Viete mi poradit nieco o nosicoch ? Sposob uchytenie, zamky, nosnost, vyrobca ... Na co si davat pozor pri kupe ? Aka cena je primrana za prijatelnu kvalitu ?[/b]
na dovolenku som stym nesiel ale to ani neplanujem... ja si myslim ze za 69€ je to dobre a davam si pod ram kartonove papiere,takze sa mi ram neoskre...
ja si musim vyrezat nejake vystelky pod to...s nejakej makkej hmoty, ktora nesaje vodu. ....nieco podobne ako to sede, cim sa obaluje potrubie...a pod.
Nejaký tip na nosič tipu Thule Outride 561, ktorý zvládne aj 20mm os? Robí sa také niečo vôbec? Chcel by som bajk upevňovať za vidlicu na kombíku, nech to trochu zníži odpor a pridá na tuhosti.
no, tento typ nosicov by som odporucal skor pre cestaky (cim tazsi bike, tym vacsia odstrediva sila v zakrutach). upevnenie na vidlicu nieje prave najsilnejsie a uz sa stalo ze odstrediva sila biku jednoducho vytrhla vidlicu z toho uchopu. odpor vzduchu sa tym ze tam nedas koleso neznizi, resp neznizi sa tak tadikalne aby to bolo vyhodne.
ja mam Thule ProRide, a ten je omnoho robustnejsi a pevnejsi pre tazsie MTB biky. zatial som s nim velmi spokojny.
Nazdar, no planujem kupit nosic na zjazdovy bik uz od marca a odvtedy citam cely net ktory je najvhodnejsi.
A OUTRIDE 561 upinajuci na vidlu je hodnoteny za najbezpecnejsie uchytenie biku vobec.
A k nemu sa dodava uchytenie na 20mm osku a tym sa stava bik neodtrhnutelny od nosica.
Cital som k nemu len same plusy.
- nizsi odpor (odpor predneho kolesa odpada) nic moc ale predsa ked mas 2,5 plast)
- znizenie celkovej vysky auta
- Tuhost uchytenia je silnejsia lebo uchytenie je rovno na priecnom nosici strechy a znizenim vysky biku sa zmensuje paka na ktoru posobia bocne sily. (odstredivka) = robusnejsi uchyt a k tomu mensie bocne sily.
- odpada moznost stlacenia ramu tou rukou co drzi ram.
Pri PRORIDE sa treba spolahnut na priecnu pevnost ruky, pri OUTRIDE je samotna vidla ruka.
a ako vravim nizsia vyska, tazisko biku = nizsie priecne sily.
Toto ma presvedcilo o uchyteni na vidlu ak nosic na strechu.
Po apgrejdnutí vozu z Alhambry na A6 Avant, prišlo na to kúpiť nosič, a na 90% to bude Outride. Cannondejlaci, náhodou lefty do forkmounting-thule nepichem, žejo? Pamätám dobu, keď behal jeden blavák na maratóny s Rushom, ale či to mal uchytené na klasiku alebo o vidlu...
Pozri si Tento je to skoro v tej istej cene ale ma aj spodne lyziny. Princip uchytenie rovnaky v pohode sa da nahodit od Peugeota 305 az po akykolvek hatchback. Pouzivam k max spokojnosti.
Presne tento mam. Je slusne spracovany a je na tom dobre aj co sa tyka pevnosti (myslim, ze oficialne ma nosnost do 15 kg). S tymi lacnymi ciernymi shitmi sa to ani neda porovnat. Mozem odporucit.
No ja vam neviem. Na nosici by som zrovna nesetril a kupil osvedceny, certifikovany. Aj ked bude trosku drahsi. Ta istota, ze bike "neodfukne" si myslim stoji za to.
je tam napísané "Možnost montáže na na všechny typy zahrádek, které nemají tvar větší než 48x40 mm."
Roman - tento je certifikovaný, netreba pozerať na koncovú cenu, ale pôvodnú Ale jasné, kto má bike za x-tisíc €, bude mať financie aj na lepšie možnosti. Na tie moje lacnejšie biky to bude úplne stačiť, doteraz sme mali nejaký 30x drahší šrot kde boli dôležité súčasti z plastu a rozpadlo sa to nakoniec
No ja vam neviem. Na nosici by som zrovna nesetril a kupil osvedceny, certifikovany. Aj ked bude trosku drahsi. Ta istota, ze bike "neodfukne" si myslim stoji za to.
Prečo si myslíš, že dobre pripevnený lacný nosič ti odfúkne a zle pripevnený drahý-certifikovaný ti neodfúkne?
To "odfukne" bolo myslene tak, ze v dosledku dajme tomu poddimenzovaneho uchytu, sa moze bike pri prudkej zmene smeru jazdy odtrhnut. Aj ked je zvacsa este fixovany cez kolesa, tak rozbite skla na aute tiez nepotesia. Prave v kritickych situaciach (prudke brzdenie, vyhybacie manevre...) sa ukazuju skusenosti a know how znamych vyrobcov ako velke plus.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
no, tento typ nosicov by som odporucal skor pre cestaky (cim tazsi bike, tym vacsia odstrediva sila v zakrutach). upevnenie na vidlicu nieje prave najsilnejsie a uz sa stalo ze odstrediva sila biku jednoducho vytrhla vidlicu z toho uchopu. odpor vzduchu sa tym ze tam nedas koleso neznizi, resp neznizi sa tak tadikalne aby to bolo vyhodne.
ja mam Thule ProRide, a ten je omnoho robustnejsi a pevnejsi pre tazsie MTB biky. zatial som s nim velmi spokojny.
A OUTRIDE 561 upinajuci na vidlu je hodnoteny za najbezpecnejsie uchytenie biku vobec.
A k nemu sa dodava uchytenie na 20mm osku a tym sa stava bik neodtrhnutelny od nosica.
Cital som k nemu len same plusy.
- nizsi odpor (odpor predneho kolesa odpada) nic moc ale predsa ked mas 2,5 plast)
- znizenie celkovej vysky auta
- Tuhost uchytenia je silnejsia lebo uchytenie je rovno na priecnom nosici strechy a znizenim vysky biku sa zmensuje paka na ktoru posobia bocne sily. (odstredivka) = robusnejsi uchyt a k tomu mensie bocne sily.
- odpada moznost stlacenia ramu tou rukou co drzi ram.
Pri PRORIDE sa treba spolahnut na priecnu pevnost ruky, pri OUTRIDE je samotna vidla ruka.
a ako vravim nizsia vyska, tazisko biku = nizsie priecne sily.
Toto ma presvedcilo o uchyteni na vidlu ak nosic na strechu.
http://natankuj.sme.sk/c/5859715/od-1-maja-si-cyklisti-mozu-vybavit-tretiu-espezetku.html
http://www.kaktusbike.sk/ibiz/index.php?toPol=D89022&vcKat=&oringk=&pager=0&tlang=svk
http://www.bikester.at/fahrradzubehoer/heck-dachtraeger/dach-fahrradtraeger-huggy-lock-aus-stahl-mit-doppelter-schr/266817.html
http://www.amazon.de/Menabo-824724-Fahrradtr%C3%A4ger-abschlie%C3%9Fbar-ALU-Look/dp/B002UY9ZQE
Roman - tento je certifikovaný, netreba pozerať na koncovú cenu, ale pôvodnú
Prečo si myslíš, že dobre pripevnený lacný nosič ti odfúkne a zle pripevnený drahý-certifikovaný ti neodfúkne?