Kategórie
Bike-techBajkovanie v okoli Banskej Stiavnice # MTB # cross-country # spoločné výjazdy # cyklotrasy # trasy # komunita # jazda v teréne # cyklovýjazdy
hladam partaka na bajkovanie z okolia BS, ideal priamo z BS. Je tam neskutocne vela krasnych tras, len akosik sam nemam motivaciu
sneh nam pomaly mizne, tak pojme na nejaky ten decentny xc vyjazdik
Akcia GHOST Lanao EQ 27.5 dámsky bicykel, pearl red gloss/pearl purple matt
od 699 €
MOC 869 €
Akcia -25% GHOST Kato Universal 27.5 bicykel, green pearl/azur blue metallic
589 €
-25%
MOC 889 €
-13% GHOST KATO Essential 27.5 bicykel, Light Grey/Black Matt
599,90 €
-13%
MOC 779 €
-5% Mavic Sequence XC Elite dámske tretry, jester red/fiery coral/black
od 143 €
-5%
MOC 156,90 €
To by bola, pre mňa tak na dva dni
Chlapi, serte na schody a zelenú zo Sitna. Chodia tade stovky ľudí, plno detí, miestami úzky chodník - iba čo potom všetci nadávajú na bajkerov a majú pravdu.
PS: inak v Podhori som si dal original capovanu velku kofolu za 0.5e!
edit: Kopanice z Richnavy + zlty z Vlcej jamy si pisem
Zakyl a pleso sa oplati .. ale z Jasenova pazit cez Kralov stol je to o nicom
Schody sme niesli, na zelenej nebolo ani nohy a bolo uz dost hodin. Ja som tam stovky ludi nevidel. Ked niekde vidim ludi tak spomalim a nemam problem ani zastavit a podakovat.
Kua ale spojiť to ešte aj so Sitnom, tak to by som asi neprežil.
Inak z Jelenej skaly som nesiel naspat po zltej, ale takym naucnym chodnikom /ta zelena-biela/, kusok som musel preniest, ale potom to bolo fajn az naspat na zltu. Tam som skoro odpadol, ked som videl ten vykladany chodnik
Úsek Červená studňa - Bartkov Majer je v pohode, je to poľná cesta, síce trošku rozbitá, ale v pohode.
Ta panorama DSCF4903.JPG je z ktoreho miesta ? Na Pocuvadlom ?
Zelenú značku nechajme pre peších- miestami dosť strmé + kamene- zísť sa to dá, no zjazd sa neužiješ.
Jimmi,
píšeš správne. Ten úsek sa jazdil na akcii Sitno MTB Tour - piatkový výšlap na Sitno.
Je to možno pre niekoho strmé stúpanie od Krížnej, ale ja som si to bežne dával v rámci tréningu. Minulý rok som sa snažil ako tak ten úsek držať prejazdný pre horský bike aj napriek tomu, že to nie je cyklotrasa patriaca do projektu BKT. Ale tento rok som tam veru ešte nebol a ani nemám chuť stále robiť poriadok po lesných pracovníkoch. Stačí, ak musím robiť údržbu na cyklotrasách BKT.
To isté sa týka singláča z opačnej strany Sitna, o ktorom písal Jaroh pár príspevkov dozadu, ktorý začína na Vlčej jame a končí skoro pri Počúvadlianskom tajchu.
Pred cca 5 rokmi sme to tam s dvomi kamarátmi kompletne sprejazdnili pre horské biky. Chodníky boli zarastené, že aj peší turista len ťažko tadiaľ prešiel, vybudovali sme dva mostíky. Asi tak dve sezóny to bolo super zjazdné, ale potom tam nabehli lesní pracovníci a bolo po našej práci.
Keďže to bolo všetko bez potrebných povolení, tak sme nemohli nič s tým robiť.
Bol to klenot medzi trasami pre horské biky v Štiavnických vrchoch. Taký nie je ani v legálnych cyklotrasách BKT.
Keď som išiel tadiaľ asi pred rokom tak mi bolo nanič z toho čo som videl, veľká časť chodníka poničená od ťahania dreva, chodníky prerastené od kríkov, obidva mostíky sú zničené.
Preto tadiaľ ani nesmerujem trasu Sitno MTB Tour.
Po schodoch a po zelenej turistickej značke zo Sitna smerom na Počúvadliansky tajch nejazdite.
Zbytočne rozdúchavate negatívne názory lesníkov, CHKO-čkarov a niektorých negatívnych turistov. Nám s tým komplikujete vyjednávanie pri povolovačkách na nové úseky cyklotrás a pri riešení niektorých konfliktných situácií a verte, že ich dosť. Veď sme na Slovensku, prečo by sme si nerobili navzájom zle.