Nazdar......nemáte niekto skúsenosť s cvakaním v zadnom kolese ?? Zvuky sa objavujú aj pri šlapaní aj pri volnobehu.....a vždy len ked je zadné koleso zaťažené........náboj som prečistil nanovo namazal a skontroloval ložiská takže tam problém nebude.........mám dojem akoby sa zvuk ozýval hlavne pri zvare ráfika.....viditeľná prasklina tam však nie je ani z vonkajšej ani z vnútornej strany.......jazdné vlastnosti to neobmedzuje ale je to nepríjemné a dosť to počuť.......diky
ak sa ti pri krizeni spice dotykaju tak to kludne namaz niecim v tom mieste. pripadne ak mas ventil co nieje dotahovatelny srobom tak aj ten ti moze vydavat nejaky zvuk ak klepne o rafik pri jeho deformacii v jazde
nemam už absolutne potuchy čo ten blbý zvuk spôsobuje...skúšal som iné koleso a bolo to OK takže problém je v kolese......kontroloval som ráfik aj poklepanim či tam nezapočujem nejakú prasklinu alebo niečo podobné......že to spôsbuje plášť alebo duša dosť pochybujem ale asi skúsim vymeniť aj to.....podarilo sa mi to nachvílu zastaviť ale po pár km to bolo zasa rovnaké......čisté zúfalstvo
ja tipujem na dialku niple. mne takto cvakali rafky bontrager, resp. kalisok vs. nipel. skus jemne naolejovat kontakt nipla a rafku. ratam ze hentie rafy su bezkaliskove a niple hlinene?
s tou dušou som si to aj myslel.....oblepil som ventil paskou tak že sa ledva vošiel do rafika ale neprestalo to.....skusim to asi vymeniť a rovno aj plášť a uvidim čo to povie
už som skušal asi všetko čo ste mi hoši poradili.......už asi skusim len vymeniť plášť aj ked pochybujem že je to problem......pätka to ale nebude kedže som skušal ine koleso a bolo to potichu......
Mal som niečo podobné, len na zadnom kolese, galuskovom nie plášťovom... Furt som si myslel, že je to ventil - ale na galuskách TUFO sa na ventil nedá dať matička... Skúšal som medzi ventil a ráfik natlačiť silikon - nepomohlo.
Jedného krásneho dňa som pichol zadnú gumu, galuska bola zjazdená, zrelá na výmenu. No a keď som čistil ráfik od starej pásky, tak mi z ráfika vypadol taký malý pliešok, menší ako 1 cent, trochu zahnutý. Bol to zvyšok z vyseknutia diery pre niple. Pravdepodobne sfušovaná robota pri výrobe ráfika, tie pliešky by pri vysekávaní mali asi byť odsávané... v tomto prípade Campagnolo sklamalo. Ale ťukanie pri jazde sa stratilo...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Jedného krásneho dňa som pichol zadnú gumu, galuska bola zjazdená, zrelá na výmenu. No a keď som čistil ráfik od starej pásky, tak mi z ráfika vypadol taký malý pliešok, menší ako 1 cent, trochu zahnutý. Bol to zvyšok z vyseknutia diery pre niple. Pravdepodobne sfušovaná robota pri výrobe ráfika, tie pliešky by pri vysekávaní mali asi byť odsávané... v tomto prípade Campagnolo sklamalo. Ale ťukanie pri jazde sa stratilo...