Lokalizácia
Formulár sa odosiela
posilni Fica a odradi este viac ludi, aby volili opozicne strany s tym, ze aj SmeroHlas je lepsie ako hocico s Matovicom v koalicii.

tesať do kameňa ... a takto si my tu žijeme pod tatrami
Zobraziť komentár 29.09.2025 - 12:49:44
01
arrow_leftpetersa napísal:
Problém PS je, že nevidí "za roh". Stále to ťahajú s KDH, ale oni sú ako Boris Kollár, tiež neudržia "ptáka v kalhotách". O Olano zbytočné hovoriť. Nikdy nič stabilné s KDH či Olano nebude. Fico to rozbije pri prvej príležitosti. Ako volič PS ich považujem za "dobrých ľudí" (v kontextu politiky), ale sú neskúsení, naivní a nevidia za roh. Treba mať jasný plán, dať voličom jasný odkaz, že čokoľvek iné ako PS/SaS/Dem je podpora FICA.

Lenže zostavovanie vlády nie je súťaž krásy, ale umenie možného. Ak nemáš 76 poslancov a chceš, aby Fico nezostavoval vládu, tak musíš brať, čo más - a teda aj KDH a Matelka.
Zobraziť komentár 29.09.2025 - 13:42:42
01
PSko tiez nevie celkom domyslat kroky, pretoze inak absolutne nevyznamne hlasovanie o vymene jedneho statneho sviatku za iny bolo trosku zbytocne...mozno sa tym zavdacili pravoslavnym, ale inak len zbytocne nahrali Matovicovi a KDH, ktory teraz detsky vykkrikuju, ze sak aj PSko hlasovalo so Smerom tak o co vam ide.
Pritom, ze sa jedna o pruser bolo jasne uz dopredu, pretoze hlasovanie o ustavnom zakone sa nahle posuvalo a oficialny dovod bol, ze nemohol jeden poslanec vladnej koalicie...a to preco PSku a ostatnej poozcii nedoslo, ze ked smerohlasu ide o 1 hlas, ze asi maju presne 90 hlasov? Pretoze keby mali 86-87 tak im jedno, ze im chyba jeden poslanec nie?

Matovic povedal, ze sa to dozvedel 15min predtym, co mu osobne moc neverim, a Krajci a ten druhy, ktore meno som zabudol sa nerozhodli par minut predtym ako to prezentovali...SMER to mal evidentne poistene uz par dni predtym, a preto presunul to hlasovanie.
Zobraziť komentár 29.09.2025 - 14:01:50
07
To Jaroh: Ano, ale až v druhom kroku, ak taká situácia nastane. Najviac prienikov, ak ide o politiku (a charaktery politikov) vidím v PS/SAS/DEM. Ak to nebude stačiť, potom sa dá uvažovať o ďalších stranách. PS nemá žiadnu povinnosť to zložiť, nemá povinnosť ísť do jednostranných kompromisov popierajúce ich hodnoty. Nech potom vládne ďalej FICO s Republikov a KDH a nech ľudia znášajú dôsledky svojej voľby. Šimečka sa zatiaľ o jednoznačnú politiku ani nepokúsil, tak nevieme či funguje, ale čo vieme naisto je, že s KDH či Olano to stabilne fungovať nebude, lebo to Fico hneď rozbije, alebo kvôli charakterovým vadám v KDH či Olano.
Zobraziť komentár 29.09.2025 - 14:03:07
00
:y:

https://x.com/nexta_tv/status/1972584649332314426

Moldavská CEC oznámila konečné výsledky volieb. Kto vstúpi do parlamentu?

✅ PAS – 55 miest
✅ „Vlastenecký blok“ – 26 miest
✅ „Alternatívny“ blok – 8 miest
✅ „Demokracia doma“ – 6 miest
✅ „Naša strana“ – 6 miest

Čo to znamená: PAS má absolútnu väčšinu – proeurópsky reformný kurz bude pokračovať.
Proruský „vlastenecký blok“ sa dostáva do opozície, ale so značnou frakciou.
Zobraziť komentár 29.09.2025 - 14:20:01
07
Hej, ja som to tiež myslel až v druhom kroku. Len z toho pohľadu je neprezieravé teraz kričať o tom, že "už nikdy zo Slovenskom". Veci sa dajú deklarovať aj jemnejšie, ako zásadnými vyhláseniami "buď-alebo".

Mimochodom, na mojej planéte to PS a SaS majú "povinnosť to zložiť". Neexistuje iná morálne prijateľná alternatíva. Tu už nejde o delenie si postov v dozorných radách či o kšeftov z eurofondových zakázok. Tu ide o existenciu Slovenska. V prípadnom ďalšom Ficovom funkčnom období príde k odchodu z NATO a EÚ a vrhnutie sa do ruského vplyvu. Tomu musia zabrániť doslova za každú cenu. Neexistuje iná alternatíva - buď Fico nebude vo vláde alebo my budeme v Moskve.
Zobraziť komentár 29.09.2025 - 14:23:08
01
Ak tu bude slobodná Ukrajina, žiadne Rusko tu nebude, ani vystupovať sa nebude. PS nemusí nič "kričať", ale jasne verejne deklarovať, že vedia garantovať stabilitu vlády na pôdoryse PS/SaS/Dem a čokolvek iné by si vyžadovalo obrovské kompromisy, ať už programové či morálne. Ďalej prestať do svojich aktivít angažovať KDH vrátane protestov. Žiadne tvrdé slová ako "nikdy", ale len v nevyhnutnom prípade a s tým, že to ani zloženie takej vlády nebudú vedieť garantovať. Zároveň sa zvyšuje tlak na voličov KDH či OLANO, na ktorú stranu sa priklonia, nepriamo pre FIca alebo pre prozápadnú vládu.
Zobraziť komentár 29.09.2025 - 14:43:40
01
Príloha:
IMG_8277.jpeg
IMG_8277.jpeg 77.26 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 29.09.2025 - 15:17:32
03
arrow_leftmareno17 napísal:
Zo slov IM, je uz uplne jasne, o co mu islo - podrazit nohy PS. Vyliat zo seba ukrivdenost za nevolanie na protesty..ako to mal v oblube na Sulika a vlastne kazdeho, kto s nim 100% nesuhlasil pocas jeho vlady. Asi nikto nepochyboval o tom, ze ti dvaja poslanci hlasovali s jeho povolenim. A teraz sa vlastne priznava, ze opat rozohral 4D sachy...a dopadne to ako vzdy, ked tento bojovnik proti mafii nieco vymysli - posilni Fica a odradi este viac ludi, aby volili opozicne strany s tym, ze aj SmeroHlas je lepsie ako hocico s Matovicom v koalicii.

https://www.aktuality.sk/clanok/CsOLRno/igor-matovic-michalovi-simeckovi-sme-prekazili-hru-robert-fico-teraz-zmenu-ustavy-banuje/

Len aby sa aj ten Matelko nepreratal. KDH ma v plane snem, kde chcu riesit neposlusnych Frantiskov. Stefanec uz odisiel. Takto v KDH ostanu len radikali a necudoval by som sa, kedy sa cez 5% nedostali (idealne by mohli mat 2.99%).
Zobraziť komentár 29.09.2025 - 15:21:58
03
Podľa starších článkov na Postoji, cca 75% voličov KDH je za spoluprácu s PS a nie s aktuálnou koalíciou. Heger, ako predstaviteľ kresťanského krídla v Demokratoch, by mal začať makať na plné obrátky. U Olano je to márne, to je sekta. Tam Krajčiho hlasovanie naplno podporujú.
Zobraziť komentár 29.09.2025 - 15:25:47
04
Podla Gemini bolo v CSSR 1.5 mil komunistov. Ak si to podelime, ze tretina na Slovensku tak 500 000. Nie vsetci este ziju ale ich rodiny pocitujuce iste privilegie tu este su. Budem optimista a dajme tomu, ze je to dnes (i s rodinami) 500 000. Priratajme tych co radi spominaju na nicnerobenie a chlastacky v robote, milostne avantury a potesenie z novych podpultovych rifli. To je to urodne pole pre spomienky ako tu bolo fajn. Priratajme tych co studovali v CCCP a za jedno prepasovane spodne pradlo ci balicek prezervativov sa mali mesiac fajn ... pripocitajme tych co sa na nich prilepili krasne baby len aby sa dostali von ... V 89 som hlasal teoriu, ze moja generacia musi vyhnit pretoze sme zivot prezili v tej dobe, musia vyhnit nase deti bo my sme ich vychovavali a az vnucata budu mat sancu. Nase vnucata zacinaju koncit studia a vstupovat do zivota. Drzim im palce.
Zobraziť komentár 29.09.2025 - 17:47:46
56
ani nemusím pripomínať, že iste poznáš 'jablko nepadá ďaleko od stromu', čím chcem povedať, že rodinné 'navyky', nazory a povedomie sa siria aj cez generácie.
Niekedy to je dobre, inokedy nie...
Zobraziť komentár 29.09.2025 - 18:05:41
04
Krutá realita, títo 2ja farári a predstavujem si ako v pozadí stoja Majerský, fico, Matovič a Richter

Prílohy:

Nova ústava.jpg
Nova ústava.jpg 180.67 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 29.09.2025 - 18:12:49
09
https://presov.korzar.sme.sk/c/23549517/ficov-prejav-pri-univerzitnej-slavnosti-ma-dohru-cast-akademickej-obce-pise-rektorovi.html
§4, zákona č. 131/2002 o vysokých školách:
(4)
"Na akademickej pôde nesmú politické strany a politické hnutia vykonávať politickú činnosť a zakladať svoje organizácie."
i.redd.it
preview.redd.it preview.redd.it
preview.redd.it pbs.twimg.com preview.redd.itmoldavsko :)

Naposledy upravil peter120 dňa 29.09.2025 - 21:55:38, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 29.09.2025 - 19:12:32
01
nad bodvou? :party:
Zobraziť komentár 29.09.2025 - 21:23:16
04

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up