Caute, chcem napisat par skusenosti s touto vidlou. Mal som ju na novom biku a po prvej jazde zacal unikat olej cez charger( lock out) takze po par dnoch isla na reklamacku, kde zistili, ze je vadny charger a musia ho vymenit. Teraz mi dali nahradnu Piku a po prvej jazde zacal pre zmenu olej unikat od spodu cez gufera, mal som slzu az dole na nohe vidly, nic strasne, ale 2 Piky a obidve takyto problem, to som necakal pri takejto High end vidle, hlavne po tych skvelych recenziach a som dost sklamany. Predtym som jazdil par mesiacov zatracovany Fox Evolution a ten ani kvapku a to dostaval obcas pekne na budku. Ma niekto podobny problem s unikom oleja?
Zdravím, potreboval by som pomoc a radu pri riešení problému s Pike. Menil som včera zdvih na 160mm, už som to robil aj pred tým a všetko bolo v poriadku. No teraz zakaždým keď všetko dám dokopy a vidlu dofúkam, tak zdvih sedí na 10-15 % sagu, bez akéhokoľek zaťaženia. Skúšal som nabombiť na 140 psi, skúšal som jej apsoň dole schodmi schodoch naložiť že či sa nemusia len vyrovnať komory. Ani tá vyrovnávacia dierka nieje zaplnená vazelinou, vnútro som čistil. Jedna vec čo som si všimol bola, že keď som ju rozobral prvý krát, a vyberal 150mm piestnicu tak som ju vedel myknutím vybrať rukou. Trochu to luplo ako korok z fľaše ale inak ok. Avšak teraz, keď som chcel vybrať piestnicu von, bola zasunutá dnu aj napriek tomu, že som odšruboval vrch na dofukovanie vzduchu. Rukou sa nedala vytiahnuť musel som hu drevenou paličkou vytlačiť a to už bola väčšia rana, až mi trochu zaľahlo v ušiach. Tento proces sa opakoval už 3x, tak neviem či je niečo poškodené alebo ja som v niečom pochybil, prosím o radu. ďakujem.
Máš podtlak v negatívnej komore. Skúšal si ju silou roztiahnuť na plnú dĺžku? Mal by sa vyrovnať tlak medzi komorami a zdvih ostať ako má byť. Zasyčí a všetko bude OK. Aspoň mne to vždy pomôže.
Toto sa mi stalo keď som príliš veľa oleja do pozitívnej komory (viem návod to neuvádza ale niekde som sa tu dočítal že to zmenšuje odtrh vidlice) . Olej pretiekol do negativity a pravdepodobne aj vyrovnavaci port bol zanesený. Pri vyťahovaní vzduchového piesta to bola tiež dobra rana. Po poskladaní a nanesení len vazelíny na vzduchový piest všetko fičalo ok. Takže asi by som ešte raz skúsil skontrolovať tu vyrovnávaciu dierku a všetko prečistil a vidlu by som skladal tak, že najprv založiť vzduchový piest potom nafukovať vidlu a tak nasadiť spodne nohy.
Roztiahnuť silou keď je dnu vzduch alebo keď je vypustená? Lebo rozťahovať som skúšal keď som tam mal vzduch, nohou som šľapol na osku a ťahal som za korunku, trochu zasyčalo. Nebolo to síce dokonalé, ostalo stále nejakých 5% ponorených. Avšak keď som ju skúsil už na bajku zapumpovať tak znova ostával v tých 10-15%
Máš natlakovanú vzuchovú komoru už pred skladaním vonkajších a vnútorných nôh alebo skladáš vidlicu so zasunutým piestom vzduchovej komory?
Aby sa tento problém minimalizoval, je nutné mať pri skladaní vzduchovú komoru úplne vysunutú.
Zdravím, som zatim pomerne začiatočnik so servisom.. Opravujem vidlicu Rockshox XC32 zdvih 100mm. Chcem sa opýtať či možem použiť tuto patronu do vidlice. V prilohe su dve patrony, original som tam mal patronu 100mm ale kupil som novú od MTBIKER.sk ale je 80mm, kupoval som ju podla čísla z katalogu Sram výrobkov - presne na moju vidlicu. Chcem sa opýtať či možem použiť 80mm patronu do 100mm tlmiča - 100mm s priemerom 32mm patronu nemožem najsť. Ak áno, tak potom tam dať aj viac oleja alebo hladinu zachovať ako povodne?
Ďakujem za odpoveď.
Tu 80mm "patronu" mozes pouzit vpohode, len aby ti idealne fungoval lockout (na tychto TurnKey "tlmicoch" funguje lock uplne paradne) musis mat spravnu hladinu oleja, tzn ze otvor na tej patrone by mal byt zaliaty olejom ked je nasrobovana vo vidlici ale nemalo to prilis presahovat lebo potom si mozes sposobit hydrolock co sa mi raz stalo a nebolo to prijemne.
Takze zober nieco co budes mat ako mierku, nalej olej do vidlici a odmeraj pokial je hladina. Potom odmeraj dlzku patrony.
Ono to je aj citit ked ju tam vlozis a este nieje zakrutena, mal by si jemne narazit na hladinu oleja. Potom dokrutit.
Rozoberam piku a dostal som sa v navode na bod vid. obrazok. Otazka pre ludi ktorí už servisovali piku. Bez toho 5/8" bit socket sa nepohnem dalej? Niečo take doma nemám, čím by sa to dalo nahradiť? 16mm imbus bude pasovat?
Tiež mi to nešlo, tak som zhrnul ten gumenný mech Charger-u dolu, pod tým je kovová trubka z drážkami. Cez drážky som prestrčil imbusák a povolil . Len dávaj pozor aby si tu gumu neroztrhol. Ak máš ale komplet set tesnení, tak ho kľudne rozrež a potom dáš nový. Nakoniec som ho menil pre istotu tiež a hotovo.
Už mám DebonAir aj nahodený, zajtra sa ide testovať
No pri montaži dobon air som si povedal že už ked to mam rozobrate tak odvzdušnim aj charger damper a ako tak pozeram ta svina tiekla cez seal head . Mám tam ešte ten starý povodný, klop klop, vydržal dost dlho . Tak som ešte dnes musl objednat komplet sadu s tým novým seal headom a aj cartridge tube. ach A tak som sa tešil že ešte dnes stihnem otestovat debon air
Matvej15 tiež som menil aj cartridge tube. Mal som nejaký 3rd party sealhead ale zavzdušňovalo sa to aj tak. Tak som kúpil komplet sadu, cartridge tube, debon air a vymenil komplet naraz. Vidla ako nová, teda aspoň vnútro. Všetky tie škrabance zvonku to neodstráni. Ale bike už skoro komplet nachystaný na dovolenku. Vymenené komplet ložiská v ráme, v kolesách nedávno, komplet presypaná vidla, nová reťaz a vymenený olej v brzdách. Tlmič len rozobratý a premazaný, robil som ho v polovici minulej sezóny ale potom som si zlomil prst tak moc nejazdený. Už len vymeniť plášte a snáď hotovo . Hádam bude teraz nejakú dobu pokoj a budem len jazdiť.
Nad tym debonairom som tiez rozmyslal zo zaciatku ale po case som si uvedomil ze radsej obetujem tu pociatocnu citlivost v prospech vacsej jazdnej vysky resp. mensieho sagu (pouzivam 20% cca 31-33mm). Pri debonaire to bude progresivnejsie a bude treba pouzit vyssi sag odhadom aspon o 5% na dosiahnutie celych 160mm.
Kazdopadne popiste postrehy, skusenosti. som dost zvedavy.
Takže zatiaľ po troch dňoch v Aoste veľká spokojnosť a príjemne prekvapenie. 2 dni traily (dosť strmé, veľa switchbackov, skalných schodov a koreňov) a jeden deň bikepark (vyjazdené rolety, dropy a skaly) hodnotím veľmi pozitívne.
Začiatok je citlivejší a vidla počas jazdy o dosť lepšie drží v strede zdvihu. Predtým som ju jazdil dosť podfúknutú, na sag približne 30-32% nech čosi žehlí + 2 tokeny. Teraz 25-27% + 1 token a funguje parádne. Do strmých rozbitých úsekov stačí pritiahnuť LS kompresiu.
Využitie zdvihu fajn, po nie úplne čistých dopadoch z pár väčších dropov (1-1,5 m) ostáva ešte asi 1 cm rezerva.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
našiel som aj video s týmto problémom, akurát že to isté sa dialo aj pri 140psi, takže nedostatkom tlaku to nieje:
https://www.youtube.com/watch?v=nIFddbXtLCk
Nafúkal som, roztiahol ako som najsilnejšie vedel, a toto je výsledok.
Aby sa tento problém minimalizoval, je nutné mať pri skladaní vzduchovú komoru úplne vysunutú.
Ďakujem za odpoveď.
Takze zober nieco co budes mat ako mierku, nalej olej do vidlici a odmeraj pokial je hladina. Potom odmeraj dlzku patrony.
Ono to je aj citit ked ju tam vlozis a este nieje zakrutena, mal by si jemne narazit na hladinu oleja. Potom dokrutit.
Už mám DebonAir aj nahodený, zajtra sa ide testovať
Som zvedavy na feedback.
Kazdopadne popiste postrehy, skusenosti. som dost zvedavy.
Začiatok je citlivejší a vidla počas jazdy o dosť lepšie drží v strede zdvihu. Predtým som ju jazdil dosť podfúknutú, na sag približne 30-32% nech čosi žehlí + 2 tokeny. Teraz 25-27% + 1 token a funguje parádne. Do strmých rozbitých úsekov stačí pritiahnuť LS kompresiu.
Využitie zdvihu fajn, po nie úplne čistých dopadoch z pár väčších dropov (1-1,5 m) ostáva ešte asi 1 cm rezerva.