Kúpil som cesťák z druhej ruky a na reťazi, kazete, prevodníkoch, prehadzovačke, prešmyku sú doslova guče neidentifikovateľnej hmoty (zrejme zaschnuté staré mazivo). Cyklostar nemal žiadnu šancu ani na viac krát, tak som rozobral kazetu, kľuky a ručne som všetko oškrabával nožom a aj tak to šlo dosť ťažko dolu a zvyšky tam zostali.
Reťaz namočená asi pol dňa v technickom benzíne a takisto bez väčšieho úspechu, ten maglajz je napchatý všade a drží ako lepidlo.
Prehadzovačku ani prešmyk som dolu nedával aby som nemusel nanovo nastavovať radenie.
Čo silnejšie od technického benzínu viem ešte použiť bez toho aby som poškodil lak na ráme alebo radení?
Ďakujem
posledný komentár: 24. 9. 2024 o 12:44
posledný komentár: 29. 12. 2023 o 10:47
Namiesto technickeho benzinu mozes este skusit naftu.
Ked to ocistis v šrote to nedocenia...
este zistit, aka latka to rozpusta
ja som mazal, ale neutieral, pretoze sa mi zdalo, ze je to len taka vodicka. potom vznikla ta skrupina.
cistic brzd ucinkuje, ale poslabsie
Odporúčam vyhnúť sa tomu Bikeworkxu oblúkom, hodnotenia to má dobré ale keď som zhodil reťaz, nechápal som ako ťažko sa ohýbala v čapoch, to je lepidlo nie mazivo...
Na reťaz sa vykašlem keď to nepôjde kúpim novú, nebudem sa s tým babrať a ostatné rozoberiem a najskôr vyčistím mechanicky a potom tým čističom.
Oproti cisticu brzd to zvlada aj karbon...
https://www.mtbiker.sk/shop/servis-a-trening/cyklokozmetika/bikeworkx-chain-clean-star-cistic-1l.html
savings BIKEWORKX Chain Clean Star čistič pohonu, 1 l
10,29 € savings
MOC 15,59 €Nalejem do nádobky a štetcom to ponanášam, ale niekedy musím aj niečím mechanicky narušiť hrubú vrstvu nečistoty. Tam nájde uplatnenie starý zabrúsený špic.
Raz som s tým čistil kazety, ktorá bola biela od mazania, ale nevie, čím to bolo mazané.
Niekedy je to čistenie celkom dosť piplačka.