Zatial som si vyhrabal, ze tato vidlica ma dobru povest - cena/vykon, aj odozvy na Slovensku i v Cesku. Nenachadzam rozdiel v RLD, LOD a LOC. To je prva otazka, druha otazka je na tuning - co dobreho prida, robi to niekto v Kosiciach?
PS Potrebujem to uz len na dojazd , viem ze su urcite aj lepsie, ale viac investovat nechcem.
Dakujem za odpoved, no kontaktoval som pana Slanca a bol to zrejme len tlmiaci olej. Mal som raz vypustenu vzduchovu patronu na trochu dlhsiu chvilu a zrejme sa tam natiahlo trochu oleja. Vylial som ho a poskladal vidlicu, hadam nebudu problemy
Nazdra kúpil som si e*****n vidlu a ako si mám nastaviť tvrdosť vidli nafukal som ju na max aj tak sa mi zdá meká či to je len pocit a keď je nastavenie to dole pri nohe na + tak trochu ako keby fúkala nwm co to
chcem kupit novu vidlu a neviem si vybrat ktoru kupit. Vazim nejakych 68kg a moja vyska je 174cm. Jazdievam väcsinou les. Potrebujem to zamykať pretoze dany kopec si najprv vyšliapem. Ziaden DH ani extremne skoky. Ale aby pri rychlejsej jazde dole kopcom nesla na doraz.
Pripadne skuste navrhnut nieco ine. Zdvih max 140mm, podla moznosti vzduch a cierna farba. Idealna cena okolo 150eur. Maximalne, ale fakt ze maximalne 200eur.
Konečne som sa dostal k prerobeniu môjho e*****na z vazelíny na olej. Po rozobraní som zistil že guferá sú totálne suché (?!), tak málo to bolo namazané. Výsledok je taký, že rozdiel medzi vazelínovým e*****nom a olejovým e*****nom je tak priepastný ako rozdiel medzi mojou starou RST Capa a vazelínovým e*****nom.
BTW, zistil som že chcem full
Mam Suntour E*****n X1 RL-R Lite 100 mm 2012, asi mesiac som nejazdil na biku a teraz pri udrzbe stredoveho zlozenie som zistil, ze mi nefunguje lockout. Predtym fungoval, takze neviem, kde je problem. Staci pouzit aj malu silu a vidla ide do normalneho zdvihu, nie je ziadny rozdiel medzi polohou zamknuta a nezamknuta. Lanko je napnute dostatocne.
Dakujem za radu DiPi Vidlicu som este doteraz nerozoberal, ale tak vsetko je raz prvykrat... Nebude treba vymenit aj olej resp. vazelinu, ked to uz budem mat rozobrate? Moze mat nefunckny lockout nejake varovne znamenie, ze by mohlo byt nieco vo vnutri vidlice pokazene a mat to neskor vplyv na jej funkcnost, pokial budem dalej jazdit?
Dakujem Ti za foto. Toto som mal rozobrate uz vcera, len uz bolo dost hodin vecer a dnes som nemal cas, tak zajtra sa vrhnem na to biele koliesko a cely ten mechanizmus. Snad sa mi to podari dat dokopy.
EDIT: Takze nepodarilo sa mi s tym pohnut. Cely mechanizmus som rozobral. Ta tyc, na ktoru je upevnene to biele koliesko sa da kusok zatlacit dole a takisto vytiahnut hore, neviem, ci to tak ma byt. Tocil som tym kolieskom do obidvoch stran. Myslel som, ze su tam nejake dorazy, ale ani tuk. Cize bez zmeny. Bud je to nejaka banalita, alebo to bude potrebne zaniest do servisu. Ak by mal niekto nejaku dobru radu alebo skusenost, ako to vyriesil, sem s nou.
Zdar chcem sa spytať.. e*****na som si prerobil na olej no ešte mi chybaju tie molitanove kružky.. možno trochu blba otazka ale ako ich treba vyrobiť ? vopred ďakujem za rady
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
chcem kupit novu vidlu a neviem si vybrat ktoru kupit. Vazim nejakych 68kg a moja vyska je 174cm. Jazdievam väcsinou les. Potrebujem to zamykať pretoze dany kopec si najprv vyšliapem. Ziaden DH ani extremne skoky. Ale aby pri rychlejsej jazde dole kopcom nesla na doraz.
Tato, upravena na 120mm zdvih? http://www.bikeradar.com/gear/category/components/forks-suspension/product/review-sr-suntour-e*****n-rld-15-09-34193
alebo
E*****N XC TAD 15QLC 140-100 26" 15mm oska http://www.srsuntour-cycling.com/dstore/products/Suspension+Fork/2618/E*****N/SF9-E*****N+XC+TAD+15QLC.html
Pripadne skuste navrhnut nieco ine. Zdvih max 140mm, podla moznosti vzduch a cierna farba. Idealna cena okolo 150eur. Maximalne, ale fakt ze maximalne 200eur.
Vdaka za rady
BTW, zistil som že chcem full
*****n-x2-lock-out-issues-hydraulic-cartridge-leak-sdc16150.jpg" class="img_border forum_img" alt="" /> fcdn.mtbr.com
ktorá ma svojou "funkčnosťou" tak vytočila že si idem radšej zohnať zamykaciu páčku priamo na vidlici
EDIT: Takze nepodarilo sa mi s tym pohnut. Cely mechanizmus som rozobral. Ta tyc, na ktoru je upevnene to biele koliesko sa da kusok zatlacit dole a takisto vytiahnut hore, neviem, ci to tak ma byt. Tocil som tym kolieskom do obidvoch stran. Myslel som, ze su tam nejake dorazy, ale ani tuk. Cize bez zmeny. Bud je to nejaka banalita, alebo to bude potrebne zaniest do servisu. Ak by mal niekto nejaku dobru radu alebo skusenost, ako to vyriesil, sem s nou.