Kategórie
Bike-techE-diot
Myslim ze netreba vysvetlovat.
posledný komentár: 5. 7. 2023 o 16:53
Novinka -16% Kellys Tayen R10 AIR 27.5 dámsky elektrobicykel, azure, poškodený lak
2 269 €
-16%
MOC 2 699 €
Novinka -10% Kellys Tayen R50 27.5 dámsky elektrobicykel, magic pink
2 799 €
-10%
MOC 3 099 €
Novinka -17% Haibike Alltrack 11 ABS 29 elektrobicykel, blue/titan/yellow glossy
3 999 €
-17%
MOC 4 799 €
Novinka CTM PULZE GX 29 elektrobicykel, matná hlbokomodrá perleť
od 1 899 €
MOC 2 199 €
Novinka -8% Raymon Hardray Select 29 elektrobicykel, mint/jade/cotton
1 649 €
-8%
MOC 3 199 €
-31% Lapierre Overvolt HT 7.6 29 elektrobicykel, žltá
od 2 399 €
-31%
MOC 3 499 €
Výpredaj savings Bosch PowerTube BBP3760 Horizontal batéria, 625 Wh
467 €
savings
MOC 699,90 €
Všetko sa dá odkontrolovať. V zahraničí na to už majú zariadenia, ktoré dokážu zistiť, či je prípomoc aj nad 25 km/h. A kontrolujú to, lebo tam majú hustú sieť cyklociest, kde sa tieto čipnuté rárohy premávajú, ohrozujú tým cyklistov a zároveň plnia si to čo majú zo strany polície alebo aj obecnej polície, ktorá by to mala najskôr riešiť. No tu treba prekopať aj právomoci a jasne zadefinovať represie. Nie pokuty, ale zabavovanie a to trvalé.
Napr, u nás vo firme meriame mriežku na zateplovanie na metre koľko požaduje zákazník. Na to musíme mať skalibrované meracia zariadenie, ktoré vždy za určitý čas musíme odniesť do metrológie. Inak by sme boli zo strany SOI pokutovaný.
A počiatok týchto problémov vznikol ako? Správne, ebajky odštartovali túto smutnú kapitolu dejín a u nich treba začať lebo fakt neviem kde to skončí.
To je ako keď niekto obhajuje húlenie trávy, ale čím to bude pokračovať nie je ťažké si domyslieť.
Tie elektro krosky sa preháňajú aj u nás, síce pár kusov, ale tak to začínalo aj so ebajkami a každý vidí ako to vyzerá teraz
Rovnako ako dostaneš pokutu za nevyhovujúci technický stav vozidla - nesvietiace svetlá, kolesá zasahujúce do blatníkov a pod. Nedokazuje sa to žiadnym zariadením. Je na to policajt a keď sa ti nepáči, tak nezaplatíš a ideš na správne konanie a tam môžeš skončiť s ešte vyššou pokutou. Ak už aktuálne nie je ani policajt považovaný za autoritu, tak to potom už ani certifikované zariadenia nejako nepomôžu....Ale ako píšem vyššie - v elektro 1 stopových vozidlách je aktuálne pre políciu obrovský priestor na kontroly a vyraďovania z premávky a nie sú to bežné ebajky, na ktorých tu bolo už ohejtené v tejto téme 1000 krát všetko - a prestáva to byť už vtipné celkom.
všetci sa chránia týmito vetami:
"Upozorňujeme, že provoz takto upravených elektrokol na pozemních komunikacích může být v rozporu s platnou legislativou některých zemí. Výrobce nenese žádnou zodpovědnost za škody vzniklé použitím produktů SpeedBox. Elektrokola vybavena produkty SpeedBox není dovoleno používat na pozemních komunikacích, cyklostezkách a veřejných prostranstvích. Elektrokola vybavena produkty SpeedBox je možno používat výhradně na svém vlastním pozemku, výhradně na svou vlastní zodpovědnost. Použitím produktů SpeedBox může dojít ke ztrátě záruky Vašeho elektrokola."
kym ich nechytia
Sa divim cajtom ze sa niekde nepostavia a netocia to dronom. Zarobene za par hodin na drona.
https://www.youtube.com/shorts/ysI2jIAHR6E
Tak bezny obcan si kupi radsej tu eharaburdu, lebo s tym, vie ist kamkolvek ako s tym drahym cestakom.
Kamarat si kupil cestak a hnije mu v pivnici, lebo ho prestalo bavit jazdit medzi autami a na nakupy do obchodu sa ho boji zobrat. Dava to zmtysel, ze =)
---
Inak sem staci davat len odkazy na tie predchadazjuce prispevky z minulych rokov =))
O obleceni, lenivcoh, tuckoch, atd., lebo sa to stale len opakuje.
Teraz v nedelu som stretol biobikera a mal len tenke tricko, sice znackove ale klepal sa.
Ponukal so mu bundu. Mal som dve, lebo som testoval jednu tenku bundu ci mi pri zjazdoch nebude zima a druhu vyskusanu som mal pre istotu v ruksaku.
---
A ked sa tu ohanate nadvahou, tak staci pozriet prispevky Scarinka.
Na cestaku jazdi takmer "kazdy den" a aj tak pribera =)
Takze to nie je o tom na com jazdite ale ako sa stravujete =)
Ja jazdim aj na Ebiku 5 rokov sa stale si drzim tu istu vahu, okolo 80 kg
Cim to asi bude? =))