Kategórie
Bike-techServis vidlíc, tlmičov a teleskopických sedloviek # údržba # vidlica # tlmič # oprava # poradenstvo # náhradné diely # technické otázky # servisovanie
mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
savings RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 65 mm
579 €
savings
MOC 909 €
savings RockShox Super Deluxe Ultimate Flight Attendant RC2T tlmič, 185x55 mm
709 €
savings
MOC 1 049 €
-30% RockShox Deluxe Ultimate RCT Trunnion tlmič, 205 x 60 mm, OEM
329 €
-30%
MOC 469 €
Akcia -21% RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 62.5 mm
589 €
-21%
MOC 919 €
Akcia -14% FOX Float DPS Trunnion Remote Up Factory PTL SV EVOL tlmič, 165x45 mm
509 €
-14%
MOC 649 €
-9% RockShox SIDLuxe Ultimate RL 3P Standard tlmič pre Specialized Epic Evo, 190x45 mm
455 €
-9%
MOC 569 €
Akcia -5% RockShox servisný kit pre vidlice, SID XX/RL, 200 hod/1 rok
51,99 €
-5%
MOC 67,99 €
-20% RockShox fork DAMPER ASSEMBLY - REMOTE 17mm (POPLOC, PRE-2013 PUSHLOC) TURNKEY (THREAD PITCH 0.8mm)
62,99 €
-20%
MOC 78,99 €
savings RockShox servisný kit pre tlmiče DELUXE, 200 hod/1 rok
57,99 €
savings
MOC 83,99 €
-20% RockShox Service Kit Basic - pre vidlice Sid 29/27+B A3
18,39 €
-20%
MOC 22,99 €
Ani nie, predsa len, gufero je gufero a prachova stierka je vlastne gufero s tou pridanou castou vycuhujucou vonku
Ale ako sa tak divam, ged zadam do googla fox 40 seal kit, tak v ich balicku su len prachove stierky s penovymi kruzkami, oproti tomu RS ma gufera, penove kruzky a prachove sietky. Podla toho by teda pre jednu nohu mali byt 2 pruziny, z vonku a zvnutra tej stierky.
Tak treba, lebo co si uz dnes niektori vyrobci coraz castejsie dovoluju ... az to nie je pekne.
Ešteže tam to gufero nie je. Nechápem načo je v takej RS. Zbytočne zvyšuje trenie a odtrh.
Pochopím, že je v takej marzocchi v ktorej sa dá progresivita vidlice ovplyvniť tlakom vzduchu nad olejom a tak drží to gufero olej, tam kde má byť. Takže Fox má len dve pružinky na gufere/prachovke/stieraku ... volajme to ako chceme, je to len slovičkárenie a spĺňa to funkcie všetkého.
Nič iné netreba otvárať, keď toto otvoríš mal by sa vyliať pôvodný mazací olej. Naspäť by som kľudne nalial aj 15ml nového oleja s viskozitou 10w.
Viem Ti s tým pomôcť aj ja a za rozumnejšiu sumu. > PM
Patrónu stačí len nanovo naplniť, no a keby bolo náhodou niečo poškodené, tak som už dával nejaké veci vyrábať.
A tiez by ma zaujmalo kde v BA mi vylisuju a nalisuju puzdro z oka tlmica, to doma nespavim bez toho aby som to neposkodil.
No ale co sa skor zaujmal ked som mu prvy krat volal bolo ze ho ci nieje poskodeny/zdeformovany stierak, pripadne v tom mieste pokrutena komora. Potom mi to vysvetlil, ze byva v tlmicoch od vyrovby vela fluidu a aj odporucanych 2ccm je zbytocne vela. Moze sa stat ze pretecie olej do "negativnej casti" vzduchovej komory (viem ze v podsate taka nieje, proste ta cast ktora je vo zdvihu za tesneniami) .A ked tam natecie tak pri navrate sa uz nedoatne do pozitivnej casti ale znici tesnenia a moze aj ohnut komoru. Ze hlavne 2013 CTD maju tento problem. No a zaver z toho celeho. On do tlmicov preto dava len vidlicovu vazelinu, je to zevraj lepsie.
A tak isto "skritizoval" OC patronu na foxach. ze je to fyzicky totozna patrona s tou ktoru dava do vidlic sontour a hlavne je dost nepresne vyrobena a hlavne obrobena. Preto vidla drhne viac nez ma a moze vydavat kadejake zvuky. Pri servise to utomaticky riesi a snazi sa naparvit co sa da.
Od decembra by mal za 30 € naviac do OC patrony dorabat nejake 2 stupnove tlmenie. Vie my niekto vysvetlit v com je vyhoda?