Na adrese http://*****saweb.google.sk/kpisarcik/KralovaHola si môžete stiahnúť mapu KH s trasami MTB. V doc prílohe tohto príspevku sú opisy jednotlivých trás.
Táto téma nech slúži na lepšie zmapovenie kráľovohoľskej oblasti pre bajking.
Trasy, ktoré nájdete na mapke sú len pre vás, ak budete mať niekedy chuť sa vyblázniť. Prípadné doplnenia, úpravy, korekcie vybavíme.
Dnes som bol prvy raz, tak pridavam info pre tych, co su na tom podobne alebo vahaju: Po cyklotrase (ceste zo Sumiaca) to vyjde kazdy. Aj mantaci na malej placke s prestavkami. Ono to stupanie totiz nie je vobec prilis prudke pre toho, kto uz niekedy stupal po lesnej ceste, a aj v spodnej sotolinovej casti to na MTB ide ok - zakladny vyber stopy zvladne kazdy. Ako tu ktosi predomnou uz pisal,tak vojenska cesta na Zobor je trikrat horsia. Zajtra ma byt podobne pocasie ako dnes (jasno, hore max. 18-20°C, slaby vietor) - odporucam na utek pred horucavami. Hrebenom je to velmi lakave - pojdem nabuduce, ked nebudem sam. Smerom spat do Sumiaca je asfaltka v hornej casti ok (da sa skratit si kus spojovackou po svahu asi 100m spod vrcholu smerom na vychod), potom odporucam v polovici napojit sa na modru turisticku, je to pekne technicke a zvladne to kazdy, kto vie narabat s prednou brzdou vytrcit zadok a pozerat pred seba. Sedlo som nedal dole, takze som z opatrnosti zosadol asi 3x na 20m useku, zbytok pekne zjazdny a netreba si kazit naladu a zaprasit sa na sotoline.
Mal by som otazku pre znalych: Ked budem robit okruh cez hreben (Sumiac-KH-Andrejcova - Pohorela-Sumiac), da sa ist z Pohorelej na Sumiac mimo hlavnej cesty? Na turist/cyklo mapach je vyznacena (cyklo)trasa ako keby po svahoch-poliach. Je to znacene aj v terene? Je to dobra cesta? (nie prachove pole?) Dakujem.
to sme sa museli niekde stretnut, tiez sme to dnes dali prvykrat, uplne pianko tempo (po vcerajsku ) a kedze auto som mal v Pohorelej, mozem potvrdit, ze su tam cesticky smerom Sumiac, cca 12km, hore-dole, kusok aj po hlavnej ceste, mas tam asfalt, kamene, luku aj les a je to znacene ako modra cyklocesta, kukni tu http://www.endomondo.com/workouts/225364959/1590113
Včera sólo jazda Pusté Pole - KH - Smrečiny - Vernár. Celkom príjemné. Hotel na Pustom Poli je už zavretý. Funguje len na predom dohodnuté ubytko. Zvážnica zo Zadnej doliny ponad Telgárt v pohode. Zjazd na Smrečiny krásny . No a zo Smrečín po červenej do Vernára tiež chuťovka. http://www.bikemap.net/cs/route/2314739-pustepole-kh-vernar/
Dnes sme dali s Kocnere, Lipt. Teplicka - Smrecinske sedlo - Predne sedlo - KH - Andrejcova- Budnarka - Panska Hola - Lipt. Teplicka, cca 55km a cez 2000m. Teren vsetko v poho jazditelny az na riadnu stojku s Budnarky po zltej na hreben ufff. Pocasie celkom v poho, na KH nam svietilo slniecko . No a ciernych zberacov na KH a po hrebeni neurekom .
Mal by som otazku pre znalych: Ked budem robit okruh cez hreben (Sumiac-KH-Andrejcova - Pohorela-Sumiac), da sa ist z Pohorelej na Sumiac mimo hlavnej cesty? Na turist/cyklo mapach je vyznacena (cyklo)trasa ako keby po svahoch-poliach. Je to znacene aj v terene? Je to dobra cesta? (nie prachove pole?) Dakujem.
mitocross Az do Pohorelej schadzat nemusis. Daju sa vyuzit lesne cesty, ale ich stav sa moze zo dna na den zmenit. Podla toho, ako budu zvazat drevo a ake bude pocasie. Ako bonus je vodopad pod Orlovou, kam si mozes zajst.
tak to svine museli odist tesne potom ako sme odisli...Martaluzkou dolinou sme sli....aj ked tak asi v strede je to riadna divocina tak ten usek potom v lese stoji zato...
Ahojte, na pešo som už hore bol na biku navyšlo, no tento rok to určite napravím kolko je to km hore cstou? A čo mi môžu ochranári ak sa dole pustím turistickým chodníkom?
Dnes sme dali s Kocnere, Lipt. Teplicka - Smrecinske sedlo - Predne sedlo - KH - Andrejcova- Budnarka - Panska Hola - Lipt. Teplicka, cca 55km a cez 2000m. Teren vsetko v poho jazditelny az na riadnu stojku s Budnarky po zltej na hreben ufff. Pocasie celkom v poho, na KH nam svietilo slniecko . No a ciernych zberacov na KH a po hrebeni neurekom .
Ahojte, na pešo som už hore bol na biku navyšlo, no tento rok to určite napravím kolko je to km hore cstou? A čo mi môžu ochranári ak sa dole pustím turistickým chodníkom?
Hore cestou z juhu / Šumiaca/ kralova_hola_vystup / je zaznamenané tu. Je to necelých 15 km
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.endomondo.com/workouts/225364959/1590113
http://www.bikemap.net/cs/route/2314739-pustepole-kh-vernar/
mitocross Az do Pohorelej schadzat nemusis. Daju sa vyuzit lesne cesty, ale ich stav sa moze zo dna na den zmenit. Podla toho, ako budu zvazat drevo a ake bude pocasie. Ako bonus je vodopad pod Orlovou, kam si mozes zajst.
ake je "mytne" ak ta zastavia pod KH?
naslo by sa GPX? vdaka!
teraz som si vsimol a nestihol zmazat
vieme tu pokutu?
33E? 66E?
Hore cestou z juhu / Šumiaca/ kralova_hola_vystup / je zaznamenané tu. Je to necelých 15 km