3. ročník KAKTUS BIKE Bratislavského MTB maratónu, ktorý sa bude konať 13.6.2015
Pre rok 2015 sme súčasťou nasledovných sérií:
- SLOVAK XCM TOUR 2015
- Župný pohár 2015
- Slovenský pohár XCM
propozície
Posunuli sme termín konania.
Posunuli sme časy štartov.
Zmeníme prejazd Devínom (niektoré chodníky, ktoré sme využívali sú ohradené).
Budú menšie zmeny na strednej a dlhej trati. Konečná podoba záleží na tom ako sa dohodneme so Štátnymi lesmi, CHKO a Životným prostredím.
Prihlasovanie spustíme čoskoro.
Ďalšie informácie budú postupne pribúdať.
posledný komentár: 12. 7. 2017 o 20:28
posledný komentár: 20. 8. 2013 o 20:51
posledný komentár: 4. 9. 2012 o 21:06
prihlasovanie
Ďalšou novinkou je, že urobíme v rámci areálu aj detské preteky. Budeme sa snažiť usporiadať ich podobne, ako sme vlani robili DTPS
mapa
PS: Nad Devínom sme vynechali vinohrady, obaja sme nechali mačety doma. Išli sme teda variantom B, ktorý sa možno pôjde. Inak záznam obsahuje nájazd na okruh + veľký okruh. Zjazd do cieľa už nie. A nie som si istý, či som správne trafil všetko.
plus s tým súvisiaca otázka na bajkerov: boli by ste ochotní tolerovať pár "pešiakov" na trati?
Na behanie odporúčam tradičné bežecké podujatie s dlhou tradíciou Beh Devínskou Kobylou
..to sa to až tak veľmi zmenilo oproti min.roku? podľa mapy sa mi to zas až tak moc pomenené nezdá. minuloročnú sa mi nechce hľadať a radšej dám na dojmy..
najmenší (1-4 roky)
mikro chlapci a mikro dievčatá
mili chlapci a mili dievčatá
mini chlapci a mini dievčatá
mladší žiaci a mladšie žiačky
a to v časti Devína, kde bol bufet. Ten sa presúva na cestu pri
výjazde z vinohradov v Devíne (ulica K zlatému rohu) . Preto sa pôjde
pri zjazde k pôvodnému miestu bufeta rovno od betónovej plochy vo vinohradoch
po najvyššej terase späť do vinohradov. Momentálne ešte časť trasy
na terase nie je vykosená, preto zatiaľ sa dá ísť k pôvodnému miestu bufeta
po asfaltke od betńovej plochy. Odtiaľ hore na najvyššiu terasu vedie vykosená
trasa (je trochu schovaná v tráve v mieste bufeta, treba sa pozrieť).
Pozor je to len pre fyzicky zdatných cyklistov, treba tam tlačiť bicykel 3 krát do kopca!
Stredná trať má 40km a prevýšenie 1326m.Zakomponované zmeny oproti vlaňajšej trasy sú oživením pretekov. Je to vlastne okruh, ktorý sa na dlhej trase pôjde 2x (okrem nájazdu od štartu) s prevýšením viac ako 2000m, to už bude vyžadovať od bikerov veľmi slušnú kondičku.