silva - asi si o tom uz uvazovala, ale pokial budes ten ram jazdit nadalej, tak mozno by bolo dobre nejako zafixovat ten Brain a aj to brzdove prasa, aby ti to pri zjazde a pripadnom odlomeni nezasiahlo do zadneho kolesa.
inak skoda skveleho ramu, dufam ze sa ti to podari uspesne vyriesit.
to vsetko uz davno viem.
problem je len v sirke - ten moj je nejaky extra tenky tlmic, a nema tam uz ani moc velku rezervu, mozno 4-5 mm. Uz som mal vyhliadnute nove tlmice Fox Float, RP2, a aj zopar inych, ale vzdy ked som sa spytal na sirku, tak som musel tie objednavky hned zrusit. Nezmestilo by sa to tam, drhlo by to pri zdvihu o ram.
Takze teraz mam tlmic u Lappiera a uvidim co bude.
ja som tiež čistila bike, a našla na zadnej stavbe-karbon vzpera vlepovana do AL koncovky nemily nalez
samozrejme 2 roky zaruky na zadnu stavbu uz vyprsali, zastupca Spesl Europe mi odpisal ze si mozem objednat u ktorehokolvek predajcu zadnu stavbu ( predbezna cena 250 eur ), asi to dojazdim, a mzono je to len v laku prasklinka , uvidime
EDIT: cena je len za zadne horné vzpery , a to se vyplatiiii
Myslel som, ze mame rovnaky ram, ale ked som to bol teraz pozret na mojom, tak som zistil, ze mam zadnu stavbu bez farby, ktora by prekryvala ten spoj. Takze ak to zacne praskat aj mne, tak o tom aspon nebudem vediet Sladka nevedomost Inak ten spoj vyzera celkom solidne- je to vlepene po celej dlzke patky a este zaistene nitom. Skus pozret aj ako to vyzera z vnutornej strany od kotuca, pripadne ci sa spoj roztvara pri kyvani kolesa do stran.
Fúha teraz si ma vystrašil, ja svoj radšej ani nejdem pozerať (mám 2012)
No ved ani ja som nepozeral. Umyl som ho az potom ako to zacalo brutalne pukat pri brzdeni zadnou. Taky velmi nezdravy zvuk, som najprv myslel ze som nalomil prasa.
dnes mi bohuzial vypovedal sluzbu cestak, neviem co s tym, asi len vyhodit, neviem, ci sa to oplati zvarat... a to som ho ani neumyval
zaroven som si vsimol, ze aj zadne koleso je v stadiu rozkladu, je to takmer po celom obvode...
moze to byt unava materalu? nema este ani 4 roky, najazdenych ma mozno nieco nad 40 000 km... nepozdava sa mi to moc, aj ked setrit som ho nesetril
neviem ci to skusit polepit + hodim stare kolesa, abo kupit novy ram s kolesami, abo kupit radsej komplet novy bic...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
inak skoda skveleho ramu, dufam ze sa ti to podari uspesne vyriesit.
ja mam vlastne tiez mozny podobny problem - ked som intenzivne surfoval na nete pri hladani vhodneho nahradneho tlmica (avsak neuspesne), tak som narazil na toto:
http://www.cpsc.gov/en/Recalls/2010/Specialized-Bicycle-Components-Recalls-Bicycles-Due-to-Fall-Hazard/
- ten dzindzik co drzi Brain, sa vraj moze kedykolvek odlomit a cele to vleti do kolesa
alebo chemopren. kde nepomoze lak, pomoze chemopren
ale nie, ja to tam hned vedla stiahnem stahovacou paskou a vybavene.
problem je len v sirke - ten moj je nejaky extra tenky tlmic, a nema tam uz ani moc velku rezervu, mozno 4-5 mm. Uz som mal vyhliadnute nove tlmice Fox Float, RP2, a aj zopar inych, ale vzdy ked som sa spytal na sirku, tak som musel tie objednavky hned zrusit. Nezmestilo by sa to tam, drhlo by to pri zdvihu o ram.
Takze teraz mam tlmic u Lappiera a uvidim co bude.
Fúha teraz si ma vystrašil, ja svoj radšej ani nejdem pozerať
samozrejme 2 roky zaruky na zadnu stavbu uz vyprsali, zastupca Spesl Europe mi odpisal ze si mozem objednat u ktorehokolvek predajcu zadnu stavbu ( predbezna cena 250 eur ), asi to dojazdim, a mzono je to len v laku prasklinka , uvidime
EDIT: cena je len za zadne horné vzpery
Myslel som, ze mame rovnaky ram, ale ked som to bol teraz pozret na mojom, tak som zistil, ze mam zadnu stavbu bez farby, ktora by prekryvala ten spoj. Takze ak to zacne praskat aj mne, tak o tom aspon nebudem vediet
No ved ani ja som nepozeral. Umyl som ho az potom ako to zacalo brutalne pukat pri brzdeni zadnou. Taky velmi nezdravy zvuk, som najprv myslel ze som nalomil prasa.
On už je čistý, striaslo sa to na asfalte, idem ho rýchlo obhádzať blatom.
xpat a si si vedomí nejakého tvrdého dopadu/dorazu na tlmení či nevieš?
(špeciálne rozperná pružinka)
http://jihlava.idnes.cz/srazka-autobusu-a-vlaku-na-zeleznicnim-prejezdu-v-lukach-nad-jihlavou-1ky-/jihlava-zpravy.aspx?c=A150602_202058_jihlava-zpravy_mv
tak uz vieme vahu aj vysku, takze stacia len zvysne miery
napr na dazdivom Horalovi
zaroven som si vsimol, ze aj zadne koleso je v stadiu rozkladu, je to takmer po celom obvode...
moze to byt unava materalu? nema este ani 4 roky, najazdenych ma mozno nieco nad 40 000 km... nepozdava sa mi to moc, aj ked setrit som ho nesetril
neviem ci to skusit polepit + hodim stare kolesa, abo kupit novy ram s kolesami, abo kupit radsej komplet novy bic...