chcem sa opýtať, či nemáte niekto skúsenosť s tým, že vám hrkala pri jazde na mierne drsnom teréne na cesťáku prehadzovačka. Mám Shimano Claris. Tá pravá (8 prevodová) je pekne ticho, ale ľavá (2 prevodová) hrká akonáhle idem po drsnejšom asfalte. Keď ju stlačím, vidieť tam len jeden maličký krížový šrób, ktorý je dostatočne dotiahnutý, a tak neviem čo iné by to mohlo spôsobovať a ako tomu pomôcť. Keď ju počas jazdy chytím rukou, tak stíchne.
Vďaka za každú radu!
posledný komentár: 30. 3. 2024 o 17:03
Mam 3x10 SLX prehadzovačku a chcel by som vymeniť spodnú kladku za tu na obrazku alebo podobnu.
Uvadza sa že kladka je na 11 , 10 a 9 zubov. Každa kladka má okolo obvodu 10, 11 a aj 12zubov. Podľa čoho sa mám držaž a čo mám pozerať keď kupujem ?
Jedna sa o menší tuning s červenými sučiastkami.
Samozrejme keby vedel niekto ponuknuť toho viac na bike aktivitu len prijmem.
Hm. zázračná kladka alebo zlé vyjadrovanie?
Každoprípadne, ak ostáva prehadzovač, tak vymieňaná kladka by mala mať rovnaký počet zubov ako pôvodná. No a mala by byť na rovnaký počet pastorkov.
To ma tiež napadlo ale nakolko mam bike na chalupe a chcel som to tento týždeň kúpiť tak som radšej napísal. Inač na to SLX čo som zisťoval ďalej /predpokladal som že sa nikto neozve
Al inač ti ďakujem za reakciu a radu.
EDIT: Aha, ved root to asi trafil. Tak pardon za komentar