Mam na novom biku nove naboje co maju z nejakeho dovodu volu. Mam moznost to reklamovat, len je to kupovane cez net tak sa chcem najskor pozret ci to nejsom schopny sam opravit. Az ked nie tak to poslem kurierom. su to tieto kolesa: http://www.sun-ringle.com/mtb/wheelsets/charger-expert/ Je to pevna oska. Neviete mi poradit v com moze byt problem? pochybujem ze nove lozisko bude mat volu. nemoze tam byt nejak zle narazene alebo co?
kazdopadne, nikdy som priemyselne naboje neservisoval. na ivele je len servis hodne stareo typu. preto budem rad za hocijake rady ake mi k tomu date... zajtra sa tomu budem venovat, dnes musim zistit ako to funguje. Tak ma niekto nejaky navod alebo pod?
diki moc
posledný komentár: 3. 7. 2025 o 12:07
posledný komentár: 19. 5. 2025 o 9:45
Nedávno som pocítil na prednom kolese vôlu. Keď nim pohýbem do strán, tak cítim, že sa o kusok posunie -je tam vôla. Náboj je tam Promax DB910 na priemysloch klasický upinak 9mm. Keď som dal koleso dole a skúšal hýbať oskou v náboji, tam som vôlu necítil( neviem možno je tam veľmi mala a na celom kolese sa to potom rozloží, že to cítiť viac) dal som dole aj tie gumené prachovky vyzeralo všetko v poriadku. Neviem kde mám hladať chybu. Poradíte ?
K volam v naboji (lozisku): este sa mi nestalo, zeby som realnu volu necitil aj ,,v ruke" - staci eliminovat ostatne ,,vole" a pouzit vhodne pomocky (vychytavky)
Oživím troška tému. Nedávno som servisoval zadný náboj NO STANS 3.30 (vôla kolesa - pravdepodobne v ložiskách). Kúpil som nové ložiská vymenil (nalisoval) všetko v poriadku (bez vôle) Po 100 km jazdenia opäť vôla?! Stretol sa tu niekto s problémom ? Bude treba vymeniť aj osku náboja? Použiť kvalitnejšie ložiská (SKF) ?
Za skoré odpovede ďakujem.
S pozdravom Mário.
PŘEDNÍ NÁBOJ:
Odmastit osky a plochy v náboji pro ložiska
Umístit první ložisko na osku a druhé ložisko do náboje ( obě ložiska po obvodě potřít lepidlem )
Na závit v první koncovce nanést lepidlo a našroubovat na osku k nasazenému ložisku.
Vložení osky s ložiskem a koncovkou do náboje
Na závit v druhé koncovce nanést lepidlo a zašroubovat koncovku na osku, vše přitáhnout
ZADNÍ NÁBOJ:
Odmastit osky a plochy v náboji pro ložiska
Umístit první ložisko na osku a druhé ložisko do náboje ( obě ložiska po obvodě potřít lepidlem )
Na závit v první koncovce nanést lepidlo a našroubovat na osku k nasazenému ložisku.
Vložení osky s ložiskem a koncovkou do náboje
Nasazení kazety do rohatky
Nanesení lepidla na závit druhé koncovky – našroubovat koncovku a přitáhnout
Same sa to nespravi, demontuj orech a dolisuj loziska v nom na doraz smerom k zapadkam a potom to bude OK.
Ďakujem za info.