Synovi som poskladal bike na vozenie. Pouzite kolesa DT SWISS XR 10 pochadzaaju z mojho Scott Sparku a zadne koleso na os X12-142. Kedze synov ram vyzaduje klasicky QR, riesil som to pomocou adapterov. Pred par dnami pocas opravy defektu v terene som natrafil na zaujimavu vec. Kazeta spolu z orechom sa zosunula z osky. Defekt som opravil a vsetko funguje normalne. Doma mi to nedalo rozobral som znova zadne koleso a zistil som ze orech nie je nijako zaisteny na oske. Na cestaku aj na Sparku mam Mavicky kolesa a tam je orech dotiahnuty oskou. Pravdou je ze pouzity adapter z X12-142 na QR je domackej vyroby aj lahko vytiahnutelny. To je jedine co ma napadlo, ze keby bol tesnejsi voci oske tak by sa ani orech s kazetou nedal tak lahko stiahnut. Mate niekto skusenosti s udrzbou takychto kolies. Myslim ze naboj na tychto kolesach je DT 370. Oznacenie XR 10 je preto ze DT Swiss vyraba sady kolies pre Scott pod ich oznacenim.
pomohlo WD-cko , krytky doskrabane dobra blbost - to je zasa na co dobre toto?
sa mi povolovala predna oska posledne dve jazdy - pozeram a loziska zaseknute.
vyklepaval ich uz niekto von? cim sa mu to podarilo?
edit - vymenene - ale robil som to prvy aj posledny krat, dufam ze to naboj prezil a budu sa dat vymenit aj druhy krat.
Musel som vymeniť ložisko na kolesách
Dt swiss 1900 M . Ložisko som vybil 14kou tyčkou. Lis som vyrobil z 12tky závitovej tyče. Ložisko 6902 za 3,50€ kúpené v Ložiská Lazar Martin.
Jasné ze ho tlačím cez vonkajší krúžok ,to som sa už poučil ked som menil ložiská vo vahadlach na ráme . To biele je silón dalo by sa aj z hliníka ,a áno vytočil som to ja. Vazeliny tam bolo dosť a aj tak ho voda zničila a to mam bike rok a pol a umývam len s vedierkom a krhlou , žiadna vapka.
tiez som tak teraz znicil loziska v prednom DT naboji (350) asi treba pravidelne davat dolu krytky a davat pod ne vazelinu kedze tam nieje ziadne tesnenie.
Ak mozem, tak par blbych otazok:
- DT 350 predny naboj (rok vyroby 2021) ma tiez loziska 6902? (nasiel som niekde aj info ze 18307, ale neviem ci nejde o starsi model)
- Vidim, ze sa daju kupit "obycajne" a stainless steel DT Swiss loziska. Ak mi nevadi platit viac, su stainless steel lepsie? (hmotnost maju 2 nasobnu oproti standard) https://www.bike24.com/p2124210.html?sku=455004
- Nejaky tip, kde by mi to vedeli v BA do jedneho-dvoch dni prelisovat?
Enduro su bez klietky, tie su na capy, na kolesa sa nehodia, inak DT Swiss pochybujem ze vyraba loziska, to budu rebrandovane nejake kvalitnejsie, mozno aj SKF. Ale mozno tam daju svoju/inu vazelinu. Naviac, vraj enduro loziska su len prebrandovane dake lacnejsie, podobne to bude asi aj z guferami.
edit: na mtbr niekto pise, ze 240tka ma loziska od japonskej IJK. Osobne sa domnievam, ze original pre 240tku asi lepsie zohnat nepojde, nez tie oznacene ako dtswiss.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
sa mi povolovala predna oska posledne dve jazdy - pozeram a loziska zaseknute.
vyklepaval ich uz niekto von? cim sa mu to podarilo?
edit - vymenene - ale robil som to prvy aj posledny krat, dufam ze to naboj prezil a budu sa dat vymenit aj druhy krat.
Dt swiss 1900 M . Ložisko som vybil 14kou tyčkou. Lis som vyrobil z 12tky závitovej tyče. Ložisko 6902 za 3,50€ kúpené v Ložiská Lazar Martin.
Náboje 240, 350. Ratchet system.
- DT 350 predny naboj (rok vyroby 2021) ma tiez loziska 6902? (nasiel som niekde aj info ze 18307, ale neviem ci nejde o starsi model)
- Vidim, ze sa daju kupit "obycajne" a stainless steel DT Swiss loziska. Ak mi nevadi platit viac, su stainless steel lepsie? (hmotnost maju 2 nasobnu oproti standard)
https://www.bike24.com/p2124210.html?sku=455004
- Nejaky tip, kde by mi to vedeli v BA do jedneho-dvoch dni prelisovat?
Dakujem
edit: na mtbr niekto pise, ze 240tka ma loziska od japonskej IJK. Osobne sa domnievam, ze original pre 240tku asi lepsie zohnat nepojde, nez tie oznacene ako dtswiss.
skor ako znacku by som riesil sposob tesnenia, pre mtb kolesa uprednostnujem kontaktne (vacsia tesnost na ukor odporu)