O tom viem, ale moj stary telefon co odpociva v sufliku je na tom parametrami vo vsetkom lepsie (a to samozrejme nezartujem). Ale aj ten telefon aj Pi maju jeden spolocny velmi zavazny nedostatok - nemaju podporu Flashu, cize su nepouzitelne pre plnohodnotny net. Pi a podobny low end co tento rok pride nie je tym padom pre mna riesenim, ale zbytocne vyhodenymi par eurami. Takze ja si pockam na Cotton Candy a nasledovnikov.
koľko tých lacných starších televízorov s kvalitnou obrazovkou má usb port? jezusko ... a ak mám kupovať nový tak to už si fakt radšej priplatím za moderný
No ja napr. nechcem 3D, takze preto pisem o "starsom" TV. Ale samozrejme zas nebudem kupovat nejaky vybehovy typ co ma 50 Hz a len DVB-T MPEG2 tuner. Tiez nemam problem si priplatit tych cca 100-200 eur za model, ktory ma od vyrobcu integrovane net aplikacie, ale zatial pochybujem, ze budu "standardne". Mozno zbytocne. V kazdom pripade zopar integrovanych aplikacii v TV, ktore tam napevno nasuka vyrobca TV nie je presne to, po com tuzim. Android mi ponuka slobodny vyber.
Inak uz sa bezne ponukaju STB s integrovanym DVB-T tunerom beziace na Androide (co je tiez podarene riesenie), ale zatial som nezachytil model s podporou Flashu (ponukaju sa len menej vykonne kusky na sposob Raspberry Pi). Ale ta vykonnost je len otazkou casu...
A toto riesenie s minipocitacom (nemusi to byt predsa prave tento najmensi Cotton Candy) je pouzitelne aj pre ludi, ktori maju starsi TV a logicky nechcu len kvoli net aplikaciam alebo USB portom kupovat novy TV. Jedina podmienka je, aby mal TV HDMI rozhranie, to je vsetko. Vyriesit napajanie USB nie je ziadny problem.
ja doma teraz riešim podobné .. chcem vymeniť dvd prehrávač za niečo takéto http://www.alza.sk/evolve-solaris-d252359.htm .. akurát mi ostáva doriešiť konverziu spdif zvukového signálu na 5.1 analóg
Len rataj s tym, ze Android market tam s najväcsou pravdepodobnostou nie je (tzn. dostat do toho dalsie aplikacie moze byt trochu komplikovanejsie) a ze Flash na web strankach asi nepojde abo pojde trhane.
verziu usb portu máš iste v špecifikácii toho ktorého ... pričom kompatibilita je nastavená tak že tam prečíta aj 3.0 ale pôjde len tak rýchlo ako dokáže .. 2.0, 1.3 a tak
Ano, specifikacie, navody a technicke charakteristiky znesu toho vela. Mna by zaujimal skutkovy stav, skusenost niekoho "ziveho"
Dva TV asi 1,5 roka po ich vyrobe si s tymto suborom poradit nevedia a USB v3 este fyzicky nemam.
2,6G HD .mkv zvladol aj ten moj, ale s 15G FullHD si nevie pomoct. Jeden vypise: neporporovane audio, ale ani obraz neprehra a druhy vypise: nepodporovany subor. Pritom oba maju v navode, ze .mkv je pre nich chutovka:)
Ja prave kvoli tejto vecnej neistote co este na TV prehrat pojde a co nie zatial stale uvazujem skor smerom kupit 2D LED LCD TV s nizkou spotrebou a bez zbytocnych doplnkovych funkcii (napr. Philips Econova 42PFL6805H/12) a k nemu pricapnut miniPC (napr. ZOTAC ZBOX HD-ID41 PLUS). To je totalne all-in-one riesenie bez kompromisov nahradzajuce samostatnu TV a samostatny comp a vzdy bude vsetko kompatibilne a bez problemov...
jfab -mas ten 20gb film na kluci v jednom subore? FAT32 to pokial viem nepodporuje,moj FullHD telkac ma usb ale daju sa "prehravat" len fotky a hudba,filmy nie ,to zevraj vie az vyssi model...
Jesus - FullHD stream cez WiFi - moze sa stat, ze budes sklamany.
jfab - 1. Podpora USB specifikacie - treba pozriet specifikaciu prislusneho televizora, urcite sa to bude lisit model od modelu.
2. No to zalezi aky USB to bude (na jednej aj druhe strane). Cisto teoreticky a velmi benevolentny vypocet kvoli zrozumitelnosti je takyto - 20GB /90 minut filmu (tipol som si) = 0,222GBza minutu = 3,8 MB/sec. Kedze bitrate byva vacsinou variabilny, moze v dynamickych scenach ist povedzme az na 2 nasobok.
Takze otazka je, ci tych 4-5 MB/sec zvlada tvoje USB, pricom aj ked to zvlada, moze to sekat(ked je blbo ulozeny subor a pod)
3. Co sa tyka .mkv, to je finta. MKV nie je kodek, ale kontajner. V nom je ulozene audio, video, mozu byt aj titulky atd. To ze televizor pozna .mkv, znamena, ze to vie otvorit a pozriet co je vo vnutri. Ale ak tam je povedzme video vo formate, ktore nepodporuje, tak ho neprehra. http://sk.wikipedia.org/wiki/Matroska
kvakob: ano, jeden subor, format USB je NTFS
yojo: skusil som aj somarinu, prepisal som priponu na rozne zname video formaty, vysledok rovnaky. O specifikaciach som pisal. Tu sa potvrdilo to, co pises ty. .mkv to papierovo berie, ale vlastne neberie.
Asi to spravim tak: kupim USB v3, nakopirujem obrovsky fullHD film a idem vyberat telku.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Inak uz sa bezne ponukaju STB s integrovanym DVB-T tunerom beziace na Androide (co je tiez podarene riesenie), ale zatial som nezachytil model s podporou Flashu (ponukaju sa len menej vykonne kusky na sposob Raspberry Pi). Ale ta vykonnost je len otazkou casu...
A toto riesenie s minipocitacom (nemusi to byt predsa prave tento najmensi Cotton Candy) je pouzitelne aj pre ludi, ktori maju starsi TV a logicky nechcu len kvoli net aplikaciam alebo USB portom kupovat novy TV. Jedina podmienka je, aby mal TV HDMI rozhranie, to je vsetko. Vyriesit napajanie USB nie je ziadny problem.
tiež sa to od iných podobných odčlenuje androidom
1. Rozpozna "dnesny" FullHD LED televizor USB v3?
2. Prehra "dnesny" FullHD LED televizor ripnuty film z BR disku vo velkosti asi 20G (*.mkv) z USB?
Na ani jednu otazku mi nevedeli odpovedat v styroch zabeznutych elektro predajniach.
..kujeeem:)
Dva TV asi 1,5 roka po ich vyrobe si s tymto suborom poradit nevedia a USB v3 este fyzicky nemam.
Prosim, dopln do odpovede potom aj typ TV.
jfab - 1. Podpora USB specifikacie - treba pozriet specifikaciu prislusneho televizora, urcite sa to bude lisit model od modelu.
2. No to zalezi aky USB to bude (na jednej aj druhe strane). Cisto teoreticky a velmi benevolentny vypocet kvoli zrozumitelnosti je takyto - 20GB /90 minut filmu (tipol som si) = 0,222GBza minutu = 3,8 MB/sec. Kedze bitrate byva vacsinou variabilny, moze v dynamickych scenach ist povedzme az na 2 nasobok.
Takze otazka je, ci tych 4-5 MB/sec zvlada tvoje USB, pricom aj ked to zvlada, moze to sekat(ked je blbo ulozeny subor a pod)
3. Co sa tyka .mkv, to je finta. MKV nie je kodek, ale kontajner. V nom je ulozene audio, video, mozu byt aj titulky atd. To ze televizor pozna .mkv, znamena, ze to vie otvorit a pozriet co je vo vnutri. Ale ak tam je povedzme video vo formate, ktore nepodporuje, tak ho neprehra.
http://sk.wikipedia.org/wiki/Matroska
yojo: skusil som aj somarinu, prepisal som priponu na rozne zname video formaty, vysledok rovnaky. O specifikaciach som pisal. Tu sa potvrdilo to, co pises ty. .mkv to papierovo berie, ale vlastne neberie.
Asi to spravim tak: kupim USB v3, nakopirujem obrovsky fullHD film a idem vyberat telku.