Priznám sa, že niektoré názory ma tu fakt udivujú. Auto je de facto smrtiaca zbraň a je logické, že jeho prevádzka musí byť veľmi silne regulovaná zákonmi. Auto je ťažké teleso, pohybujúce sa značnou rýchlosťou a ovládané nedokonalým človekom, fyzika nepustí. Áut sú milióny, ciest sú desiatky tisíc kilometrov, ľudí sa v tomto ekosystému pohybujú milióny, každý má iné danosti a schopnosti... Počet mŕtvych v dôsledku individuálnej automobilovej dopravy sa len na Slovensku počíta v stovkách za rok, počet vážne zranených sa počíta na tisícky za rok.
Naozaj si tí niektorí tu myslíte, že je OK tie zákony vodičmi áut nedodržiavať? Že je OK ich spochybňovať a
podľa vlastného uváženia ich prekračovať (nemyslím teraz rozdiel medzi rýchlosťou na tachometri a na GPS)?
Nie som bigotný zákonododržiavač a nemyslím si, že všetky zákony sú napísané dobre, skôr naopak. Ale môj sedliacky rozum mi hovorí, že práve vedenie dvojtonových áut, smrtiacich zbraní, uprostred do značnej miery neovládateľnej miliónovej populácie je činnosťou, kde tie zákony treba rešpektovať. Preto ma zaujíma pohľad tých, čo napríklad obmedzenú rýchlosť rešpektujú len tam, kde to uznajú za vhodné.