kedze som kvoli inym konickom, priatelke a nedostatku kamaratov v mojom veku bez postpuberty predal po rokoch motorku tak som si zakupil bicykel.
Cestnu meridu za 530 euracov.
A velmi ma bavi, mam ju 4 dni a zatial som najazdil 250 km.
Vsetko po rovine.
Otazka na Vas skusenych bajkerof:
V pohode idem 23 km/hod a bavi ma to (40 - 60 km uplne v pohode).
Viem ze je to na cestak srandovna rychlost (predbiehaju ma trekingove bajky a kamarat s cestakom si mysli ze cuvam).
Mam sa snazit slapat 26-30 s vyplazenym jazykom aby som aj trochu pri bcyklovani sportoval?
Alebo mam este nejaky tyzden ficat tych mojich 40 - 60 km denne pri 23km/hod kde si to uzivam?
Chcem pri tom aj sportovat ale aby ma to neprestalo bavit. Je naozaj 23 tak srandovna rychlost?
posledný komentár: 4. 12. 2025 o 19:13
ono to asi naozaj musi prist s casom , spoznaj sam seba na bicykli a uvidis , chodievaj sam aspon jeden rok ked zistis ze kondicka ide hore a kopce co si predtym ledva isiel davas mozes skusit aj sparingov ale musia mat podobnu kondiciu ako ty lebo ja som vhupol mudzi busicov (tak ich proste volam) a cely rok som stagnoval resp som si bikovanie neuzival lebo som mal stale vyplazeny jazyk alebo mi doslo ....teraz po dvoch sezonach pozvolneho pridavania zataze sa citim aj na zavodenie
Celkom zaujimave citanie Watty vs Rychlost
Pri 23 km/h vydavas cca 75 watov a pri 30tke uz skoro dvojnasobne.
Pred mesiacom som zacal aktivnejsie bicyklovat, po rovine davam tych 30 za predpokladu ze nefuka protivietor. Mozno by som dal aj viac ale kompakt a 25-11 mi viac nepusti (retaz sa uz moc krizi), musim prehodit vpredu na velke a kedze som kadencny jazdec tak to silovo nedam. Preto som si teraz objednal 26-13 a pokusim sa utiahnut 30+ na velkom po rovinach.
A ver tomu ze to casom pride, zacinal som na 30 km za den, teraz davam 60-70 (aj kopce, nielen rovina) a potom este aj vladzem chodit
Ono ide mi hlavne o to aby som nemenil retaz kazdych 1.5 - 2K kilometrov kedze by sa tym krizenim viac opotrebovavala.
krokodil.luka: ano mat 50-19 by bolo naidealnejsie. Ono rozmyslam som tiez nahodit 53-39 vpredu a 23-29 vzadu s tym ze by som jazdil len na 39 vpredu po rovine ale to je zas moc experimentovania.
teraz si zoberme projektovanu rychlost 30km/h=30000m/h tj 30000/4,04=7426 otoceni klukami o 360stupnov za hodinu aaaale otacky mame ratane za 1minutu takze hodinu sme uz podelili 60timi (minutami) este tak ucinme s celkovymi otackami 7426/60=124 otacok za minutu zaokruhlene bodka. dobre som to vyratal ??