Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Jak pozeram, tak nabuduce, ked sa nahodou na niekoho zavesim, tak donho hodim bidon, alebo ho dobnem palicou, aby vedel, ze tam som.
Zobraziť komentár 28.07.2015 - 16:16:15
00
Ja jazdím len cestu 25 rokov.Počas jazdenia sa mi veľakrát stalo,že sa za mňa niekto zavesil,mňa to nejak zvlášť neobťažuje, aj keď ja osobne to nerobím,pretože to môže niekomu prekážať.Jedno čo mi vadí sú ale ,,bulovia" to je výraz pre tých,ktorí sa dokážu voziť za mnou aj 20km a ani ,,bú"Pokiaľ zistím,že takýto bulo sa za mnou vozí kilometre bez toho aby aspoň pozdravil,spravím jednoduchú vec-zastanem a dám si 5 min.pauzu.Elementárna slušnosť mi
káže,niekoho koho stretám oproti, alebo ho obieham aspoň pozdraviť alebo prehodiť pár slov pokiaľ sa chcem za niekým voziť.No sú aj výnimky,napr.na poslednom výjazde som obiehal na Cerovej(dedina v stúpaní na Veľké pole)žiletkára,ktorý už na prvý pohľad mlel z posledného až tak, že zosadol z bicykla.Tak som zastavil a povedal mi,že chytil riadnu krízu, pretože má v nohách 150km a domov ešte ďaľších 60.Spýtal sa,či bi mi vadilo,keby chvíľu jazdí za mnou,aspoň v tom 5km stúpaní.Nakoniec som ho odtiahol až domov,keďže som šiel rovnakým smerom.Poďakoval,v cieli sme vypili nealko pivo a super pokecali.Všetko je to len o komunikácii!
Zobraziť komentár 28.07.2015 - 16:54:58
017
No ja čo stretam ziletkarov, odzdravi (hlAvne v protismere) možno 30%.... V lese ďalej od BA sa MTB bajkeri pozdravíme všetci, v okoli BA som bol raz... Tam je to tak 50/50... Ale v BA som bol raz... Asi bude rozdiel v Tom kolko kto nabehal a strávil času na bajku.... Jak sa v jednej inej téme pred časom preberalo
Zobraziť komentár 28.07.2015 - 17:11:53
00
tam ide skor o to, ze v okoli BA je cyklistov velmi vela, aj v lese, aj na hradzi, a tak sa nezdravia vsetci, ved to by stale len kricali "nazdaaar".
Zobraziť komentár 28.07.2015 - 17:17:08
00
Ja nekricim nazdar ani iné pozdravy... Buď kývnem hlavou alebo rukou z riaditok len kývnem.... V lete je na ceste mrte motorkárov a všímaj si to... Aj ked bude mat grupa 100 ks a oproti pôjde jeden, pozdraví on všetkých a všetci jeho... Skor to bude tým ze kým sa niekto stal motorkarom, prešiel nejakú cestu ( od babety cez pioniera po niečo iné ) a niekam ho to v mysli posunulo.... Dnes si bajk kúpi kto chce, ide na BK na pivo raz za týžden lebo je to IN bajkovat, a mysli si ze je bajker.... Neni
Zobraziť komentár 28.07.2015 - 17:25:25
02
Na hrádzi v Ba sa mi casto stalo, ze som prebiehal niekoho na mtb alebo krosovom v civilnom obleceni, a ako som ho obehol hned cvakala prehadzovacka, aby ma dobehol. Pri takýchto cyklistoch okamžite pridám aj ja, aby ma nejako neohrozili zozadu.
Zobraziť komentár 28.07.2015 - 17:42:02
00
napriklad mna predbehnutie casto nakopne, ked sa mi uz nechce alebo ked nevladzem, a potom v tom rychlejsom tempe pokracujem aj ked je ten jazdec uz davno prec. je to take prebudenie, ze sa flakam a ze to chce zvysit tempo.
Zobraziť komentár 28.07.2015 - 17:46:14
00
mne sa stáva, najmä hore kopcom, že keď ma niekto obehne tak ja sa pokúsim zrýchliť ale po pár otočeniach spomalím ešte viac :)
Zobraziť komentár 28.07.2015 - 17:49:12
01
lapalko: to sa stava aj mne,ked zistim,ze sa jedna o bývalého majstra europy v dlhom triatlone :D
Zobraziť komentár 28.07.2015 - 17:50:13
00
Ako sa ukazalo hakovanie je teda porusovanie pravidiel cestnej premavky. A je uplne jedno ci zo suhlasom, alebo bez suhlasu. Stale to bude porusovanie zakona. :)
Zobraziť komentár 28.07.2015 - 18:15:34
01
Mňa vzdy rodičia učili, že by som nemal pľuť a sopliť na ludí, či sú za mnou legálne alebo nelegálne...dokonca, že ani pred ľuďmi to nemám robiť, teda tak, aby to videli...casto sa mi stáva, že idem napr. na Rysy a za mňa sa niekto zavesí a dýcha mi na chrbát, je to nepríjemný pocit, ale neosoplím mu jeho zánovnú mamut bundu, ani mu nehodím pľuvanec na vyleštené garmonty, vždy sa pozriem a idem radšej trochu stranou a spravím to tam (pokiaľ práve nemam vreckovky)...to isté aj na bicykli, aj keď je za mnou nelegálne...pritom chápem ako je to, keď si naplánujem cestný výlet do Novej Bane a naspäť na určitý čas a v Beňadiku sa priplichtí takýto "zlodej energie", udrbe mi niekolko kilojoulov a mne potom nezostane na záver a nebodaj mi to dodrbe priemerku ...
v skutočnosti by to asi malo byť tak, že keď nemá chochmes "háker" sa spýtať, či môže, tak by ho mal mať "ťahač" a povedať, že mu to vadí....samozrejme, keby som hamblivý a išiel ako votrelec v háku, preberám na seba zodpovednosť za bezpečnosť mojej jazdy...
Zobraziť komentár 28.07.2015 - 19:35:53
00
mne sa raz stalo, že ma na devínskej ceste obehla babenka na cesťáku a potom trochu spomalila tak som sa zavesil za ňu :) mala pekný zadok (ja viem som úchyl) no a keď sme došli do devína tak spomalila a mi hovorí, že keď ma už tak dobre potiahla môžem ju pozvať na pivo :)

To vyzera, podla toho co pise astro, ze to robievas bezne, zahakovanie sa za neznamych cyklistov/tky :D. Nieco ako kliest, ktory ciha v trave :lol:
Zobraziť komentár 28.07.2015 - 20:20:12
01
Srandovná téma. Ešte z tréningov z 90tych rokov... som sa naučil, že:

Je normálne sa za niekoho zavesiť. Skôr beriem za povinnosť ak si všimnem, že sa za mňa niekto zavesil, aby som začal ukazovať, pretože je to nepísané pravidlo = kto je na špici ukazuje (prekážky, jazdu zo sedla a podobne, aby tí za ním vedeli o tom, čo nevidia). Inak môže dôjsť ku zbytočnej kolízii. Napríklad pôjdem zo sedla a on o tom nebude vedieť a môžem mu tým vraziť koleso do jeho predného a môže spadnúť... Spravím myšičku okolo kameňa a on do neho napáli... A tak ďalej.

Ak si idem nejakú dlhšiu "časovku", tak nechcem striedať a ak by išiel dopredu, nechám si odstup.

Ak by som chcel, aby striedal, tak skúsim odstriedať = pretože štandardne strieda ten spredu. Ten zo zadu totiž minie veľa energie, kým sa dostane dopredu.

Ak nechce striedať (napríklad nevládze), tak to neriešim. Je mi to fuk. Energiu mi to neuberie a on sa toľko neunaví, pomôže mu to, tak prečo nie? ;)
Zobraziť komentár 28.07.2015 - 20:21:06
03
Zeby som mal tiež pekný zadok? ;)
Zobraziť komentár 28.07.2015 - 20:21:14
01
Naucte sa signaly. Nieje ich tak vela http://www.active.com/cycling/articles/8-cycling-hand-signals-for-your-next-group-ride. Sedmicka je podla mna pouzitelna, ak vam vadi niekto v haku.

Tych signalov sice nie je vela na naucenie, ale vzdy je velka sanca, ze clovek natrafi prave na takeho cyklistu, ktory tie signaly nepozna.
Koho ho zaujimaju bike gadgets, zaujimavym riesenim moze byt:

www.boredpal.com

alebo

www.eta.co.uk

http://www.ebay.ca/itm/LED-Bicycle-Saddle-Bag-With-LED-Bike-Light-Turn-Signal-Indicator-Rear-Seat-Light-/351357398137?hash=item51ce886c79

Potom uz len zostava, bud slovne vyjadrit nesuhlas s konanim toho, kto sa za nas vesa, alebo si dat na kazdy dres vytlacit text "Nie som tvoj domestik, tak sa mi nelep na pozadie" :D pripadne ine.
Zobraziť komentár 28.07.2015 - 20:21:40
00
keyboard_arrow_up