podla vas po kolkych km je potrebna vymena retaze mam najazdenych 1300 km na nej kolko este km zhruba bude pouzitelna. niekde som cital ze v priemere okolo 2000Km to treba menit , viem ze sa to da aj nejako mariat atd. ale chcem sa vas spytat ze po kolkych km menite rataz vy? a kolko ma asi vyde nova hg na 9 kolo deore
Naco mam menit retaz, ked este nie je vytahana? Ale to ju po kazdom dojazde vzdy poutieram presne ako pisal triki.
Cize ju utieras 20x za rok.
to Quidoo, keby som mal menit retaz zakazdym po 500 - 700 km, ako si pisal na zaciatku, niekedy by som ju menil aj po dvoch tyzdnoch co je blbost.
Neda sa povedat po kolkych km treba retaz vymenit. Treba ju vymenit ked je vytahana. Zalezi kde jazdite a ako jazdite, niekto vytaha retaz po 2000 km, niekomu vydrzi v pohode aj 5000 a este sa na nej bez problemov da jazdit. Merat a merat.
Mliecko uz to konecne zmen, nech mozem hlasovat.
2ajeto: presne to je 18x do roka, tvoje kilometre sledujem s obdivom a bojim sa priblizit k tvojmu biku.
uz dvaja tipci stihli zahlasovat ze 2000-3000
to si neviem predstavit... keby islo o mna urcite po tolkych km menim minimalne kazetku...
Nie je to take jednoznacne. Zalezi na tom ake prevody jazdis. Ak mas v oblube tazke prevody tak asi mas pravdu.
Moja mierka na reťaz stála asi 160 Sk. Pre tých, čo nevedia ako vyzerá, prikladám obrázok. Na detailnom obrázku je vidno "zúbky", podľa ktorých sa dá indikovať stav opotrebenia.
Este povedz kde ju dostat. Dost dlho zhanam. Vysolit skoro tisicku za posuvne meradlo sa mi nechce.
PS Ak by dakto vedel kde v Kosiciach ju maju tak ma obzvlast potesi.
Ja som kupil mierku za 229,- a vyzera presne ako ta za 160,-. Obchod kde som ju kupil uz neexistuje. Inak na mtb mi retaz vydrzi pri cisteni v pracke vzdy po cca 100 - 150km , resp. podla blata ak do nejakeho zabrdnem, cca 1500 - 2000 km. Ale zalezi aj od retaze, od tvojej lenivosti pri cisteni, prehadzovani, nepominam radsej krizenie prevodov - to snad nik s vynimkou ... nerobi.
pista: Mne tá mierka pripadá byť ako bežný artikel, ktorý by mal byť dostupný v každom cykloobchode.
Ak ti to pomôže, kupoval som ju v TN v Cyklo1 z príležitosti zničenia kazety
MALA BY BYT beznym artiklom, ja som ju zohnal az v stvrtom obchode , a to sa nasli aj experti co mi nukali mierku za vyse 500,- Sk ale iba na objednavku. Tiez si myslim, ze by mala byt dostat v kazdom normalnom obchode.
pista: Mne tá mierka pripadá byť ako bežný artikel, ktorý by mal byť dostupný v každom cykloobchode.
Malo by sa to ukázať Číňanom ako to vyzerá. Je to len kúsok nevzhľadného obyčajného plechu, takže ak to začnú oni vyrábať bude to stáť 5 Sk a dostaneš to kúpiť aj v PNS.
Celkom by ma zaujimalo akym vzdialenostiam zodpovedaju jednotlive drazky, lebo volakto mi to vysvetloval systemom: ked padne do druhej, tak ti retaz vydrzi este mesiac atd. Cize maximalne neobjektivne zistenie.
Keď niekto povie že mesiac, tak je to evidentná blbosť, pokiaľ nevie koľko sa na tej reťazi najazdí mesačne. Ja osobne ju mením vtedy, keď mi prvý raz mierka zapadne na predposledný zub a nejakých cca 150km k tomu - čiže ešte predtým než zapadne na posledný zub.
Mali by to byť percentá, na koľko percent je vyťahaná 25, 50, 75 a 100. Ak zapadne do poslednej drážky, tak treba meniť reťaz. Aspoň ja ju vtedy mením. Na kazete Alivio mám už asi šiestu reťaz a nová ešte nestriela. Na reťazi Record som najazdil cca 7 tis. Sk, teraz mám Conexku a tiež nestrielala . Uvidím, čo urobí po 4-5 výmene, pri terajších objemoch to bude za pekných pár rokov.
A pri meraní pozor - nemerať na spojke a pri meraní mierne tlačiť na pedál, aby bola reťaz napnutá.
Na zivotnost retaze vplyva vela faktorov.
cena.resp.kvalita,udrzba,sposob radenia,hmotnost jazca,stav prevodnikov a pastorkov, "intenzita kopcov" a v neposlednom rade aj to ake tazke prevody biker jazdi.
Na zivotnost retaze vplyva vela faktorov.
cena.resp.kvalita,udrzba,sposob radenia,hmotnost jazca,stav prevodnikov a pastorkov, "intenzita kopcov" a v neposlednom rade aj to ake tazke prevody biker jazdi.
Hej Hej ale ja som nemyslel retaz tu mam aj ja za tazke LOVE ale myslel som tu mierku za 600sk
Ak si puntickar tak by si ju mal menit uz ked ti visi mierka za tretim zubom.
inac staci pokial ti visi za stvrtym
Ale ak ti uz mierka prepadava je mozne ze uz bude neskoro...a budes tak musiet okrem retaze manit v lepsom pripade aj zo dva pastorky a v tom najhorsom aj celu kazetu + prevodniky
Nova Deore stoji v sucasnosti 500 Sk co je asi najlacnejsia retaz na 9-kolo aku nozno dostat.
Najlacnjesia nova SRAM-ka stoji kolo 550 Sk a udajne vydrzi viac.
Nova Deore stoji v sucasnosti 500 Sk co je asi najlacnejsia retaz na 9-kolo aku nozno dostat.
Tomu ja rozumiem!!! Retaz je dôlezita!!! , ale mne nejde dohlavy aky je rozdiel v mierke nie v retazi. Mierka sktorou merias v akom stave je retaz za 200sk musi byt taka ista ako ta za 600sk ci tam sa plati uz len za znacku?
Používam šubleru. Reťaz mi vydrží niečo málo cez 1000 km Shimano LX.
Ale s camelom a vecami mám 100 kg a na každej vychádzke (aj tej najkratšej po robote) mám minimálne 400 m prvýšenie. Pri dlhších väčšinou okolo 1000 m.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Cize ju utieras 20x za rok.
to Quidoo, keby som mal menit retaz zakazdym po 500 - 700 km, ako si pisal na zaciatku, niekedy by som ju menil aj po dvoch tyzdnoch co je blbost.
Neda sa povedat po kolkych km treba retaz vymenit. Treba ju vymenit ked je vytahana. Zalezi kde jazdite a ako jazdite, niekto vytaha retaz po 2000 km, niekomu vydrzi v pohode aj 5000 a este sa na nej bez problemov da jazdit. Merat a merat.
2ajeto: presne to je 18x do roka, tvoje kilometre sledujem s obdivom a bojim sa priblizit k tvojmu biku.
to si neviem predstavit... keby islo o mna urcite po tolkych km menim minimalne kazetku...
Nie je to take jednoznacne. Zalezi na tom ake prevody jazdis. Ak mas v oblube tazke prevody tak asi mas pravdu.
Este povedz kde ju dostat. Dost dlho zhanam. Vysolit skoro tisicku za posuvne meradlo sa mi nechce.
PS Ak by dakto vedel kde v Kosiciach ju maju tak ma obzvlast potesi.
Malo by sa to ukázať Číňanom ako to vyzerá. Je to len kúsok nevzhľadného obyčajného plechu, takže ak to začnú oni vyrábať bude to stáť 5 Sk a dostaneš to kúpiť aj v PNS.
Máme rovnakého dodávateľa mierky na reťaz
A pri meraní pozor - nemerať na spojke a pri meraní mierne tlačiť na pedál, aby bola reťaz napnutá.
Ale daju sa kupit aj znackove za 600 Sk.
Ale daju sa kupit aj znackove za 600 Sk.
A zabudol si povedat ze ktym 600sk retaz zdarma ci nie?
Ved kto by to kupoval za take love?
Hej Hej ale ja som nemyslel retaz tu mam aj ja za tazke LOVE ale myslel som tu mierku za 600sk
inac staci pokial ti visi za stvrtym
Ale ak ti uz mierka prepadava je mozne ze uz bude neskoro...a budes tak musiet okrem retaze manit v lepsom pripade aj zo dva pastorky a v tom najhorsom aj celu kazetu + prevodniky
Tomu ja rozumiem!!! Retaz je dôlezita!!! , ale mne nejde dohlavy aky je rozdiel v mierke nie v retazi. Mierka sktorou merias v akom stave je retaz za 200sk musi byt taka ista ako ta za 600sk ci tam sa plati uz len za znacku?
Ale s camelom a vecami mám 100 kg a na každej vychádzke (aj tej najkratšej po robote) mám minimálne 400 m prvýšenie. Pri dlhších väčšinou okolo 1000 m.
Trocha humoru nezaškodí po ránu.
Trocha humoru nezaškodí po ránu.