Kategórie
Bike-techTrening - ako ste daleko s pripravou na novu sezonu? # tréning # tréningový plán # skúsenosti # poradenstvo # diskusia # dlhé trasy # vytrvalosť # výkon
ja osobne sa zberam do chorvatska 18 februara...
ako ste natom vy ? uz ma niekto prvych 1000KM ?
-10% Sponser Electrolytes energetický nápoj, 10 tabliet, fruitmix
4,49 €
-10%
MOC 5,59 €
AONE Nutrition Stamimax Electrolyte elektrolytický nápoj, 750 g
od 29,99 €
MOC 30,38 €
-8% Namedsport ISONAM ENERGY+ 3 g kreatín izotonický nápoj, 480 g, pomaranč
23 €
-8%
MOC 24,99 €
savings PowerBar 5 Elektrolytes športový nápoj, 10 tabliet, mix príchutí, 2+1 zdarma
10,79 €
savings
MOC 19,49 €
PowerBar IsoActive - izotonický športový nápoj 1320g červené ovocie
30,99 €
MOC 36,99 €
jarny trening ma byt objemovy nie na intenzitu
tzn. roviny pripadne kratucke kopce. Vsetko na malej pile s vyssou kadenciou,stredne vysoke tepy,dlhy cas v sedle...my tiez tak zaciname
p.s. hruba pila,vyssia intenzita, dlhe kopce, intervaly pridu na rad neskor(april) ani prve zavody profikov nemaju hned dvojtisicovky ale vacsinou roviny
that s all
teraz potrebuješ najazdiť km je tak? je. kolko ty najazdíš ročne? a kolko pretekov si už odjazdil? hmm?
nie
to bol jednoznacny zaver od sportoveho lekara teraz v piatok
btw vcera 95km - na pezinskej babe sa stale lyzuje, asi jediny biely kopec(zjazdovka, nie cely kopec) v okoli...
ked vladzem preco nemozem davat kopce? ak ci precitas dozadu moje prispevky,tak by si to vedel...tie km som dobijal vytrvalost na spinningu 1-2-3 hodinovo v tepovych liniach...a osvedcilo sa to
trenuju sa aj kopce hned na zaciatok,telo si to musi pamatam
dnes sme uz boli 9 clenná partia, isli sme tiez tu istu trasu co ja vcera sam. Priemerka 25. Tiez sme sli na kadenciu a vytrvalosť. Tepy sa uz tak presne kontrolovat nedali kedze sme tam rozne vekove kategorie. ale drzali sme to zhruba v tom potrebnom rozmedzí. Bavili sme sa o tom a teraz potrebujes najazdit vytrvalost a kadenciu, rovinky, mierne kopce aby ti potom v dalsich treningoch nevyletel tep. Jazdime aj preteky a trenujeme takto uz roky a osvedcilo sa to.
aj to pride ale darmo budes na začiatku sezony druhu, tretiu jazdu tlačiť na silu 100 a viac km ked nevieš udržať tempo atd. Ja si odkrutim radšej menej ale poriadne.
krasne zhodnotenie
staci sa doma nevalat a klukami kruutit, ono to postupne pride
napr moja zimna priprava je skialp a min rok sa celkom osvedcila.
samozrejme trenovvanie podla TF je sa mozrejme sofistikované, odskušané ale neplatí 100% nakoniec ako všetko, netreba z toho robiť modlu a pre bežneho cyklistu čo sa ide povoziť vobec nie
ja mám osobne merač TP rok timex a ešte som ho nepoužil no ale už ho konečne použijem aby som bol in
no a nieco k teme: (+30h ked som nemal tepak, a nieco plavanie, ale to byva tak 20minutove takze ho ani neznacim) a samozrejme som nezacal 1.1.2012
no a teraz moj nazor na toto nase "jarne" jazdenie. trosku nechapem preco ma vacsina ludi zafixovane ze ked sadne po zime na bicykel tak musi mesiac jazdit po rovine s tepovkou 140 a podobne. ved uplny zaklad spravneho treningu v nasich koncinach je kvalitna zimna priprava a najlepsie vseobecna. ci uz trenazer, valce, turistika, bezky, skialpy, beh atd, tak od novembra sa da trenovat zakladna vytrvalost ( oktober je vacsinou dobre zaradit trosku volna ). napriklad ja som uz od konca januara zaradoval do treningu aj intervaly, pripadne trening vo vyssich tepoch ( niekedy som na turistike slapal aj hodinu a pol hore na kopec s tepmi okolo 160-170 ). to akoze teraz mam sadnut na bicykel a mesiac si vozit zadok s tepmi 130? nie je to trochu proti logike a poriadny krok spat? nehovorim ze teraz prvy tyzden na bicykli nebudem jazdit v nizsich tepoch a tempe, ale to len kvoli tomu aby si telo zvyklo opat na iny pohyb. a po tyzdni uz budem postupne zaradovat do treningu aj rozne intervali nech telo a jeho vykon "nestoji na mieste", ale naopak nech postupne napreduje. osobne si myslim ze teraz jazdit neustale v nizkych tepoch je strata casu