Zdar pani cyklisti.aby som to nenatahoval,tak to skratim.dostal som defekt 2x na tom istom mieste,pri ventilku.Plast 2.2 a dusa do 2.1 a nejake drobne.jedna vydrzala bez mala 2 roky ale po oprave defektu a nahusteni pri zjazde z kopca bez brzdenia(na asfalte)koleso sfuklo.Vymenil som dusu(nie novu ale tiez s nou neboli problemy)a po cca.6 km sa stalo to iste ,defekt pri ventilku.obe duse boli nahustene na 3.5bar nic extra ani malo.teraz tam mam fungel novu a mam doslova stres,ze sa mi to stane opat niekde v rychlej jazde z kopca.ventilky su galuskove.plast vnutri cisty a rafik tiez.v com moze byt problem?Dakujem za rady,pripadene nieco doplnim ak bude treba.pouzivam V brzdy.
A nasadil si tu dusu/plast poriadne rovno? t.j. tak aby boli ventilky uplne kolmo na rafik po nafukani?
A tiez sa stava, ked uz dusa/plast nema ten biely prasok, ze sa dusa prilepi o plast a potom pri brzdeni ked ma plast tendenciu sa v rafiku trochu pretocit "potiahne" dusu so sebou a natrhne/odtrhne ju pri ventilku.
Kamoš mal tiež takto defekt každý druhý deň. Nikto nevedel čo s tým je, tak ho zaniesol do cykla. Nakoniec vymenili pásky a už mu to nerobilo. On ho mal z druhej ruky a dlho stál v pivnici, tak ževraj mu stvrdla a potom rezala dušu. Tak mu to povedali
Mam tam komplet novu dusu a na ventilku uz zavit nie je a zatial defekt neprisiel,takze som rad..zatial.no pasky by mali byt ok,bike mam dva roky a nestal v pivnici.
prebrus smirglom dieru okolo ventylu, dotahuj matkou ventyl. davno dozadu sa to riesilo este vazelinou pod ventyl, ale to bola doba ked boli jednostenne rafy a a diery vyseknute... min. 15 rokov dozadu.
takze opat defekt,tento krat pridavam foto ako vyzera plast pri ventilku,uz som z toho chory.defekt je sice kusok vedla od rafka,ale dusa vyzera velmi poskodena akoby od s*****v.dakujem za radu http://tinypic.com/view.php?pic=al22yw&s=8
tlak je 3.3 bar a duse uz som skusil 3 druhy.paska zda sa byt neporusena a rafik je ok.tipujem je to na niple ale ako sa to deje netusim.bezdusovy asi nie,mam v brzdy a nemienim do toho vrazat az prilis.asi budem musiet zajst do servisu
No do isteho casu to bolo v pohode cca 3 tyzdne dozadu a zrazu takto sa to kazi,uz som menil 3 duse,lebo defekty su neopravitelne.aky mam bike?no neviem ci to nejak pomoze tomu kolesu alebo dusi (bike) ale mam kellys XC imagine.inak draty som skusal a zdaju sa byt na pevno,neviem ako niple pod paskou
Presnejšie povedané "skrátiť špice". Podobné veci však vie robiť aj vo vnútri pozdĺžne prasknutý ráfik. Koľkokrát ani tú prasklinu nie je vidno. Roztiahne sa až po nafúkaní kolesa. To znamená, že ráfik je v danom mieste po nafúkaní merateľne širší.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A tiez sa stava, ked uz dusa/plast nema ten biely prasok, ze sa dusa prilepi o plast a potom pri brzdeni ked ma plast tendenciu sa v rafiku trochu pretocit "potiahne" dusu so sebou a natrhne/odtrhne ju pri ventilku.
http://tinypic.com/view.php?pic=al22yw&s=8
2.skús inú značku duše, predpokladám že máš správny rozmer duše ?
3.Skontroluj pásku a špice, ráfik ..
4.až nepomohlo 1,2,3 skús bezdušový systém..