Pozeral som už veľa stránok s platenými trénermi ale boli to hlavne české stránky, ako alltraining, cyklotrening.cz, vojtechovsky,.. Vedel by mi niekto poradiť niečo podobné na slovensku ? ide mi hlavne o kvalitného trénera s výsledkami..
takisto mi povedali,ze 3 roky sa bude moje telo len adaptovat na bajk..takze pol roka je za mnou a pokroky su dost velke kazdy mesiac to vidiet....tak ale ja zase nie som profik,a ani nechcem byt...
Ronzon:a preco nejdes do profi klubu?ci tam ta nevezmu,za prachy ta zoberu vsade
oboy- troška som si tým už prešiel na pretekoch sa zlepšujem v tom máš obrovskú pravdu pohyb v balíku je dosť náročná vec ale už sa ju celkom učím (nevetrám sa ako predtým a sústredím sa už aj na šliapanie nie ako na prvom preteku som sa sústredil aby som niekoho nezostrelil..). S cyklistikou som začal v detstve ale to bolo len také jazdenie k ničomu, od 14tich rokov som jazdil MTB (systematickejší trening 5tis ročne) a v 16tich som teraz začal s cestnou cyklistikou, min rok 10tis km teraz mám od začiatku roka takmer 10tis takže dúfam že do konca roka sa na 15tis dostanem... a neviem čo si myslel tým 4zabité mesiace ?? môžeš mi to objasniť ? ,, asi si zle pochopil jazdil som a trénoval stále tak ako to len ide.. pokroky boli pokroky sú len asi musím zdvihnúť dávky treningu :/ neviem v čom robím chybu stále jazdím a mám pocit že stojím na mieste...
a oboy vďaka za tú poslednú vetu je to čistá pravda. Aj keď občas sa pomoc z vonku hodí ale ani najlepší trener z teba neurobí slovenskú ***** ak nebudeš jazdiť.
inak, taký proefekt, kedy myslíte že je najlepšie začať spolupracovať ? na začiatku zimnej prípravy ?
takisto mi povedali,ze 3 roky sa bude moje telo len adaptovat na bajk..takze pol roka je za mnou a pokroky su dost velke kazdy mesiac to vidiet....tak ale ja zase nie som profik,a ani nechcem byt...
Ronzon:a preco nejdes do profi klubu?ci tam ta nevezmu,za prachy ta zoberu vsade
za a, tie prachy na to nemám, už aj 30za trenera sa mi zdá veľmi veľa pretože je to môj 2týždenný zárobok počas školy. (víkendové brigády, a vyrábam také popruhy na cvičenie.)
za b, nechcem byť taký cyklista čo má bicykel za 10000eur a výkonnosť nikde
a ďalšia vec prvých 11mesiacov som sa zlepšoval horibilne každým treningom to bolo vidieť ale teraz to akosi začalo stáť a ísť veľmi pomaly nechápem tomu, ani tomu prečo jeden trening idem priemerom 34 a druhý mám problém dať 29...
inak, taký proefekt, kedy myslíte že je najlepšie začať spolupracovať ? na začiatku zimnej prípravy ?
Na co cakat do zimy? Kazdy trening, na ktory vyrazas, ta ma posunut dalej (aj tie kompenzacne). Do roka mozes absolvovat len urcity obmedzeny pocet treningov a na zaklade toho dosiahnut urcitu teoreticku uroven. Staci par vynechanych treningov a tu uroven uz nemas sancu dosiahnut. Tvoja priprava prebieha stale, necakaj.
veď to času je málinko,, inak našiel som ešte taký sportdiag http://www.sportdiag.sk/index.php?option=com_content&view=article&id=25&Itemid=15 ,, zdá sa mi to lepšie sú o 10eur lacnejší takže to vyzerá rovnako muziky za menej peňazí... ale rád by som mal ešte niekoho iného ako sportdiag a proefect, aby som sa vedel konečne rozhodnúť pod kým začať trénovať aby som aj niečo "vyhral a dokázal"..
Pocuj, 4 zabite mesiace su dost dlha doba na to, aby si pochopil, ze tadialto asi cesta nevedie. Studuj, trenuj, pretekaj, sleduj co to s tebou robi. Pokroky v zaciatku by mali byt rychle bez ohladu na to, ci trenujes dobre alebo zle, pod trenerom, ci sam. Ked sa rast vykonnosti zastavi, analyzuj, hladaj priciny, urob zmeny v treningu.
Predpokladam, ze si junior. Pre zaciatok s vaznou cyklistikou dost neskoro, ale da sa. Prve dva roky su o adaptovani sa tela na vyssiu treningovu zataz, narocne intervaly by si ani nemal jazdit. Postaci to, co zazijes v pretekoch. Proti superom ti budu chybat popri slabsej fyzicke najma skusenosti s jazdou v baliku a v ovladani bicykla vobec.
Ak mas peniaze a myslis, ze bez trenera sa v tomto sporte zlepsovat neda, napis tomu Jurovi Karasovi, v auguste chce rozbehnut poradenstvo/vedenie cez net http://www.proefekt.sk/index.php?action=citat&id=13
To si hladal, nie?
Hlavne necakaj, ze niekto iny z teba urobi cyklistu, to bude len a len na tebe.
proefekt robi trening cez net uz aj teraz, ale inym sposobom maily/telefonovanie/facebook atd. pricom v auguste bude mat vlastny treningovy system tak ako je to mozne videt v cechach. rozdiel medzi proefektom a bielikom je ten ze proefekt robi je specializovany hlavne na cyklistiku a bielik je bezec.
Ako tak sledujem tvoje pocinanie v tomto fore pekne tu basnis aj co sa tyka treningu aj vyzvedov, co vsak musim vyzdvihnut je veta ze by si dal peniaze na trenera namiesto kolies....palec hore.....trener ale POZOR naozaj trener ta posunie ovela viac ako kolesa.K tejto teme este jedna veta nemenovaneho ,,žebraka,, L.Amstronge ( a to je žebrak vychytany ) It's Not About the Bike. Ale naspat k teme chcel by si tu na SVK este nieco ine ako je PROefekt a SPORTDIAG. Ja si myslim ze aj to je dost pri zmyslani ludi na Slovensku. Ja osobne mam skusenost s PROEFEKTOM zatial iba 3 tyzdne ale uz som si vylepsil moje umiestnenie na Stupavskom marathone /top 10/. Trenujem s chutou lebo viem ze PROEFEKT vedie clovek ktory pretekal, preteka a vystudoval specializaciu cize je odbornik. Sam to vidim treningy mi davaju zmysle lebo ja sam viem o tam dost ale coach mi to vysvetli co a hlavne preco sa to ide a ja rastiem. Na zaver iba tolko ak sa rozhodnes pre PROEFEKT tak uvidis zmeny ekzaktne lebo treningy vychadzaju z aktualnych parametrov, ktore su merane v cykloch a to zabezpecuje narast nie len vykonu ale aj danych parametrov resp. ovyplvnovanie parametrov co robi trenera trenerom. Ak sa rozhodnes ze nejdes do PROEFEKTu tak aspon sleduj web ktory dava zmysle a je postaveny na praxi a vede.
hej Ronzon 22 a teraz citaj, mala namotavka na koniec / budem pisat vseobecne trener by nechcel aby som prezradzal kuchynu/ ja som ukoncil prvy blok ktory bol zavrseny Stup. maratonom. Sobota - pretek umiestnenie nad ocakavanie pretek som dodrzal presne podla pokynov nie ze podme na VO2max lebo na to nemam. Piatok rozjazdenie na trati nie hociake s charakterom aktualne treningovym efektom. Po pretekoch - nedela vyjazdenie na konkretnych PF, nasledne den pauza a zajtra v Tatrach specialna sila 5 x 12s. dlzka treningu 3:30 min v presne stanovenej trenovenje zone. Zatial co ty si to iba citas
DONKIE:pekna reklama je na nezaplatanie ,PR facha ako ma ,on ta trenuje na dialku?alebo mate spolocne vyjazdy,ako je to so stravou,stabilizacnymi cviceniami,posilka,toto ti on vsetko navrhne?....
Ronzon22: bicykel precitis len s mechanikou, elektronika by mala prist az s tym citom ked uz chces trenera s individualnym pristupom, tak by si mal poznat svoje telo, jeho spravanie, ucinky roznych zatazi atd (ziskat ten cit)...musis byt pripraveny s trenerom vela komunikovat, lebo on sa bude pytat...a vela
Ronzon22: bicykel precitis len s mechanikou, elektronika by mala prist az s tym citom ked uz chces trenera s individualnym pristupom, tak by si mal poznat svoje telo, jeho spravanie, ucinky roznych zatazi atd (ziskat ten cit)...musis byt pripraveny s trenerom vela komunikovat, lebo on sa bude pytat...a vela
ty nemas tendenciu robit trenera?clovek s tvojimi skusenostami sa len tak nevidi,hned som inac na Teba myslel
Canopus....trenujem aj s nim aj bez neho.....ako vyde ked som v BA tak idem niekedy s nim ale hlavne sam...of coures.....co sa tyka core a gym vsetko je v kazdom balicku......pri balicku hobby a profi su aj odporucania stravy a vyzivove doplnky.........ja osobne core neriesim lebo mam v tom dost velky prehlad zivil som sa tym......cize to skor sam.
Necital som to cele ale zahliadol som nieco v tom slovazmysle ze zo zaciatku si sa zlepsoval ale teraz to uz nejako stoji...Nemysli si ze ked sisa 1.rok zlepsil o 200% tak sa zlepsis aj teraz. Jednoducho cim viac mas natrenovane tym pomalsie sa aj budes zlepsovat. Teraz to uz budu len male %. A hlavne nezabudaj regenerovat. Nehovorim aj ja s tym mavam problem ze vynecham regeneraciu ale ked si dam od biku sem tam 3 dni oddych tak ten 4.den je urcite najlepsi a aj najefektivnejsi. A ked chces byt profik tak podla mna uz si dost stary na to aby si sa este niekde dostal. Unas na SVK je to velmi tazke. Aj ja som mal ambicie 2roky dozadu ale teraz viem ze je to marne. Treba jazdit pre radost a zo zabavy ist na nejake preteky. Zivit sa tym urcite nebudes ani ty ani ja
Necital som to cele ale zahliadol som nieco v tom slovazmysle ze zo zaciatku si sa zlepsoval ale teraz to uz nejako stoji...Nemysli si ze ked sisa 1.rok zlepsil o 200% tak sa zlepsis aj teraz. Jednoducho cim viac mas natrenovane tym pomalsie sa aj budes zlepsovat. Teraz to uz budu len male %. A hlavne nezabudaj regenerovat. Nehovorim aj ja s tym mavam problem ze vynecham regeneraciu ale ked si dam od biku sem tam 3 dni oddych tak ten 4.den je urcite najlepsi a aj najefektivnejsi. A ked chces byt profik tak podla mna uz si dost stary na to aby si sa este niekde dostal. Unas na SVK je to velmi tazke. Aj ja som mal ambicie 2roky dozadu ale teraz viem ze je to marne. Treba jazdit pre radost a zo zabavy ist na nejake preteky. Zivit sa tym urcite nebudes ani ty ani ja
Nebudem ťa presviedčať o opaku ani ti dávať za pravdu. Žijeme len raz tak prečo to neskúsiť?, neskúsiť to aby si ťa ľudia pamätali... Budem drieť aj naďalej a verím v to že raz odmenu dostanem, možno to nebude giro,TdF, vuelta ).... ale na slovenskú ***** sa dostať môžem v to verím a dosiahnuť to chcem, nie som ešte natoľko starý aby to bolo všetko stratené,.. možno nemám na to veľký talent alebo predpoklady, možno hej to neviem. Ale viem že aspoň 1% šanca tam je tak prečo nie a pre radosť by ma jazdiť nebavilo bohužiaľ :/ nevidím v tom význam iba tak sa voziť, potrebujem preteky aby som mal dôvod trénovať a zlepšovať sa.
ps.: pre zaujímavosť taký Eddy Merckx začal s cyklistikou vo veku 16 rokov. takže ak človek chce a má na to predpoklady a vôlu niečo dosiahnuť tak sa mu niečo predsa len podariť môže,, prečo nie.
najde sa par individualov, ale to su naozajstne talenty. Neviem mozno aj ty si . Nepoznam ta len bohuzial na SVK je to cele ubohe. Najlepsie spravil Sagan. Odisiel do Talianska. Myslim ze to nespravil len tak zo srandy ale asi je tam o volaco lepsie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a oboy vďaka za tú poslednú vetu je to čistá pravda. Aj keď občas sa pomoc z vonku hodí ale ani najlepší trener z teba neurobí slovenskú ***** ak nebudeš jazdiť.
za a, tie prachy na to nemám, už aj 30za trenera sa mi zdá veľmi veľa pretože je to môj 2týždenný zárobok počas školy. (víkendové brigády, a vyrábam také popruhy na cvičenie.)
za b, nechcem byť taký cyklista čo má bicykel za 10000eur a výkonnosť nikde
a ďalšia vec
Na co cakat do zimy? Kazdy trening, na ktory vyrazas, ta ma posunut dalej (aj tie kompenzacne). Do roka mozes absolvovat len urcity obmedzeny pocet treningov a na zaklade toho dosiahnut urcitu teoreticku uroven. Staci par vynechanych treningov a tu uroven uz nemas sancu dosiahnut. Tvoja priprava prebieha stale, necakaj.
http://www.flammerouge.je/content/3_factsheets/Drills/cancellara.htm
Najdes tam kopec mudrosti k cyklistike vseobecne a najma je to vtipne a motivacne napisane...
http://www.flammerouge.je/content/3_factsheets/constant/march.htm
Predpokladam, ze si junior. Pre zaciatok s vaznou cyklistikou dost neskoro, ale da sa. Prve dva roky su o adaptovani sa tela na vyssiu treningovu zataz, narocne intervaly by si ani nemal jazdit. Postaci to, co zazijes v pretekoch. Proti superom ti budu chybat popri slabsej fyzicke najma skusenosti s jazdou v baliku a v ovladani bicykla vobec.
Ak mas peniaze a myslis, ze bez trenera sa v tomto sporte zlepsovat neda, napis tomu Jurovi Karasovi, v auguste chce rozbehnut poradenstvo/vedenie cez net http://www.proefekt.sk/index.php?action=citat&id=13
To si hladal, nie?
Hlavne necakaj, ze niekto iny z teba urobi cyklistu, to bude len a len na tebe.
proefekt robi trening cez net uz aj teraz, ale inym sposobom maily/telefonovanie/facebook atd. pricom v auguste bude mat vlastny treningovy system tak ako je to mozne videt v cechach. rozdiel medzi proefektom a bielikom je ten ze proefekt robi je specializovany hlavne na cyklistiku a bielik je bezec.
hej Ronzon 22 a teraz citaj, mala namotavka na koniec / budem pisat vseobecne trener by nechcel aby som prezradzal kuchynu/ ja som ukoncil prvy blok ktory bol zavrseny Stup. maratonom. Sobota - pretek umiestnenie nad ocakavanie pretek som dodrzal presne podla pokynov nie ze podme na VO2max lebo na to nemam. Piatok rozjazdenie na trati nie hociake s charakterom aktualne treningovym efektom. Po pretekoch - nedela vyjazdenie na konkretnych PF, nasledne den pauza a zajtra v Tatrach specialna sila 5 x 12s. dlzka treningu 3:30 min v presne stanovenej trenovenje zone. Zatial co ty si to iba citas
ty nemas tendenciu robit trenera?clovek s tvojimi skusenostami sa len tak nevidi,hned som inac na Teba myslel
Nebudem ťa presviedčať o opaku ani ti dávať za pravdu. Žijeme len raz tak prečo to neskúsiť?, neskúsiť to aby si ťa ľudia pamätali... Budem drieť aj naďalej a verím v to že raz odmenu dostanem, možno to nebude giro,TdF, vuelta
ps.: pre zaujímavosť taký Eddy Merckx začal s cyklistikou vo veku 16 rokov.
Zvysok cez SS.