tak mnou najdene:
LeaderFox Runner 09
CTM Speedster 09
Merida Road Race 901-18 09
Author A 3300 09
GT GTR Series4 2009
je este ich este dost, ktore sa zmestia do tejto hranice, no vsetky sem nejdem pisat. tak sa chcem spytat, ze aky mate na ne nazor, nejake tie rady, pripadne aj ine moznosti. dakujem.
Kadial si prešiel cez rieku u vás? Je tam nejaký most to vôbec nepoznám.Aká je tam cesta myslím kvalita.
No u nas vo vycapoch je most cez ktory sa da prejst aj autom len ta cesta od mostu smerom na hory je troska (dost) rozbita na niektorych usekoch ale da sa celkom v pohode prejst
Niektori zacinaju odznova cely zivot a no problem.
inak v novom vele je o tom clanok..
niekoho som tam videl na červenom bicykli a tiež ma namierene na Topoľčany.
Ja by som bez pravidelneho strecingu asi ani rano z postele nevstal. Nehovoriac o podstatne mensich problemoch s krizami pri jazde v kopcoch.
Tiez je ale pravda, ze si kazdy musi najst tu svoju zostavu. Neviem posudit z vlastnej skusenosti, ale niekde som cital, ze strecing niektorych partii moze byt pre cyklistu kontraproduktivny. Ak ten clanok najdem, poslem Ti ho. Ale urcite viem, ze z rehabilitacnych cviceni na chrbticu mi asi tretina robila zle, tiez som si musel vybrat. Mozno v dnesnom stave by to bolo inak, ale nepokusam.
Keď pretekári na veľkých pretekoch zjazdujú, niektorí skĺznu zo sedla až na hornú rámovú trúbku.
1. Aká je stabilita pri takomto posede vo veľkých rýchlostiach? Napríklad keď trafí výmoľ - je bicykel pri takomto zjazde natoľko stabilný, že sa borec nevyseká?
2. Ako to zvláda karbónový rám? Narážam na to, že asi tam pretekár nelevituje, ale "sedí" - nedeformuje sa nejakým spôsobom rám? Lebo moje hliníkové chúďa dokázal deformovať tuhšie pritiahnutý pavúk aj cez ochrannú izoláciu. (
2. Ram to zvlada v pohode bez ohladu na material. Co si mam predstavit pod pojmom "tuhsie pritiahuty pavuk" netusim, ale rozhodne to nebola chyba ramu, ale Tvoja chyba resp. chyba toho, kto to mocne a zahadne zariadenie s nazvom pavuk montoval.
Pavúk je ten smiešny guma na koncoch s háčikmi, ktorými sa finálne upevňujú naložené bicykle na nosiči/ vozíku.
Nuž a prednosť je v znížení aerodynamického odporu.
Tá zlepšená aerodynamika ma zaujíma. Celkovo Schleck sa na tú trúbku neuveriteľne poskladal, ale nemôže sa asi tak predkloniť, ako keď sa prikrčí pri normálnom posede. Ako to zníženie odporu funguje?
Neviem, či to "poskladanie" je tak účinné, nemám odvahu to vyskúšať, akosi sa mi nechce padať v rýchlosti 60+. Ja to zvyknem riešiť tak, že posuniem zadok za sedadlo a vlastne bruchom naľahnem na sedlo. Akosi mám pocit, že bike vtedy ešte ako tak ovládam. Myslím, že čelná plocha je taká istá, alebo porovnateľná, ako keby som ľahol na riaditká. Ale zjazdy 90+, ktoré občas vidieť
pri prenosoch, povedzme, z Tour, neviem posúdiť. Asi by mi hodne lepilo...
Už som to aj našiel:
http://sk.wikipedia.org/wiki/Odporov%C3%A1_sila
To azda na cesťáku
2. Ako to zvláda karbónový rám? Narážam na to, že asi tam pretekár nelevituje, ale "sedí" - nedeformuje sa nejakým spôsobom rám? Lebo moje hliníkové chúďa dokázal deformovať tuhšie pritiahnutý pavúk aj cez ochrannú izoláciu. (
Urcite pri tom sposobe jazdy nesedis na hornej ramovej trubke. Nie len ram by to nemusel zvladnut..
Pre inšpiráciu: http://www.trm.sk/index.php
http://www.ondrej-vojtechovsky.cz/mytreneek/