zdravim,je nejaké pravidlo dlžky retaze pri výmene zadnej kazety,tzn ze chcem vačšiu miesto36 zubov, 50 zubov,
že o kolko by mala byť tak reťaz dlhšia?
3 roky stare video a uz neaktualne az nebezpecne, ak pouzijes metodu 3. cez najvacsi pastorok na 1x a pridas len 2 linky tak skoncis so zlomenou prehadzovackou
Ja som v oktobri minulého roka kúpil sadu 105 R700 a tam bol tento tretí spôsob dokonca v návode priamo od výrobcu.....tak neviem....a tiež som doteraz prehadzovačku neodtrhol..
ja som mal kazetu 11-46 v ramci systemu 2x10
tiez som daval retaz podla vaseho navodu a vsetko fungovalo v pohode (s GS ramienkom som na velkom prevodnikom pouzival cely rozsah kazety)
ale ak tam ma byt 50t kazeta a tym padom aj ina hazka, tak by som sa riadil navodom vyrobcu k danej hazke ...
to je vsetko
R7000 je cestná sada. Tá nejde porovnať s mtb širokorozsahovou 50 - 51 zubovou. Taký problém riadiť sa návodom, a potom tu lamentujete a davate 1 hviezdičku do hodnotenia že ste urvali prehadzku alebo to neradí či to rachoce. K tej 50z kazete potrebuješ adekvátnu prehadzovačku a následne sa riadiť návodom. Teda ak full bike tak 5 - 6 pinov + spojku pridať. Ale záleží od prehadzovačky. Iný výrobca to má možno inak ako shimano.
je to navod k RETAZI
myslim, ze ze si si vedomy rozdielu, ak pouzijes retaz na cestnej sade, fulle Nx10 a fulle Nx12 (ano - moze byt aj 2x12) s pastorkom az 52 zubov
ja som ti dal screenshot z manualu ku konkretnej hazke pre 1x12
ty vseobecny navod k retazi
elpha napisal dobre - zober si tu retaz (nahodenu podla navodu) a kazetu s 50-52 zubami a chod s fullom na vyjazd
potom sa nezabudnite stazovat v demolaciach a davat zle hodnotenie
// edit : uz na to kaslima - povodny tazatel ma uz informacii dost aby sa zorientoval ...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ved si nemusite odkladat kazdy papier - pc / telefon vam zobrazi pdf od vyrobcu ...
edit: https://si.shimano.com/pdfs/dm/DM-CN0001-05-ENG.pdf
Strana 9
hmm, a preto uz skoro rok mam doma hazku s takymto manualom (RD-M8100-SGS) :
tiez som daval retaz podla vaseho navodu a vsetko fungovalo v pohode (s GS ramienkom som na velkom prevodnikom pouzival cely rozsah kazety)
ale ak tam ma byt 50t kazeta a tym padom aj ina hazka, tak by som sa riadil navodom vyrobcu k danej hazke ...
to je vsetko
myslim, ze ze si si vedomy rozdielu, ak pouzijes retaz na cestnej sade, fulle Nx10 a fulle Nx12 (ano - moze byt aj 2x12) s pastorkom az 52 zubov
ja som ti dal screenshot z manualu ku konkretnej hazke pre 1x12
ty vseobecny navod k retazi
elpha napisal dobre - zober si tu retaz (nahodenu podla navodu) a kazetu s 50-52 zubami a chod s fullom na vyjazd
potom sa nezabudnite stazovat v demolaciach a davat zle hodnotenie
// edit : uz na to kaslima - povodny tazatel ma uz informacii dost aby sa zorientoval ...