Kategórie
Bike-techServis plochych pedalov # údržba # pedále # oprava # poradenstvo # náhradné diely # technické otázky # mazanie
mam ploche pedale Shimano MTB PD-GR500 a oska praveho sa netoci volne ale trhano.
Ked som vymontoval osku z pedala a skusal ju v rukach tak sa toci uplne bez problemov. No hned aku ju idem zasrobovat naspat tak sa opat toci trhano.
Nikdy som nerobil servis pedalov a tak neviem co s tym. Treba osku celu rozobrat a premazat alebo staci len dotiahnut niektoru matku?
Vdaka za kazdu pomoc.
-10% Leatt AllMtn 6.0 Flat Narrow platformové pedále, strieborná
161 €
-10%
MOC 179 €
-7% Leatt AllMtn 6.0 Flat Wide platformové pedále, frost bronze
149 €
-7%
MOC 179 €
Výpredaj -21% XLC PD-C16 detské platformové pedále, čierna
10,29 €
-21%
MOC 13,49 €
savings Brunox Top-Kett mazivo na reťaz, 100 ml, kvapkadlo
6,99 €
savings
MOC 10,29 €
savings Muc-Off C3 Ceramic Dry Lube keramické mazivo na reťaz, 120 ml, kvapadlo
17,49 €
savings
MOC 29,99 €
-14% Muc-Off C3 Ceramic Dry Lube keramické mazivo na reťaz, 5 ml
1,79 €
-14%
MOC 2,59 €
Ja len stale neviem pochopit preco ked mam osku v ruke sa toci hladko a pri ciastocnom zasrobovani do pedala sa zacne drhnut. Co sa s tou oskou porobi?
Minulú sezónu, v ktorej som jazdil na kompozitných pedáloch OneUP, som zjavne dosť prasil na kameňoch a v poslednom čase sa mi zdalo, že mi noha na pedáloch nedrží úplne ako predtým.
Žiadna dobrá akcia na nové pedále sa nechcela objaviť, ložiská sa zdali byť OK, tak som sa rozhodol, že aspoň vymením tie rozbité piny. Keď som ale zistil cenu originálnej servisnej sady, skoro ma prevrátilo na stoličke. Naštartoval som teda šubleru, pomeral jeden demontovaný pin, vyhľadal na dmpsteel.sk alternatívne položky, sadol na električku a za polhodinku som sa vracal s materiálom z nereze A2, pretože čierny zinok v potrebnom rozmere nebol skladom:
SKU5061 DIN 912 skr. M 3 x 8 A2
SKU4850 DIN 985 mat. M 3 A2
Cena do 3 €, presne to neviem, pretože som kupoval aj iné veci a blok som si nevzal.
Jediná problematická vec bolo narovnanie extrémne ohnutých pinov tak, aby ich bolo možné demontovať. Použil som bežné kliešte a trochu hrubej sily, celé to nakoniec bolo neočakávane jednoduché. Uplatnenie pre pripravený Dremel a vŕtačku sa nenašlo.