Kategórie
Bike-techServis vidlíc, tlmičov a teleskopických sedloviek # údržba # vidlica # tlmič # oprava # poradenstvo # náhradné diely # technické otázky # servisovanie
mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
-9% RockShox SIDLuxe Ultimate RL 3P Standard tlmič pre Specialized Epic Evo, 190x45 mm
455 €
-9%
MOC 569 €
-30% RockShox Deluxe Ultimate RCT Trunnion tlmič, 205 x 60 mm, OEM
329 €
-30%
MOC 469 €
Akcia -14% FOX Float DPS Trunnion Remote Up Factory PTL SV EVOL tlmič, 165x45 mm
509 €
-14%
MOC 649 €
Akcia -21% RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 62.5 mm
589 €
-21%
MOC 919 €
savings RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 65 mm
579 €
savings
MOC 909 €
savings RockShox Super Deluxe Ultimate Flight Attendant RC2T tlmič, 185x55 mm
709 €
savings
MOC 1 049 €
-20% RockShox fork DAMPER ASSEMBLY - REMOTE 17mm (POPLOC, PRE-2013 PUSHLOC) TURNKEY (THREAD PITCH 0.8mm)
62,99 €
-20%
MOC 78,99 €
savings RockShox servisný kit pre tlmiče DELUXE, 200 hod/1 rok
57,99 €
savings
MOC 83,99 €
-20% RockShox Service Kit Basic - pre vidlice Sid 29/27+B A3
18,39 €
-20%
MOC 22,99 €
Akcia -5% RockShox servisný kit pre vidlice, SID XX/RL, 200 hod/1 rok
51,99 €
-5%
MOC 67,99 €
link: https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/vidlice-a-tlmice/tlmice/sr-suntour-tlmic-unair-lor-190x51mm.html
dakujem
SR SUNTOUR UNAIR LOR tlmič, 190x51mm
193 €
MOC 239 €https://www.printables.com/cs/model/377399-manitou-fork-service-tool
https://uniortools.com/sk/product/1670-5-4-k%C4%BE%C3%BA%C4%8D-na-zadn%C3%A9-ozuben%C3%A9-koleso-shimano
Taká menšia výhoda plastového je, že znižuje pravdepodobnosť nechceného poškrabania dielov pri servise.
Napadá ma jedine, že prepúšta tesnenie medzi pozitivkou a negativkou ale je fungel nové... Neviete mi niekto poradiť? díííík
Riešenie je nový airshaft ktorý je dosť mizerne zohnateľný alebo rozobrať airshaft pri hlavnom tesnení je ešte jedna vejárovka schovaná ktorá rieši vyrovnávanie tlakov a bude na 90% zničená.
Je to tuším nýt. To by nebol problém len potom takú podložku presne splašiť môže byť problém.
Pri prasknuti sa to prejavuje prave tak, ze obe komory su neustale prepojene a teda vidla ide lahko stlacit az na doraz. Pri prudkom stlaceni, to tak necitit, lebo otvor nie je dostatcne velky na to, aby doslo k nahlemu vyrovnaniu tlakov.
V dolnej časti piestnice kde sa nakladá plastový klzný krúžok je v tom vybratí pre krúžok ešte dalšia drážka široká 1 mm a hlboká 0,7 mm.Do nej sa vkladá O-krúžok s prierezom 1 mm..Takže na každu stranu potom prečnieva 0.3 mm.Na videu v čase od 1:05:55...https://www.youtube.com/watch?v=jWzvvbC10Kc&t=2s...Takže teraz nám pôvodná miera 26.79 narástla o dalších 6 desatín milimetra teda na mieru 26.95.......a vrtanie telesa sedlovky máme 26.94
Riešenie:..O-kružok bez milosti odstrániť!
Moje presvedčenie o riešení daného problému sa nemusí zhodovať s presvedčením výrobcu sedlovky či servisného mechanika.
FOX je priklad toho ako robit veci komplikovane a zaroven viac-menej nefunkcne. Nechcem sa samozrejme dotknut mam-kasimu-co-je-viac ludi.
Riešenie je nový airshaft ktorý je dosť mizerne zohnateľný alebo rozobrať airshaft pri hlavnom tesnení je ešte jedna vejárovka schovaná ktorá rieši vyrovnávanie tlakov a bude na 90% zničená.
Kit pre starý Recon wave spring na SA obsahoval 11.4015.445.000
Každopádne byť to mala byť vlnitá pružina M10 x 0,3mm
Jurasmtbiker dik za typ na tú pružinu. Nemám tú vidlu už doma inak by som to vcelku rád pozrel a skúsil to. Zdá sa mi, že ten piestik, kde je tá pružinka bol nytovaný. Dať dolu nebude problém, potom to nahradiť nejakou rozperkou by snáď šlo. Nuž, snád to niekomu pomôže.
To Holandsko je raletivne velky a overeny obchod, takze keby si chcel obejdnavat a maju postovne na Slovensko, tak sa nemusis obavat, (sam som od nich viac specialnych veci bral - bud hibike.de, alebo oni mavaju aj tazko zohnatelne veci)
Mňa len zarazilo že to je vidla 2019-20 čiže nie starec a tu prdku. Možno to všetkým prdlo a preto sa shafty tu pomíňali
Ešte by to chcelo urobiť aj prípravky na vyťahovanie a usádzanie púzdier. To by sa už dali robiť krásne práce. 👌👌