Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftStrenki napísal:
Normálne sa dá nastaviť notifikácia na súkromný mail a funguje to:

jj prave som to spravil. Vobec som tam nemal nic zadane. Mam to aktivne od roku 2022 a nasiel som si tam akurat spravu o tom ze som niekedy pozdiadal o vypis z registra trestov. Zabudol som na to, nezaplatil a tak mi oznamili ze mi ho nedaju :)
Inak svrbeli ma ruky riadne ked som tam mal davat svoju osobnu mailovku. Ale uz ju ma financna sprava tak uz ju asi vedia aj tak :)
Zobraziť komentár 11.11.2025 - 21:55:00
00
Čisto technicky, schránku má zriadenú každý majiteľ nového OP s bezpečnostným čipom. Čo robí podstatný rozdiel je jej aktivácia na doručovanie - a to je vzhľadom na potrebný postup úkon, pri ktorom by som si dovolil neúmyselné spustenie prakticky vylúčiť. Po tomto kroku už je to spoliehanie na listinnú formu zo strany inštitúcií naozaj len otázka naivity a neinformovanosti, bohužiaľ. Navyše tento systém upravuje zákon č. 305/2013 Z.z. (!!!), ktorý sa dá "liberálno-progresívnym fašistom" pripísať na vrub len naozaj extrémne ťažko ...
Zobraziť komentár 11.11.2025 - 21:55:51
09
Viem ze kazdy je zodpovedny za seba ale podla mna toto su tak vazne veci ze ten system ta nemoze pustit toto aktivovat kym tam nedas + neoveris nejaky mail kde ti to tiez pride a takisto tel cislo. A/alebo ked uplynie nejaka doba a nepreberes to v online schranke tak to pojde este raz klasika postou. Musi to byt proste extremne blbuvzdorne ak to ma fungovat masovo.

Mne sa stalo to iste, cez kovid hned ako petulo vsetko pozatvaral som si musel aktivovat tu schranku kvoli prepisu auta a potom som uz do nej nikdy viac nepozrel. Az minuly rok cez stavebne konanie som potom marne cakal kedy mi konecne pride vyjadrenie z 1 uradu, pritom uz davno bolo v schranke.
Ked som tu schranku po 4 rokoch otvaral tak uz veru aj ja som cakal ci tam nenajdem nejake "exekucie" alebo daco podobne. Okamzite po prihlaseni som ju pre istotu deaktivoval, taketo stresy nepotrebujem.
Zobraziť komentár 11.11.2025 - 21:56:19
01
arrow_leftStrenki napísal:
Normálne sa dá nastaviť notifikácia na súkromný mail a funguje to:
plus este aj sms s podrobnostami (odosielatel a pripadne aj ulozna lehota)
Zobraziť komentár 11.11.2025 - 21:57:34
00
arrow_leftlaco napísal:
Tým by som sa teda nechválil. Nevieš, či máš schránku na Slovensko.sk? Aby si ju tam mal, tak si ju musíš sám zriadiť!

Si taký istý pako, ako Šutaj-Eštok. Sorry.

Edit: Si ešte väčší pako. Lebo ten Šutaj-Eštok v skutočnosti vedel, že ju má. Vedel, že tam niečo dostal. A myslel si, že je bohorovný a nič sa mu nemôže stať. Ale stalo sa.

Ty kľudne budeš tvrdiť, že nevieš, že ten žltý lístok, ktorý nájdeš v poštovej schránke, kde je napísané, že máš zásielku zo súdu s doručenkou do vlastných rúk, že keď ...

Škoda písať ďalej.

nalej si kavicku, rozdychaj sa a pozri sa okolo seba. Niesi na facebooku kde sa mozes spravat ako kreten.
Tu schranku som si zalozil ked mi dali OP s cipom iba z cirej zvedavosti. Nepouzivam to a anilen som netusil az do dnesneho dna ze ked mi stat nieco posle, moze sa stat ze to posle iba tam a nedostanem to aj v papierovej forme.
A fakt netusim preco spominas zlte paperiky. Nemyslis si ze prave ten zlty papierik je presne to co by som ocakaval? Fakt ti to nedoslo po mojich slovach?
Zobraziť komentár 11.11.2025 - 22:05:44
00
arrow_leftQwesa napísal:
Viem ze kazdy je zodpovedny za seba ale podla mna toto su tak vazne veci ze ten system ta nemoze pustit toto aktivovat kym tam nedas + neoveris nejaky mail kde ti to tiez pride a takisto tel cislo. A/alebo ked uplynie nejaka doba a nepreberes to v online schranke tak to pojde este raz klasika postou. Musi to byt proste extremne blbuvzdorne ak to ma fungovat masovo.

Výborne, teraz keď už sme vo fáze brainstormingu by som bez akýchkoľvek osobných útokov poprosil návrh, ako tú "extrémnu blbuvzdornosť" zrealizovať poštou. Lebo pre ľudí čo v tejto oblasti nepracujú denne je to často veľké prekvapenie, ale fikcia doručenia sa uplatňuje pre listinné zásielky presne rovnako ako pre tie digitálne. A osobne mi to dáva zmysel, lebo za tie roky naťahovania s rôznymi "právnikmi z ľudu" som úplne vážne neprišiel na spôsob ako nad všetky pochybnosti odlíšiť skutočne zaneprázdneného občana od vypočítavého bohorovného zmrda, ktorý sa vyhýba zodpovednosti ...
Zobraziť komentár 11.11.2025 - 22:16:25
06
arrow_leftQwesa napísal:

Mne sa stalo to iste, cez kovid hned ako petulo vsetko pozatvaral som si musel aktivovat tu schranku kvoli prepisu auta a potom som uz do nej nikdy viac nepozrel. Az minuly rok cez stavebne konanie som potom marne cakal kedy mi konecne pride vyjadrenie z 1 uradu, pritom uz davno bolo v schranke.
Ked som tu schranku po 4 rokoch otvaral tak uz veru aj ja som cakal ci tam nenajdem nejake "exekucie" alebo daco podobne. Okamzite po prihlaseni som ju pre istotu deaktivoval, taketo stresy nepotrebujem.

Jedna z prvych sprav ktora ti do elektronickej schranky prisla hned po aktivacii, bola informacia o tom, ako si aktivovat upozornenie na prijatu postu. Zaroven ti ponukali aj preposielanie celeho obsahu von na externu adresu, aj s upozornenim ze potom negarantuju bezpecnost tychto sprav.

Ano su to zavazne veci, co asi pochopi kazdy ked tam ma zadavat 3 rozne kody a generovat sifrovacie kluce. Preto k tomu treba pristupovat rovnako zodpovedne ako k Internet Bankingu.

Clovek, ktory je lenivy citat, by nemal pouzivat ani elektronicku schranku, ani Internet Banking.
Zobraziť komentár 11.11.2025 - 22:25:36
04
Hosi vy ste asi evidentne nikdy nic neriesili s uradmi. Kto kritizuje elektronicke schranky by si mal dat dve facky...aby sa prebudil.
Uz v minulosti platilo, ze neprebrana zasielka sa povazovala za dorucenu. Raz som prehral sud len preto, ze pojednavanie bolo v piatok, ale posta mi dorucila zlty listok do schranky az dalsi pondelok...odvolat sa nebolo kde, takze si treba uvedomit, ze v analogovej dobe to fungovalo vyrazne horsie ako teraz,
To, ze si niekto nevybera svoju elektronicku schranku je len len JEHO problem a nikoho ineho a vykrikovat, ze podme sa backupovat klasickou postou...len to nie preboha.
Zobraziť komentár 11.11.2025 - 22:26:20
37
arrow_leftgebula napísal:
Výborne, teraz keď už sme vo fáze brainstormingu by som bez akýchkoľvek osobných útokov poprosil návrh, ako tú "extrémnu blbuvzdornosť" zrealizovať poštou. Lebo pre ľudí čo v tejto oblasti nepracujú denne je to často veľké prekvapenie, ale fikcia doručenia sa uplatňuje pre listinné zásielky presne rovnako ako pre tie digitálne. A osobne mi to dáva zmysel, lebo za tie roky naťahovania s rôznymi "právnikmi z ľudu" som úplne vážne neprišiel na spôsob ako nad všetky pochybnosti odlíšiť skutočne zaneprázdneného občana od vypočítavého bohorovného zmrda, ktorý sa vyhýba zodpovednosti ...

Myslim ze to napisal uplne presne. Ked si to nepreberies elektronicky, pride ti to potom postou. Nemyslim ze by to bolo extremne narocne. Mozno by stacilo potom vyrazne skratit lehotu na vyzdvihnutie pisomnej formy z 18 dni trebarz na 5 praconych dni a bolo by. Ja na tom portali slovensko.sk naozaj nemam co robit. Aj ten vypis z registra som si poziadal iba zo zvedavosti ci tam nieco z minulosti uz nemam, ale kedze som to nepotreboval tak som sa tam uz nevratil a ziadost mi prepadla.
Typek pise ze ci viem ze tam viem predat dom. Neviem, nemam dovod. Nepotrebujem to. Okrem toho ho vlastni banka cize nemozem. Fakt som stranku slovensko.sk aj vdajka tomu renome ktore ma a vsade spominanu biednu funkcnost nepovazoval za relevantny sposob styku so statom. Vzdy mi vsetko prislo postou v papierovej forme. Ci od danovakov, z policie, zo socialky. Vsetko vzdy chodi na postu.
Zobraziť komentár 11.11.2025 - 22:28:34
00
"Ked si to nepreberiem elektronicky, pride mi to potom postou. Ked si to neprevezmem na poste, maju poslat kuriera. Ked nie som doma, asi som v praci, nee?"

Svet sa netoci okolo teba - aktivoval si si elektronicke dorucovanie uradnych zasielok, mas elektronicke dorucovanie uradnych zasielok.

Ked nevies co robis, je na to riesenie: zbavenie svojpravnosti
Zobraziť komentár 11.11.2025 - 22:33:18
010
arrow_leftflegko napísal:
Hosi vy ste asi evidentne nikdy nic neriesili s uradmi. Kto kritizuje elektronicke schranky by si mal dat dve facky...aby sa prebudil.
Uz v minulosti platilo, ze neprebrana zasielka sa povazovala za dorucenu. Raz som prehral sud len preto, ze pojednavanie bolo v piatok, ale posta mi dorucila zlty listok do schranky az dalsi pondelok...odvolat sa nebolo kde, takze si treba uvedomit, ze v analogovej dobe to fungovalo vyrazne horsie ako teraz,
To, ze si niekto nevybera svoju elektronicku schranku je len len JEHO problem a nikoho ineho a vykrikovat, ze podme sa backupovat klasickou postou...len to nie preboha.

Tu neprebratu postu nikto nespochybnuje. To ze ked ti dojde zlty listok a nevyzdvihnes si to znamena to iste ako ze si si to vyzdvihol je kazdemu jasne. Ja len vravim ze vacsina z nas sa na ten zlty listok spolieha. To je vsetko.
Jednoducho nemam taku skusenost ze by urady nieco posielali do tej schranky slovensko.sk a uz vobec nie ze by to poslali IBA tam. Podpisuje to aj fakt ze v tej schranke za 3 roky ani nic nemam a samozrejme posty od statu som dostal urcite XY. Ale ani jeden z tych dokumentov v tej elektronickej nieje.

edit: ja sice mam zriadene konto ale az teraz som si vsimol ze som neaktivoval dorucovanie zasielok. A zatial to tak aj ostane.

Naposledy upravil raJcz dňa 11.11.2025 - 22:55:29, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 11.11.2025 - 22:36:55
00
arrow_leftfoobar napísal:
"Ked si to nepreberiem elektronicky, pride mi to potom postou. Ked si to neprevezmem na poste, maju poslat kuriera. Ked nie som doma, asi som v praci, nee?"

Svet sa netoci okolo teba - aktivoval si si elektronicke dorucovanie uradnych zasielok, mas elektronicke dorucovanie uradnych zasielok.

Ked nevies co robis, je na to riesenie: zbavenie svojpravnosti

preco sem montujes nejakeho kuriera? Vravel tu niekto o kurierovi? Bavme sa normalne ako normalni ludia.
A skus mi teraz uprimne povedat ako casto mas ty na tom portale postu
Zobraziť komentár 11.11.2025 - 22:42:48
00
arrow_leftraJcz napísal:
...Tu schranku som si zalozil ked mi dali OP s cipom iba z cirej zvedavosti. Nepouzivam to a anilen som netusil az do dnesneho dna ze ked mi stat nieco posle, moze sa stat ze to posle iba tam a nedostanem to aj v papierovej forme.
A fakt netusim preco spominas zlte paperiky. Nemyslis si ze prave ten zlty papierik je presne to co by som ocakaval? ...

Tak k tomu už nemám fakt čo dodať.
Zobraziť komentár 11.11.2025 - 22:53:33
00
Aktivovaním elektronickej schránky si podpísal toto na obrázku, takže výhovorky o bežnej pošte neplatia.

Prílohy:

Elektronicka schranka.jpg
Elektronicka schranka.jpg 138.81 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 11.11.2025 - 22:56:19
32
Doteraz som si myslel, ze kazdy vlastnik nehnutelnosti a odpadkoveho kosa komunikuje s obcou uz len elektronicky.
Zobraziť komentár 11.11.2025 - 22:56:55
03

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up