Zdravím, mám nové zadné koleso,viackolečko,pedále, a keď prehodené na určitom pastorku vzadu, nerobí to na všetkých tak cítim že keď šlapem tak nešlapem plynulo ale cítim v pedáloch také cvaknutie, nieje vobec nič počuť takže sa len niečo prenáša, ale na 90% od zadného kolesa, ale zasa keď mám napríklad najmenší pastorok tak sa mi šlape úple parádne, dám o jeden pastorok večší a už je problém keď šlapem to nieje plynulé.Čo tam može byť?Ďakujem.
Ak je reťaz vyťahaná, zle dosadá na nové pastorky. Je to znateľné viacej na tých väčších.
Reťaz treba kúpiť vhodnú na 6 koliesko. Nová má spravidla viacej článkov ako pôvodná. Treba ju preto aj patrične skrátiť.
Môže. Skús doštelovať na radení tým otočným štelovátkom. Resp. možno máš štelovátko na konci bowdenu pri šaltri.
Vymeniť prevodníky a nechať vyťahanú reťaz nem dobre!!!
Skúšal som len tak premerať reťaz šublérov, nastavil som si hodnotu 132mm dal hroty medzi články a roztvoril šubléru pokial sa hroty dotkli článkov a nameral som hodnotu 135-135,5mm, dúfam že som len zle meral
Zdravím, tak vymenená reťaz, viackolečko, prevodníky a zadná prehadzovačka, všetko nastavené, reťaz namazaná, konečne to je iné vozenie, no len mám jeden problém ak dám najväčšiu pílu napríklad prevod 3/6 počujem od prevodníkov také nepravidelne cvakanie spolu s takým jemným šúchaním reťaze, nešúcha o prevodníkom to som pozeral hned, takisto ani na servisnom stojane to nepočuť, len v prevádzke, čím rýchlejšie šľapem tým sa cvakanie zrýchľuje, čo to môže byť? Ďakujem.
To som kontroloval, robí mi to aj keď dám o jeden pastorok vyššie 3/5 ale už mi príde že o trochu menej, ale prehadzovačka krásne radí na pastorkoch aj hore aj dole. Som si istý že to má súvis s tým čo som menil, kľuky s prevodníkmy, reťaz a prehadzovačku, dovtedy to nerobilo.
Tak si pozri či to máš úplne presne nastavené - kladka v úplnej rovine s najmenším pastorkom
Pri najtazsom prevode nema byt kladka v rovine s najmensim pastorkom, ale mierne von, presnejsie povedane, vnutorna strana kladky ma byt v rovine s vonkajsou stranou pastorka.
Presne v rovine maju byt iba pri najlahsom prevode. Tak sa to uvadza v shimano service manualoch.
Kazdopadne, x5go pise, ze mu to hrkoce spredu od prevodnika, takze s prehadovackou to nebude mat asi nic.
Podla mna sa ti len sucha retaz o presmyk - na stojane to pravdepodobne neuvidis, lebo netlacis do toho takou silou ako ked realne pedalujes a retaz je vtedy viac napnuta.
Skus na presmyku len mierne uvolnit dorazovu skrutku (cca 1/2 otocky), aby si presmyk dostal trocha viac von, dalej od ramu. Ak by sa presmyk napriek tomu nepohol, potom je lanko prilis slabo napnute - dosteluj ho tocitkom na radeni, protismeru hodin. ruciciek, tiez cca 1/2 otocky by malo stacit.
A aj sa realne posunul po tom co si potiahol lanko? Pretoze ak uz je presmyk oprety o doraz, tak mozes tahat lanko kolko chces, dalej sa presmyk nepohne.
Áno prešmyk normálne chodil ešte po potiahnutý lanka, doraz som mal povolený.Tak som zistil že to nerobí prešmyk.Je to počuť ako čisté cvakanie, jedine ki vychádza stredové zloženie, ale pred výmenou to nerobilo tak neviem.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Reťaz treba kúpiť vhodnú na 6 koliesko. Nová má spravidla viacej článkov ako pôvodná. Treba ju preto aj patrične skrátiť.
Vymeniť prevodníky a nechať vyťahanú reťaz nem dobre!!!
Pri najtazsom prevode nema byt kladka v rovine s najmensim pastorkom, ale mierne von, presnejsie povedane, vnutorna strana kladky ma byt v rovine s vonkajsou stranou pastorka.
Presne v rovine maju byt iba pri najlahsom prevode. Tak sa to uvadza v shimano service manualoch.
Kazdopadne, x5go pise, ze mu to hrkoce spredu od prevodnika, takze s prehadovackou to nebude mat asi nic.
Podla mna sa ti len sucha retaz o presmyk - na stojane to pravdepodobne neuvidis, lebo netlacis do toho takou silou ako ked realne pedalujes a retaz je vtedy viac napnuta.
Skus na presmyku len mierne uvolnit dorazovu skrutku (cca 1/2 otocky), aby si presmyk dostal trocha viac von, dalej od ramu. Ak by sa presmyk napriek tomu nepohol, potom je lanko prilis slabo napnute - dosteluj ho tocitkom na radeni, protismeru hodin. ruciciek, tiez cca 1/2 otocky by malo stacit.