Prehadzovačka prehadzuje presne všetko v norme, ale nastane problém až keď prehodím na najmenšie kolečko. Reťaz už je na poslednom ale na páčke sa dá ešte prehodiť o dve koliečka dole. A zase ked prehadzujem nahor tak prvé prehodenia na pačke idu naprázdno a posledné je tretie od vrchu a ďalej ma už páčka nepustí. Chystám sa to opraviť ale najprv som chcel vedieť čím to môže byť aby som nerozladil zbytočne celú prehadzovačku.
Má niekto s týmto skúsenosti?
Ďakujem za akúkoľvek radu.
Poraďte prosím kolegovia bikeri
Nastavoval som prehadzovacku na novom mtb biku. Išiel som podľa video návodu z tadeto.
Vymedzovacie skrutky sú nastavené. Všetko fičí ako ma len sa mi nezdá jedna vec a to:
Prehadzovacka preraduje spôsobom, čím ľahší prevod tak tým dlhšie trvá kým preradí a čím idem na ťažšie prevody tým rýchlejšie prehadzuje. Ťažšie prevody skáču nádherné bleskurychlo, ale pri tých ľahkých to trvaa...
Prosím o radu ci je to normálne správanie prehadzovacky alebo ci je niečo na h... a ako to dokážem opraviť. Za všetky rady budem vdacny ?
To ma nenapadlo ze by to mohlo spôsobovať až také problémy...
Dik za info, po práci vyskúšam 👍
Mam odskúšané, pekne kĺže, nič nedrhne v oboch smeroch
Peterer96 Menej sponovat, viac citat.
"Retaz chcela preskocit na iny"
Akoze o dva prevody vyššie ? ?
Ja som usúdil , že chcela ísť po preradení o stupeň, ale nedostala sa tam . Takže slabo napnuté lanko .
Ďakujem
pre predstavu ako to funguje>
pripadne si ho lacno vyrobit
chod s tym do servisu - tam ti to v lepsom pripade nastavia za 5eur a v horsom povedia, co mas zle (treba vymenit) ...
keby si dal aspom nejake fotky / video ...