
Výpredaj -32% Pirelli P ZERO™ Race 700x26C Colour Edition Orange plášť, kevlar
50,99 €
-32%
MOC 76,99 €
savings Pirelli P ZERO™ Race RS 700x26C TechBELT SmartEVO2 plášť, kevlar
50,99 €
savings
MOC 80,99 €
savings Vittoria Corsa Pro 700x30C G2.0 plášť, TLR, kevlar, para/black/black
57,99 €
savings
MOC 84,99 €
Mam zaujem k svojmu pomaly 10r. XCcku kupit nieco "rychlejsie". Z vyberu gravel/cestak mi bol poradeny cestak. Mam "svoju" trasu ktoru som ochotny upravit/zmenit jak pre pripad jeden, tak druhy. Bol som si v jednom cyklo obchode vyskusat a sedel som jak na Cannondale Topsone, tak na Orbea M30 a musim povedat ze cestak je asi way to go.
Trosku pri tom vybere ale tapam. Asi mam abnormalnu postavu, ale 90% velkostnych tabuliek ukazuje ze na zaklade vysky mam brat vacsi ram, na zaklade dlzky vnutornej nohy mensi ram. Ako postupovat v takomto pripade? Zial nazivo neda vyskusat vsetko o co mam zaujem, to by som cely budget skor precestoval
Zaroven, nasiel som nieco taketo, co sa mi aj celkom paci https://www.radon-bikes.de/en/roadbike-gravel/carbon/vaillant/vaillant-80-2025/ co si o tom myslite skusenejsi? Z docitaneho by malo ist o nieco medzi endurance a aero, posed viac sportovejsi ale udajne stale relativne prijemny.
Pripadne mi poradte po com pozerat, pripadne ako si "nastavit" hlavu pri vybere. Moj myslienkovy proces je, ze zatial nepotrebujem bike na 5-8 hodinove vyjazdy, vacsinou som v tyzdni na biku v dany den hodinku az hodinku a pol, ak by som bol na cestaku rychlejsi a viac ma to bavilo ako na XCcku tak kludne aj tie 2h. Mam rad rychlost, a cestak ako taky (resp barany a geometria okolo toho) je pre mna v podstate novinka. No ajtak ak mam dat za bike 2.500+ euro, tak by som tam radsej mal nieco co nebudem musiet hned dokupovat. Preto som rozmyslal aj nad elektrikou, z docitaneho staci aj 105 di2 alebo sram alternativa nejaka (nepoznam modelove rady, pardon) Zaroven ten Vaillant aj vyzera celkom zaujimavo. Karbonove kolesa nie su must, ale nice2have.
Pozeral som aj Canyon ale zial ti toho viac nemaju ako maju.
TL:DR
1 - Potrebujem poradit ako vybrat ram, ked sa mi nekrizuje vyska s dlzkou vnutornej nohy v asi 90% tabulkach
2 - Ako rozmyslat pri vybere 1. cestaku ak nechodim na prilis dlhe jazdy a bavi ma slapat v rychlosti (zaroven chcem aj trenovat v Z2)
3 - Nemam v umysle zavodit. Nikdy nehovor nikdy sice, ale momentalne to nie je ani moj ciel ani ziadny vyhlad
4 - Elektronika alebo mechanika? 105 di2 alebo Ultegra?
Dakujem za kazdy postreh a radu
https://www.decathlon.sk/p/339179-283278-cestny-bicykel-ncr-cf-rival-axs-etap-12-r-modry.html
Ako ti pise Blackpyros, je to dobra volba ak nevadia kolesa a neintegrovany kokpit.
Ak nevadi horsia moznost reklamovat, ja by som ten Radon viac ako zvazil. Rival AXS a 105 Di2 su si ekvivalentne a mas to uz kusok modernejsie ako ten Van Rysel (kokpit). Aj kolesa su tam uz lepsie s celkom dobrou hmotnostou ako som kukol. Za tie prachy podla mna lepsie nenajdes.
Okej, cize najidealnejsie by bolo mozno zainvestovat do bikefittingu? (Ponuka niekto nieco v okoli Kosic, pripadne vychodu, ci ist rovno na vylet do Hradku?) A na zaklade toho sa tam rovno opytat ci mi bude sediet konkretna velkost (L) na danom rame? Podla chatGPT ked som mu dal +-hodnoty (Výška: 182 cm, Inseam: 82.8 cm, Dĺžka trupu: 65 cm, Dĺžka paže: 61 cm) vyhodnotil ze Lko by malo byt okej take ake je, max s podlozkami pre komfortnejsi posed. (https://imgur.com/a/bWh0vrT)
Rozmery ale nie su 100% presne, bude tam nejaka odchylka, nakolko som to nemeral krajcirskym metrom, otazne je, ako velmi su dolezite pripadne milimetre hore dole.
Z kamennych predajni mam "problem" ze mam pocit ze kazdy chce len predat a malo kto ti realne poradi a pytat sa na "internetove" znacky alebo znacky ktore predajca nepredava mi pride blbe. Minule som bol v jednom bike shope a super, ale predavaju len cannondale alebo orbeu a ten vyber mi pride velmi uzky.
Tomuto som nejak neporozumel