Vie mi niekto poradiť, kde na Slovensku robia lakovanie rámov? Ide mi o kvalitnú prácu - odstránenie starej farby, základná farba, lak, nalepky, vrchný lak. Mám síce úpne nový rám( som klasik- niet na CrMo ocel), ale chcem ho mať v inej farbe.
Hej, prečítal ale sú to x rokov staré odpovede, jedným typkom som dokonca aj volal ale poslali ma do prdele, že s takým dačím už viac nebudú strácať čas, preto som sa spýtal znova sorry ak ti to otrávilo nedeľu, snažím sa len dostať k nejakemu aktuálnemu odporúčaniu
Inak z dlhodobého hľadiska ako hodnotíš riešenie aké si zvolil ty, striekanie doma? Nepraská farba, alebo niečo podobné? Ten môj rám totiž niekto striekal doma, po 1000km bola farba totálne dopraskaná, hlavne na sedlovej tyči, asi tým ako ten rám pruží/pracuje
roztateucho popraskana farba na rame nesuvisi s tym, ci ram pruzi alebo nie. Za problemom, ktory popisujes, vidim skor nekvalitnu pripravu alebo samotnu realizaciu lakovania ramu (napr. zle pripraveny povrch, nevhodna kombinacia zakladu, farby a laku, nevhodna teplota pri striekani ramu, prilis husta alebo riedka farba/lak, atd.). Tazko povedat, kde nastala chyba, alebo co sa "odflaklo", ale to, ze bike jazdi, nie je dovod na popraskany lak.
Ahojte. Viete niekto poradiť, čo by fungovalo na odstránenie práškovej farby z alu rámu? Väčšinu rámu som dal krásne dole acetonovymi zabalmi, ale ostali hodne tvrdohlavé miesta a jasné že v najblbsich partiách, kde sa spájajú trubky...
Chcel by som dat na pravu mieru, ze praskova farba je nekvalitna, ako napisal roztateucho.
Vacsina ramov z vyroby je lakovana praskovou farbou. A urcite je odolnejsia ako autolak.
Vsetko je vsak o priprave a postupe.
Caute. Zhanam nejaky pripravok na odstranenie laku z hlinikovych dielov. Nieco na sposob ako to pouzil tento typek v tomto videu (cas 05:38)... Nepoznate nieco taketo? Dakujem https://www.youtube.com/watch?v=4EZIfmpFkoE&t=659s
Dámy a páni ak by ste chceli prelakovat bajk nejako zaujímavo tak si pozrite moju robotu na IG : JustCustomPaint. Robím ako ako hobby ktoré ma baví a rad urobím z obyčajnej sériovky niečo osobne a navyše ceny niesu uletené. A ak sa poponáhľame tak by sme to mohli stihnúť do Vianoc.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
okrem toho Mlm auto ešte napr slovkolex, KPteam v Malinove (tí mali fajn cenu,ale nakoniec som spravil samodomo), čosi v Rači i Petržalke
Inak z dlhodobého hľadiska ako hodnotíš riešenie aké si zvolil ty, striekanie doma? Nepraská farba, alebo niečo podobné? Ten môj rám totiž niekto striekal doma, po 1000km bola farba totálne dopraskaná, hlavne na sedlovej tyči, asi tým ako ten rám pruží/pracuje
Okrem toho skús https://www.mtbiker.sk/forum/cestne-cyklokrosove-bicykle/moje-renovacie-starych-bikov-t35567-390.html
A klatic5392
Chcel by som dat na pravu mieru, ze praskova farba je nekvalitna, ako napisal roztateucho.
Vacsina ramov z vyroby je lakovana praskovou farbou. A urcite je odolnejsia ako autolak.
Vsetko je vsak o priprave a postupe.
Ponukam odlakovanie, jemne pieskovanie a nasledne 3krokove lakovanie. (Zaklad, farba, lak) zamaskovane zavity hlavko loziska….
Krabonove ramy nerobim.
Praskova farba sa vypeka pri cca 180-190*C a neviem ci tolko vydrzi aj zivica.
https://www.youtube.com/watch?v=4EZIfmpFkoE&t=659s
Edit:
Stránka z obalu ponúka:
https://colorcompany.sk/sk/stranka/odstranovace