pred nedavnom som rozoberal bike na suciastky (kvoli vazeniu) az som sa dostal ku vidle, ktora nesla dole. vsetko som odmonotoval : ostal len ram, hlavove a vidla a ta proste nesla dolu skusal som aj mierne buchat kladivom po krku (naozaj mierne a cez nejaku latku, nebojte sa) a stale sa nepohla, co je divne lebo by vraj mala ist dolu prakticky sama. tak som to teda vsetko zmonotoval naspat a odvtedy ked otacam rajdami ma ta vidla v hlavovom nejaky divny chod, ako by mala 'polohy' do ktorych zapada, jedna je priamo a dalsie tak 15° doprava a dolava, pri jazde to prakticky vobec necitit ale nasucho ano (toto samotne velky problem nieje ale znaci to nieco - inak ten 'polohovy' problem som mal aj pred tym zasahom s kladivom keby to niekomu nedalo, len potom nejako zmizol...) - a teda mam pocit ze mam roz***** hlavove. otazka je, musim s tym ist do servisu (fakt sa mi nechce, mam to daleko
dik
posledný komentár: 3. 7. 2025 o 12:07
posledný komentár: 19. 5. 2025 o 9:45
posledný komentár: 18. 3. 2016 o 17:27
P.S. Ten kuzel co moze drzat vidlicu v rame je cislo 8 na obrazku v tomto pdf (na jednej strane je "narezany", aby sa mohol stlacit a posobit po stlaceni ako rozperny prvok): http://www.canecreek.com/images/stories/products/headsets/man_cc_head/S-series_instr_01-10-2005.pdf
čerpám z parktool repair help, sekcia threadless headset service, odstavec Headset removal:
1. ...
2. ...
3. ...
4. Pull fork from bike. It may be necessary to use mallet and tap top of steering column driving fork downward. Once fork is driven down as little as 25mm (one inch), lift fork back up and remove center cone from adjusting race. Remove fork.
5. ...
už som vyberal z hlavka niekoľko vidlíc a skoro vždy tomu bolo treba pomôcť. krk vidlice totiž často nebýva hladký (rockshox, fox...) a ten rozperný centrovací kužeľ tam vtedy drží celkom pevne.
inak uz ked je tu tato tema vyuzijem ,.... mam takmer nove hl zlozenie cane creek zero stack 2 a pri montazi loziska mi vypadol ten modry tesniaci kruzok dal som ho naspet ale nejak tam nechcel ist ... nevete poradit ci to moze robit problemi ? ci to hlavove pritlaci a bude ok alebo sa znici pri otacani a mam po lozisku ? v pripade ze zomre da sa kupit take iste lozisko ?
Myslim vsak ze to nebude treba menit teda pokial to niekde nebude drhut.
servisna otazka c2 : na lavom radeni x7 ked odradzujem ide to ok ale ked chcem dat na vyssi prevod ta velka packa sa obcas akoby nechcela vratit ... niekedy ide dobre niekedy sa ,,zasekne" a musim jej pomoct ... prekaza mi to hlavne na preteku ked rychlo potrebujem zaradit hore a nejde to ... co s tym ?
SRAM - mam od nich len spojku na retaz a pri tom aj zostanem
Lozisko Hope bude drahe. Viem ako vyzera lozisko do hlavka ...
Dalsia vec je skusit www.sls-dexis.sk a tam to poriesit.
Ja mam pred sebou este pol hodku na trenageri tak chapes - use fucking google dot com .
Zjazdujem dolu z Veľkého Blaníka a ako sa tak vyhýbam šutrom, jednému som sa skoro nevyhol, lebo mi akosi ťahalo za rajdy, resp. ťažko som nimi otočil. Zastavil som, pokrútil doľava, doprava a išli normálne. Tak som šiel ďalej a tento pocit "určitého odporu" som nezaznamenal. Po cca 4km prišiel tento "pocit" opäť. Cvakol som si rybník a keď som nasadol na bike, že idem ďalej, nešlo vôbec, ale vôbec otočiť rajdami. Tak som sa vybral do najbližšej obce, že to snáď prejde. No neprešlo. Pred každou zákrutou som zastavil, zosadol, otočil bike do nového smeru, nasadol a šiel ďalej.