podla vas po kolkych km je potrebna vymena retaze mam najazdenych 1300 km na nej kolko este km zhruba bude pouzitelna. niekde som cital ze v priemere okolo 2000Km to treba menit , viem ze sa to da aj nejako mariat atd. ale chcem sa vas spytat ze po kolkych km menite rataz vy? a kolko ma asi vyde nova hg na 9 kolo deore
max. do 1000km...inak dopadnem ako minulu nedelu.....inak bolo na nej len 1200 km,uz som mal doma pripravenu novu,ale som si povedal ze este vydrzi... nevydrzala...ale vdaka power linku som sa dostal v pohode domov
max. do 1000km...inak dopadnem ako minulu nedelu.....inak bolo na nej len 1200 km,uz som mal doma pripravenu novu,ale som si povedal ze este vydrzi... nevydrzala...ale vdaka power linku som sa dostal v pohode domov
GIRO:konecne moj clovek.
Ja som minuly rok najazdil na bajku 8400km a to neratam trenazer.
Mam XT retaz aj kazetu a ta retaz bola uplne bez problemov.Ja menim retaz raz za rok.Ono sa treba vediet o retaz aj starat.Ocista po kazdom dojazde kvalitne mazanie a hlavne treba vediet radit.Ziadnych spanielov.
ocista cez micku retaze a je krasne cista.
kamosi co jazdia cestu aj zavodne tak kazdemu vydrzi retaz cely rok.A to najazdia okolo 20 az 25 tisic kilakov.
Ja fakt nechapem ako moze niekomu retaz vydrzat 1500km.To na akom blate potom jazdite?
Mas pravdu ze staci vymenit retaz ras za rok alebo po 9000km Ale potom musis vymenit aj prednu pilu a kazetu!!!!! Potom je to financne narocnejsie ! Podla mna ked prepadne mierka tak treba menit?! u MTB je to okolo 1500 ale moze bit aj 2200km Moja skusenost
ked vycistis retaz ud prachu piesku a blata po kazdej jazde tak predlzis podstatne jej zivotnost. ten piesok sposobuje rychlejsie opotrebenie.
presne ako hovoris ta tzv.brusna pasta piesok voda vie narobit neskutocnu skodu.Po kazdom dojazde uplne ocistim kazetu ,retaz prevodniky.Bolo o tom pisane aj v jednom uz dost starom vele mam to odlozene nechce sa mi to hladat.Bol tam aj test viacerych retazi.A co sa tyka natahovania retaze najlepsie dopadlo shimano.
vsak chod do shopu s naradim a vypytaj si subleru...alebo pouzi google(a vyhladaj si ceny), lebo neviem kto tu asi kupuje subleru ako chleba kazdy druhy den
V normalnom zelezierstve kde predavaju naradie tak tam kupis aj posuvne meradlo alias subleru.Odporucam digitalnu ak nemas ake take technicke zaklady lebo nie vsetci vedia s nou merat
Moja mierka na reťaz stála asi 160 Sk. Pre tých, čo nevedia ako vyzerá, prikladám obrázok. Na detailnom obrázku je vidno "zúbky", podľa ktorých sa dá indikovať stav opotrebenia.
jojo treba rozlisovat cesta necesta
takze necesta okolo 1000 km po kadecom blato piesok co len chcete cize klasicke mtb podmienky... cez tisic je to uz riziko podnikania menim kazdy rok kazetu a uz som menil aj prednu pilu (iba raz zatial)
je ale pravda ze udrzbe sa aj venujem ale jazdenie si vzdy vychutnavam na ukor techniky...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
howgh
to si neviem predstavit... keby islo o mna urcite po tolkych km menim minimalne kazetku...
diky
uz je to 50 na 50
Ja som minuly rok najazdil na bajku 8400km a to neratam trenazer.
Mam XT retaz aj kazetu a ta retaz bola uplne bez problemov.Ja menim retaz raz za rok.Ono sa treba vediet o retaz aj starat.Ocista po kazdom dojazde kvalitne mazanie a hlavne treba vediet radit.Ziadnych spanielov.
ocista cez micku retaze a je krasne cista.
kamosi co jazdia cestu aj zavodne tak kazdemu vydrzi retaz cely rok.A to najazdia okolo 20 az 25 tisic kilakov.
Ja fakt nechapem ako moze niekomu retaz vydrzat 1500km.To na akom blate potom jazdite?
presne ako hovoris ta tzv.brusna pasta piesok voda vie narobit neskutocnu skodu.Po kazdom dojazde uplne ocistim kazetu ,retaz prevodniky.Bolo o tom pisane aj v jednom uz dost starom vele mam to odlozene nechce sa mi to hladat.Bol tam aj test viacerych retazi.A co sa tyka natahovania retaze najlepsie dopadlo shimano.
vsak chod do shopu s naradim a vypytaj si subleru...alebo pouzi google(a vyhladaj si ceny), lebo neviem kto tu asi kupuje subleru ako chleba kazdy druhy den
takze necesta okolo 1000 km po kadecom blato piesok co len chcete cize klasicke mtb podmienky... cez tisic je to uz riziko podnikania menim kazdy rok kazetu a uz som menil aj prednu pilu (iba raz zatial)
je ale pravda ze udrzbe sa aj venujem ale jazdenie si vzdy vychutnavam na ukor techniky...