Zdravím všetkých, chcel by som sa popýtať, že akým prípravkom sa najlepšie čistí kazeta a podobné diely, ktoré z ktorých chcem dať dolu mastnotu so špinou. Mám vapku, čiže s tlakom vody nebude problém, ale nejaký prípravok či existuje na toto po prípade, ako sa volá.
Ak máš wapku, tak žiadnu chémiu nepotrebuješ... Na druhej strane, použitie cyklostaru možno pomôže životnému prostrediu - ak nemáš v kanalizácii zabudovaný odlučovač olejov. Výrobca Cyklostaru sa chváli, že pomáha rozkladať oleje.
Zdravím všetkých, chcel by som sa popýtať, že akým prípravkom sa najlepšie čistí kazeta a podobné diely, ktoré z ktorých chcem dať dolu mastnotu so špinou. Mám vapku, čiže s tlakom vody nebude problém, ale nejaký prípravok či existuje na toto po prípade, ako sa volá.
kup si nafty napatlaj, nechaj chvilku posobit a splachni , ako nove
ked budes striekat z hora tak sa akoze voda nedostane medzi orech a naboj? :-O Mechanici po pretekoch si to mozu dovolit lebo to rozoberaju a premazavaju stale ake cyklista co to premaze 1-2 krat do roka pochybujem. Kamarat umyval bajk ubycajnou hadicou a vymyl vsetku vazelinu a gulicky sa mu krutili na sucho
Hrubu spinu ocistim nejakou plastovou palickou a pod. Na pasik handry (cca 4cm siroky) si dam trocha nafty, prehnem po sirke na polovicu, dam medzi pastorky (koliecka) a posuvam. Kazeta sa toci a vypadava ostatna necistota. Najprv pobeham pastorky nahrubo, potom cistou handrou (znova pasik) pobeham a kazeta ako nova. Obdobne riesim aj prevodnik.
Retaz mavam na MTB so spojkou - rozpojim, vykupem v malej nadobke s naftou 3x - hruba spina, stredna, najjemnejsie necistoty. Vytrasiem prebytocnu naftu, utriem dobre do handry, nahodim na bike. Po takomto cisteni netreba ani cca 100 km mazat (pri jazde v suchu).
Na cestaku sem tam prebehnem kazetu a prevodnik, retaz dole nedavam (tu nieje blato ako na MTB - to sa horsie cisti). Prebehnem ju zasa s handrickou jemne napustenou naftou (tak ze s nej nafta nekvapka - len tolko, aby bola nasiaknuta). Tu nemazem cca 150-300km (zasa podla pocasia) - dazd - slnko.
Asi tolko
Hej lenze ked to bude cistit wapkou tak moze rovno rozobrat naboj a dat tam novu vazelinu...
Bežne čistím na vapke a nikdy nebol žiadny problém ložiska v nábojoch mam priemyselné sú kryté z oboch strán. Nerozumiem prečo nepouživať vapku však nespriekaš priamy prúd na ložisko. Voda ti na ložiska môže zatiesť aj pri bežnom umývaní vodou tak isto ako na vapke.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.ebay.com/itm/Bicycle-MTB-BM-Bike-Chain-Crankset-Brush-Set-Cleaning-Tool-New-/201460022919?hash=item2ee7f3fe87:g:xxAAAOSwrklVSHIq
kefa nic moc, ale škrabka pomôže s hrubou špinou
kup si nafty napatlaj, nechaj chvilku posobit a splachni , ako nove
Bývam vo svojom dome, aj tak to nie je jednoduché.
Bavíme sa o čistení kazety, nie o vyplachovaní náboja... Ak máš trasľavé ruky alebo dobre nevidíš, tak samozrejme wapku nepoužívaj.
Retaz mavam na MTB so spojkou - rozpojim, vykupem v malej nadobke s naftou 3x - hruba spina, stredna, najjemnejsie necistoty. Vytrasiem prebytocnu naftu, utriem dobre do handry, nahodim na bike. Po takomto cisteni netreba ani cca 100 km mazat (pri jazde v suchu).
Na cestaku sem tam prebehnem kazetu a prevodnik, retaz dole nedavam (tu nieje blato ako na MTB - to sa horsie cisti). Prebehnem ju zasa s handrickou jemne napustenou naftou (tak ze s nej nafta nekvapka - len tolko, aby bola nasiaknuta). Tu nemazem cca 150-300km (zasa podla pocasia) - dazd - slnko.
Asi tolko
Bežne čistím na vapke a nikdy nebol žiadny problém ložiska v nábojoch mam priemyselné sú kryté z oboch strán. Nerozumiem prečo nepouživať vapku však nespriekaš priamy prúd na ložisko. Voda ti na ložiska môže zatiesť aj pri bežnom umývaní vodou tak isto ako na vapke.