mate niekto podobnu skusenost? odjazdené cca 400km v MK, pad ziadny, zopar otrasov urcite dostala. v rame zasunuta 13cm (10cm je min.), praskla na mieste tesne nad ramom pocas vystupu na kammenej, nerovnej ceste (od Figara hore). Vopred dik za odpovede.
i62.tinypic.com
Bike bol kupeny a vyskladany v Rakusku z novych komponentov. Doklad mam len od ramu.
Problem moze byt v tom dotahovani "s citom". Ak nemas v ruke integrovany momentak a nikdy si s momentakom nerobil, tak napr. 6 Nm odhadnes len tazko a zatiahnes prilis. Vsak Raver bude vediet asi napisat aj predpisany utahovaci moment pre FSA sedlovky, tak pockajme kym sa dostane na forum.
nemohla prasknut preto, ze proste nevydrzala? je pomerne dost vysunuta, aj ked norme, najlahsi nie som, hrubku ma len 27,2mm. Je tam velka paka, sila... a praskla.
videl som aj take objimky ktore mali so sedlovkou toho dost spolocneho...preto som to sem napisal
Firma FSA stanovuje utahovacie momenty len u skrutiek, ktorymi sa k sedlovke upevnuju vzpery sedla.
Vzhladom na rozne materialy ramov, rozne typy a konstrukcie objimok nemoze FSA z logiky veci stanovit utahovaci moment pre podsedlovu objimku alebo ram, ktore nie su jej vyrobkom. Tento udaj stanovuje bud vyrobca ramu v navode na pouzitie pre bicykel alebo napisom priamo na objimke.
Vyrobca ramu resp. bicykla je POVINNY podla platnych predpisov a noriem stanovit tieto utahovacie momenty v navode na pouzitie.