Zdravím, keďže sa do bicyklov moc nevyznám a ovládam len ako také základy a pojmy, zavítal som sem aby som vás požiadal o pomoc Rozhodol som sa zrepasovať starý Favorit, ktorý sedí v garáži a chcem ho použiť na také rekreačné jazdenie. Problém je v tom že chcem vymeniť kazetu len neviem ako odstrániť tu starú. Chcem odstrániť kazetu z kolesa ale nie som si istý ake náradie alebo aký postup použiť, pretože toto som nikdy predtým nerobil. Prikladám aj foto kazety (ospravedlňujem sa za špinu ale práve to je dôvod prečo ho chcem zrepasovať)
Vyzerá, že to nie je kazeta ale šrobovacie viackoliečko. Kúp si klúč na povolenie. V obchode ti poradia je to za pár šupov.
Vytiahni osku, ten klúč na povolenie upni do zveráka nasaď naň viackoliečko aj s celým kolesom a zaber. Bude to dotiahnuté nafest.
Snažil som sa nejako to vyčistiť ale nie je to bohviečo. Každopádne ďakujem za rady, ale ktoré náradie si teraz kúpiť? Ešte jedna vec, kebyže chcem dať dole jeden pastorok aby ich bolo len päť, musel by som aj tak dať dole celú kazetu alebo by to bolo možné urobiť ihneď keď je na oske?
Stahovak na kazetu a viackolecko su podobne, no nedaju sa zamenit, stahovak na kazetu ma tie zubky vysie, na viackolecko sis su nizke.
A ak chces rozobrat aj to viackolecko, vycistit a premazat loziska a zapadky vnom tak staci srubovak a kladivo na tie 2 dierky, no treba davat pozor nato ze je tam lavy zavit a pod su jemne podlozky na vymedzenie vole, nato tiez pozor.
Ale inac pred odfotenim si mal to fakt utriet, lebo pod spinou ma byt znacka a tym padom by sa tu nespekulovalo.
Ach. Nie je to SIS viackolo. Je to stare Velo takze treba kupovat stahovak na stare Velo a nie SIS. Drazkovanie a priemer ma Velo ine takze tam sis stahovak nenatrepete.
Vyzerá, že to nie je kazeta ale šrobovacie viackoliečko. Kúp si klúč na povolenie. V obchode ti poradia je to za pár šupov.
Vytiahni osku, ten klúč na povolenie upni do zveráka nasaď naň viackoliečko aj s celým kolesom a zaber. Bude to dotiahnuté nafest.
osku vyberať netreba, v sťahováku je otvor ktorým oska prejde, problém môže byť len vtedy ak je oska ohnutá.
ani zverák netreba, stačí očkový kľúč 24mm, pomôže keď je na kolese plášť a nafúkaný natvrdo, koleso sa pri odkrúcaní na podložke nešmýka a nepruží.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
savings Shimano TL-FW30 sťahovák pre voľnobežné pastorky
9,79 € savings
MOC 16,99 €Vytiahni osku, ten klúč na povolenie upni do zveráka nasaď naň viackoliečko aj s celým kolesom a zaber. Bude to dotiahnuté nafest.
http://www.mtbiker.sk/shop/servis-a-trening/naradie/stahovaky-na-kazety/kovys-kluc-na-demontaz-bubnu-shimano-hg-8484.html
Kovys sťahovák na kazetu
4,99 €
MOC 5,40 €http://www.mtbiker.sk/shop/servis-a-trening/naradie/stahovaky-na-kazety/kovys-stahovak-shimano-sis-zavit-kaleny-8951.html
Stahovak na kazetu a viackolecko su podobne, no nedaju sa zamenit, stahovak na kazetu ma tie zubky vysie, na viackolecko sis su nizke.
A ak chces rozobrat aj to viackolecko, vycistit a premazat loziska a zapadky vnom tak staci srubovak a kladivo na tie 2 dierky, no treba davat pozor nato ze je tam lavy zavit a pod su jemne podlozky na vymedzenie vole, nato tiez pozor.
Ale inac pred odfotenim si mal to fakt utriet, lebo pod spinou ma byt znacka a tym padom by sa tu nespekulovalo.
osku vyberať netreba, v sťahováku je otvor ktorým oska prejde, problém môže byť len vtedy ak je oska ohnutá.
ani zverák netreba, stačí očkový kľúč 24mm, pomôže keď je na kolese plášť a nafúkaný natvrdo, koleso sa pri odkrúcaní na podložke nešmýka a nepruží.