Každému odporúčam.Perfektný stupák bez možnosti oddychu až na chatu vo výške 1145 m.n.m. Tým čo sa cítia si to môžu dať dole po zelenej značke ale iba s dobrými brzdami. Ja som tam zavaril XT brzdy. Treba vyskúšať. Z Kľačan to hore trvá cca.1:20 hod a dole ... ja 18 min.(zelená značka)
No hlavne ze retazka vydrzala ze Kaskaja ,dakujeme za privitanie Jezusko hadam sa spolu niekam tento rok dotaneme,ak budes nieco zazivne planovat daj vediet.
kopec nas kazdodenny (mam ho za domom), odporucam aj ja, samozrejme dole po zelenej.. ale komu by bolo malo tak dam tip , treba sa vystverat na maly krivan 1.670 mnm odtial na sedlo pod suchym odtial na maguru a dole, to su potom zjazdy , tiez par foto http://*****saweb.google.sk/hloben.michal/AmEnMalyKrivan?authkey=Gv1sRgCObp1drrvZ6zXA# kto by sa na take nieco podujal nech da vediet cez PM, rad sa pridam , pripadne kto by nevedel kade na maly krivan (na bike-u) podam info
dnes prvy vyslap na chatu + asi tak do polky smerom na sedlo pod Suchym, zjazd z chaty sa pacil ale velice rychli, tak rychlo stratit nastupane metre , no nic narovnal som aspon kotuce
noo nesiel som cisto zelenu, takze o 2-3 min viem, bol som s domacim co je na Magure ako doma, ale skor ma to laka az maleho Krivana to uz by bolo na dlhsie, ale vyteperit sa tam uff
dan21> Tu máš čerstvý zo stredy http://www.bikemap.net/route/1672741#lat=49.11090192904&lng=18.94221&zoom=12&maptype=ts_terrain. Hore po zvážnici nadol po tur. chodníku. Nižšie sa dá ísť buď po lúke alebo bokom takým žľabom. Ak pôjdeš žľabom tak s rozumom, v stredu som sa celkom slušne rozsekal. Odretý lakeť + bok a lakeť aj slušne narazený. Ale moja stredajšia jazda moc spoločné s rozumom nemala . GPX začína už v MT, tebe asi bude stačiť časť z Kľačian hore a dolu.
Doplnam len link na starsi prispevok o trase chata pod Suchym - Hoskora - Klacianska Magura, aby to tu bolo pokope a nemusel som to hladat v historii post169224.html#p169224
Zokruhovat tento usek aj s Martinkami by bolo zaujmave. Co ty na to Bobris?
No ja som tam isiel po zvazniciach cez Janosikovo, Hoskora - toto je zrejme o nieco dlhsie (lahsie) ako z Klacian. Kedze som zo ZA a nechcelo sa mi naspat znovu cez Saracniky (sedlo Javorina), tak som traverzoval na Chatu pod Suchym, viac som niesol a tlacil, ako sedel.
Chcem skusit traverz na opacnu stranu Sucheho - zo sedla pod Suchym na sedlo Priehyb a dolu po modrej - dolina Kur. Vrstevnice su vsak riadne nahusto. Pozna niekto pekny zjazd z cervenej od cca. chata pod Klacianskou Magurou (od sedla Priehyb)po Chatu pod Chlebom (cca. Snilovske sedlo) na stranu Terchova/Varin ?
jozz: nemáš mapku toho úseku Jánošíkovo, Hoskora, chata ? Tiež by som chcel ísť z tej strany hore a naspäť na Tur. Klačany. Pozeral som aj satelitnú mapu ale neviem sa z toho vysomáriť.
jozz - sedlo pod suchym smer sedlo priehyb = len a len tlacenie a taka 1,5h
a smerom na severnu stranu krivanskej fatry je chodnikov dost, len otazka "co je komu pekny zjazd" bo v krivanskej fatre nie je veru nic zadarmo
bobris - o nejakej Hoskorej a neznacenom chodniku cez/na nu som veru este nepocul, podla toho v akom stave je znaceny traverz popod suchy z tej strany by som veru po neznacenej ceste nesiel ( ale mozno sa mylim a som somar ze som to este neskusil )
btw ako spominas na predoslej strane - na maly krivan sa da ist aj bez toho uff, len treba vediet kade
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ešte dodám, že pred koncom je taká poľovnícka chatka okolo ktorej sme tlačili. Dá sa to šľapať aj naokolo po ceste. Na mape by to malo byť vidno. Je to tento úsek http://www.bikemap.net/route/1672741#lat=49.148299684384&lng=18.93635205551&zoom=16&maptype=ts_terrain, čiarkovaná čiara je cesta okolo.
post169224.html#p169224
Zokruhovat tento usek aj s Martinkami by bolo zaujmave. Co ty na to Bobris?
Chcem skusit traverz na opacnu stranu Sucheho - zo sedla pod Suchym na sedlo Priehyb a dolu po modrej - dolina Kur. Vrstevnice su vsak riadne nahusto. Pozna niekto pekny zjazd z cervenej od cca. chata pod Klacianskou Magurou (od sedla Priehyb)po Chatu pod Chlebom (cca. Snilovske sedlo) na stranu Terchova/Varin ?
a smerom na severnu stranu krivanskej fatry je chodnikov dost, len otazka "co je komu pekny zjazd" bo v krivanskej fatre nie je veru nic zadarmo
bobris - o nejakej Hoskorej a neznacenom chodniku cez/na nu som veru este nepocul, podla toho v akom stave je znaceny traverz popod suchy z tej strany by som veru po neznacenej ceste nesiel ( ale mozno sa mylim a som somar ze som to este neskusil )
btw ako spominas na predoslej strane - na maly krivan sa da ist aj bez toho uff, len treba vediet kade