mam Shimano XT PD-T8000 pedale a Shimano MT5 topanky. Ked slapem strmsi kopec, tak mi v momente najvacsieho tlaku vrzga niekde pod podrazkou topanky. Som si vcelku isty, ze to bude bud SPD cast padalu, alebo samotna topanka. Pretoze ked pedal otocim na druhu stranu (platformovu), tak je ticho.
Zvuk pripomina drvenie dvoch kamenov o seba.
SPD cast som rozobral do poslednej srubky a namazal, kufre takisto. Nepomohlo. Poloha topanky vramci vole to kvilenie az tak velmi neovplyvnuje.
Nejaky napad?
Zeby len jednoducho nezvladala technika tie kilowatty co tlacim?
Rado
(mám aj iné tretry ale tie nevŕzgajú)
Jak na tým dumám, zrejme je kufor na jednej hlbšie ako na druhej. Voľným okom to nie je ale vidieť. Možno aj u teba bude tam "pes zakopaný".
Na kratšie výjazdy stačí prestreknúť silikonovým olejom, na dlhé dávam olej na reťaz.
Bajk je zatial vcelku tichy, toto je jeho "najotravnejsi" zvuk. Ale na tichost mojho 20-rocneho cestaka nema ani zdaleka. Hlavne co sa tyka pohonu. Nechapem ako stary Shimano SIS7 prehadzovac moze byt taky tichy. Pocut iba švist pneumatik. Novy XT akoby tam mal male rapkaciky. Stary cestak mal este navyse tak vychodene viackolecko, ze ho nebolo pocut ani pri volnobehu (ako nove XTR)