Ahojte, kupil som si prednedávnom nový bicykel /leaderfox dragstar 09/, dosiel mi v krabici, a ked som ho poskladal som zistil nemilú vec. Kotúcová platnicky sa mi súchajú o kotúc alebo co to robi, cize mi kladu dost velky odpor, neviem ci je treba vycentrovat koleso iba, aj ked sa mi zda uplne v pohode, alebo cím to je. Prosím poradte ako by som si mohol sám zmajstrovat tento problem s kotucovkami. Nevyznám sa moc v bikoch, ale rád sa nechám poucit, alebo keby ste popripade hodili nejaku instruktaz, alebo video ako vyrisiet. Diky moc
Kolesa budu v poriadku. Treba nastavit brzdovy strmen ( prasiatko ). Strmen povoľ tak aby sa volne pohyboval, stlac brzdovu packu a pocas stlacenia dotiahni strmen. V pripade ze nepomoz roztoc koleso a pokus sa strmen dostat do polohy kedy najmenej drhne. Pametaj na to ze bike je surovy nezabehnuty a niektore komponenty po zabehnuti sadnu.
TO Winprog - taketo rady su tak akurat do vtipkara
neviem ci su len dnesne deti take neprakticke alebo lenive. ved ked nieco sucha tak pozriem co.. aha sucha to niekde dole pri vidlici... hmmm to bude asi brzda. co v nej sucha? nejaky kus niecoho co ked potiahnem paku tak sa priblizuje ku kotucu. tak co by som s tym mohol asi tak spravit? ze by to povolit? sucha dalej .. pozriem co sucha mozno druha strana... povolim aj tu. aha... riesenie zloziteho technickeho problemu na svete:) netreba na to nic ine iba trosku rozumu a aspon priemerne zdrave ruky. mozno staci jedna;)
ono nikto uceny z neba nespadol.. je fajn ked sa naucis o bajk satarat sa sam a nebehat hned s kazdou kravinou do servisu..
PS: ak ti kotuc sucha o platnicky permanentne, tak sa mohlo stat (neviem ake mas brzdy), ze sa platnicky prilis priblizili k sebe.. (napriklad si stlacil brzdu ak tam nebol kotuc a pod.) zober nieco cim neposkodis povrch platniciek a trosku ich nasilu od seba roztiahni..
Daj vedet jak si dopadol
vybranych 5 odkazov z google a vsade ma ten bike mechanicke brzdy! nehovorim ze kazdy padol uceny z neba ale niektore veci sa netreba ucit staci sa len zamysliet aj to nie vela
Postup na vystredenie mechanickeho strmena bude rovnaky.
EDIT : aj strmen mechanickej brzdy je potrebne nastavit tak aby sa pocas otacania koleso nedotykalo platniciek. Cize sposob vystredenie bude obdobny ( aby ma nik nechytal za slovicka ). Ak si spominam tak aj jednopiestove HAYES SOLE sa nastavili obdobne.
no sa priznam, ze som negooglil co je to za bajk ani ake ma brzdy.. ja uz viacmenej ani neratam s tym, ze niekto si este kupuje bajk na mechanikach..
inak mnavak tvoj navod je tiez velmi dobry, a hlavne vystizny.. netreba sa veci bat a s pouzitim googla sa da vyriesit velmi vela problemov..
diky moc za rady, urcite vyskúsam, a co sa mna týka, som zaciatocník, prvýkrát mam kotúcové brzy, mozno je to smiesne, ale vzdy som bol zvyknuty na V-brake. Do servisu som moc chodit nechcel, keďže kamarat tam bol s tym istym problemom, zaplatil 6 eur, hovno spravili a aj tak sa mu to súcha dalej pekne. A moja mienka je keď už raz mat celkom dobrý bike tak sa oňho aj sám postarať (v rámci normy).
EDIT : ... ( aby ma nik nechytal za slovicka ). ..
Pekný edit.
Nejde o chytanie za slovíčka, ale o to, že postup povoliť+stlačiť+zatiahnuť, ktorý sa dá použiť pri hydrách, bude pri mechanikách viesť k tomu, že kotúč bude šúchať o vnútornú dosku. Tá je až na výnimky u mechaník nepohyblivá, preto sa to nastavuje ináč. http://www.ivelo.cz/servis-tipy-rady/domaci-servis-kol/seerizeni-mechanickych-kotoucovych-brzd/
Cieľ je samozrejme rovnaký- aby to neškrtalo a aby neboli zbytočne veľké medzery medzi platničkami a kotúčom. Neni odveci nastavovať na zaťaženom bicykli- platí aj pre hydry.
Samozrejme u hydraulik odpada nastavovanie predpätia lanka atd. Preto som ako priklad pouzil Hayes Sole, kde je vnutorna platnicka pevna a pohybuje sa iba vonkajsia. U akychkolvek jednopiestovych je dolezite nastavenie najskor pevnej platnicky a potom pohyblivej. Vzdialenos od kotuca musi byt minimalna aby pri brzdeni nedochadzalo k zbytocnemu ohybaniu kotuca. V principe ale stale plati bez rozdielu pouziteho systemu, ze pri otacani kolesa sa kotuc platniciek nedotyka.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
TO Winprog - taketo rady su tak akurat do vtipkara
http://www.youtube.com/watch?v=aMDit9Irbz4
ono nikto uceny z neba nespadol.. je fajn ked sa naucis o bajk satarat sa sam a nebehat hned s kazdou kravinou do servisu..
PS: ak ti kotuc sucha o platnicky permanentne, tak sa mohlo stat (neviem ake mas brzdy), ze sa platnicky prilis priblizili k sebe.. (napriklad si stlacil brzdu ak tam nebol kotuc a pod.) zober nieco cim neposkodis povrch platniciek a trosku ich nasilu od seba roztiahni..
Daj vedet jak si dopadol
EDIT : aj strmen mechanickej brzdy je potrebne nastavit tak aby sa pocas otacania koleso nedotykalo platniciek. Cize sposob vystredenie bude obdobny ( aby ma nik nechytal za slovicka ). Ak si spominam tak aj jednopiestove HAYES SOLE sa nastavili obdobne.
inak mnavak tvoj navod je tiez velmi dobry, a hlavne vystizny..
Nebude.
Pekný edit.
Nejde o chytanie za slovíčka, ale o to, že postup povoliť+stlačiť+zatiahnuť, ktorý sa dá použiť pri hydrách, bude pri mechanikách viesť k tomu, že kotúč bude šúchať o vnútornú dosku. Tá je až na výnimky u mechaník nepohyblivá, preto sa to nastavuje ináč. http://www.ivelo.cz/servis-tipy-rady/domaci-servis-kol/seerizeni-mechanickych-kotoucovych-brzd/
Cieľ je samozrejme rovnaký- aby to neškrtalo a aby neboli zbytočne veľké medzery medzi platničkami a kotúčom. Neni odveci nastavovať na zaťaženom bicykli- platí aj pre hydry.